MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Βαρουφάκης: Λύση είναι η ρήξη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο thepressproject ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και στον «κόφτη», στα σχόλια αναφορικά με τον Σόιμπλε, ενώ τόνισε πως ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές η μόνη λύση είναι η ρήξη καθότι η «κυβέρνηση της Αθήνας έχει ιερή υποχρέωση να μην υπογράψει οτιδήποτε μη βιώσιμο, να κλείσει το τηλέφωνο και να αφήσει τη Γερμανία, την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Στην Ελλάδα το κράτος "δικαίου" φορολογεί της ανεργία

Επειδή κάποιος μπορεί να μη βλέπει την εικόνα καθαρά, έχουμε και λέμε: 

ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ: ΜΗΔΕΝ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ (επειδή έχει σπίτι): 9.392,00

ΦΟΡΟΣ: 2.066,24 

Δεν πρόκειται για "τεκμαρτό", δηλαδή ανύπαρκτο, εισόδημα. Είναι πρόστιμο επειδή έχει σπίτι. Οι λέξεις έχουν τη σημασία τους. (κάποτε ήταν καλός φορολογούμενος και το καλύπτει με ανάλωση εισοδήματος παρελθόντων ετών. Ως πότε, μια και αυτό κρατάει 5 χρόνια, κάτω από κάθε πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση και αντιπολίτευση; )

Στην Γερμανία συσσωρεύεται ταχέως όλος ο πλούτος της Ευρώπης οδηγώντας σε πρόωρη διάλυση την ΕΕ

Η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Κάτω Χώρες μαζί έχουν πληθυσμό 336 εκατομμύρια κατοίκους συνολικά. 

Οι Σούπερ πλούσιοι αποτελούν λιγότερο από το 0,3 τοις εκατό του συνόλου και είναι οι περισότεροι στην Γερμάνια . 

Αντίθετα, 50 εκατομμύρια κάτοικοι αυτών των 6 χωρών, ή το 15 τοις εκατό του συνόλου, θεωρούνται ως φτωχοί με το εισόδημα τους να είναι κάτω από τις 10 χιλιάδες ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα

Κυβέρνηση και δήθεν «αντιπολίτευση» ψεύδονται για την Επιτροπή «Πόθεν Έσχες».

Η Κυβέρνηση (όπως και η δήθεν «αντιπολίτευση») προφανώς ανησυχούν πολύ από την δημιουργία της Πλεύσης Ελευθερίας και αποφάσισαν να απαντήσουν με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης, λέγοντας, επ’ αφορμή της καθυστερημένης δημοσίευσης των Πόθεν Έσχες του 2012, ότι για τα τέσσερα χρόνια καθυστέρησης ευθύνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής που λειτούργησε από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2015. 

Η νέα επινόηση είναι ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες του 2015 συγκροτήθηκε με καθυστέρηση και γι’ αυτό, δήθεν, ευθύνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αλήθεια: