MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΚΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ! Το ελληνικό χρέος θα εκτιναχθεί στο 293,8% – Ποια μέτρα προτείνει

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ελληνικό χρέος κρούει το ΔΝΤ λίγα 24ωρα πριν το Eurogroup της Τρίτης. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Ταμείου για την Ελλάδα που αποκαλύπτει το Bloomberg, «εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τότε αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται, αγγίζοντας το 293,8% του ΑΕΠ έως το 2060». Μάλιστα, στην ίδια έκθεση προτείνεται ένα μείγμα μέτρων για την ελάφρυνση:

Ανακοίνωση-καταπέλτης από την ΠΟΜΙΔΑ: Σε δήμευση των απρόσοδων ακινήτων οδηγεί ο νέος ΕΝΦΙΑ

Οι ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων (ξενοίκιαστων και οικοπέδων), δηλαδή οι ήδη πλέον οικονομικά «καθημαγμένοι» φορολογούμενοι, είναι τα τραγικά θύματα της νέας έκδοσης του ληστρικού ΕΝΦΙΑ+ που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χτές στη Βουλή για άμεση ψήφιση, με το πρόσχημα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών σε διάφορα ποσοστά και σε συγκεκριμένες ζώνες, και βεβαίως όχι σε αυτές που είχαν υποστεί την πλέον καταστροφική μείωση των εμπορικών αξιών τους. 

Ρωσία προς Τουρκία: «Μιλάτε για την Κριμαία εσείς που έχετε εισβάλλει και επιβάλλει κατοχή στην βόρεια Κύπρο επί 40 χρόνια;»

«Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ»
του Βασίλη Καπούλα 

Nέα ηχηρή "σφαλιάρα" έδωσε στην Τουρκία η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων για «κατοχή» της Κριμαίας λέγοντας πως η Άγκυρα είναι αυτή που έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα Κυπριακό έδαφος!

Η Μ.Ζαχάροβα υπενθύμισε στην Άγκυρα πώς δημιουργήθηκε το ψευδοκράτος, η «Τουρκική Δημοκρατία Β. Κύπρου» λέγοντας συγκεκριμένα: 


"Μυρίζει μπαρούτι": Νέο επεισόδιο κατά του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μανιάκι

«ΑΓΡΙΟ» ΚΛΙΜΑ - ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Αποδοκμάστηκε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας στο Μανιάκι με τον ίδιο να έχει έντονο διάλογο με τους πολίτες δείγμα του «αναβρασμού» που υπάρχει στην κοινωνία η οποία εάν δεν δει άμεσα θετικές οικονομικού περιεχομένου ειδήσεις υπάρχει κίνδυνος να «εκραγεί»

Η Ελλάδα στα νύχια της «Εταιρείας τοκογλύφων»…

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουν τη δωσίλογη, εγκληματική αυθάδεια και κακοήθεια αυτής της «αριστερής» κυβερνητικής συμμορίας…

Ακόμα και η πλούσια ελληνική γλώσσα καθίσταται δραματικά φτωχή μπροστά στα τερατώδη εγκλήματα των «αριστερών» ανδρεικέλων…

Υπερβαίνει το Λόγο η Πράξη δύο μαφιόζικων συμμοριών:

Του «Συνδικάτου των τοκογλύφων» και της δωσίλογης κυβερνητικής αλητείας… 

Η σκληρή απάντηση του Βαρουφάκη στον Στουρνάρα.

Σκληρή απάντηση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο κατηγορούν ότι η «εκροή καταθέσεων ξεκίνησε την 3η Δεκεμβρίου 2014, όταν ο κ. Στουρνάρας διέπραξε μοναδικό ατόπημα στην παγκόσμια ιστορία των κεντρικών τραπεζών δηλώνοντας, δημοσίως, ότι φοβάται πως θα προκύψει «πρόβλημα ρευστότητας» στην αγορά» δίνουν με κοινή δήλωσή τους στο ΑΠΕ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Θεοχαράκης, πρώην στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας.

Απόφαση βόμβα μπλοκάρει την επαναπροώθηση μεταναστών!

Aπόφαση-βόμβα, η οποία χαρακτηρίζει την Τουρκία μη ασφαλή τρίτη χώρα, αναστέλλει επ’ αόριστον την πιθανότητα επιστροφών Σύρων στην Τουρκία, θέτοντας σε κίνδυνο την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η δευτεροβάθμια επιτροπή εκδίκασης προσφυγών εξέδωσε χθες την πρώτη απόφασή της, ύστερα από προσφυγή Σύρου που βρίσκεται στη Λέσβο και στον οποίο αρχικά δεν δόθηκε άσυλο, οπότε και θα έπρεπε να επιστρέψει στην Τουρκία.

ΕΝΦΙΑ: Χαράτσι έως και 3.425 ευρώ για 800.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Colpo grosso με τις μειώσεις των αντικειμενικών -Τα νέα εκκαθαριστικά θα υπολογιστούν με νέους συντελεστές και άλλες ανατροπές που κρύβει το πολυνομοσχέδιοΔιπλό σοκ περιμένει τον Αύγουστο τουλάχιστον 800.000 ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ και όταν θα δουν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2016 θα διαπιστώσουν πως καλούνται να πληρώσουν από 50 έως 3.425 ευρώ περισσότερα από πέρυσι.