MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ο θιασάρχης των ξεπεσμένων ομολογεί οτι είναι κοινοί απατεώνες

Η Κίνα, υπό τη βία των όπλων, είχε παραχωρήσει στη Βρετανία το Χονγκ Κονγκ για 99 χρόνια. Η Ελλάδα υπό το κράτος των απατεώνων πάσης φύσεως παραχωρεί τη Δημόσια Περιουσία στους δανειστές μέχρι το 2.115 επίσης για 99 χρόνια!

Μέσω ενός Υπερταμείου, με διοικητή ξένον εκπρόσωπο των δανειστών, ή Ελληνα σμπίρο της επιλογής των εν λόγω δανειστών και στη βάση του ευρωπαϊκού δικαίου (υπερέχοντος σ’ αυτήν την περίπτωση του εθνικού δικαίου - που άλλωστε για πολλούς Συριζαίους είναι... εθνικιστικό), η κυβέρνηση Τσίπρα - Σόιμπλε παραδίδει για...99 χρόνια ό,τι έχει και δεν έχει η χώρα στους ξένους τοκογλύφους. Εως τώρα οι Συριζαίοι πλακώνονταν μεταξύ τους ιδεολογικώς(!) αν οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πιο αριστερές από τις αποκρατικοποιήσεις ή αν οι αποκρατικοποιήσεις είναι πιο φιλολαϊκές από τις μετοχοποιήσεις.

Le Monde: Το ΔΝΤ «παίζει χοντρά» στην Ελλάδα

«Το προβληματικό (περίεργο) παιχνίδι του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση» είναι ο τίτλος ανάλυσης της Le Monde, στην οποία αναφέρεται πως οι περίπλοκοι συσχετισμοί ανάμεσα σε Ελλάδα, ΔΝΤ και Γερμανία για το χρέος, θυμίζουν κατάσταση «α λα Κάφκα».

Το δημοσίευμα θυμίζει ότι το θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και ένα χρόνο και θα βρίσκεται και στις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Monde, «η συνάντηση της 24ης θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στην απελευθέρωση μιας νέας δόσης βοήθειας. Οι τεχνικές όμως διαπραγματεύσεις για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους που διστακτικά ανοίχθηκαν στο Eurogroup στις 9 Μαΐου, σίγουρα θα αναβληθούν για αργότερα».

Δικηγόροι: Ο «κόφτης» αλλοιώνει προκλητικά το πολίτευμα -Προσβολή της εθνικής κυριαρχίας το υπέρ-ταμείο

Το πολυνομοσχέδιο θέτει πλήθος ζητημάτων, που θίγουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου και του Συντάγματος, προειδοποιούν οι δικηγόροι. 

Με επιστολή του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, τονίζει ενδεικτικά ότι ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής, με θέσπιση μέτρων κατά παράκαμψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αλλοιώνει προκλητικά τη μορφή του πολιτεύματος και θίγει τον πυρήνα της διάκρισης των εξουσιών. 

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης» - DEB: «Ήρθε ο καιρός για σχέδιο δράσης για να ζούμε με την τουρκική μας ταυτότητα»

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ» ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ»

του Βασίλη Καπούλα

Σταθερά και μεθοδικά θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης ώστε να "βελτιωθούν τα δικαιώματα των μειονοτήτων" θέτει ο Ρ.Τ.Ερντογάν λίγες ημέρες μετά την απειλητική ανακοίνωση του κόμματος DEB στη Θράκη περί αφαίρεσης των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη Συνθήκη ενώ μας απείλησε με ανάληψη δράσης και αγώνα για να ζούνε με την τουρκική ταυτότητα!

Η μνημονιακή συμμορία

Η κυβέρνηση, έχοντας συμβιβαστεί με όλα όσα της ζητήθηκαν, χρησιμοποιεί με μία απίστευτη μαεστρία τον αριστερό μανδύα, για να «συνετίσει» τους Έλληνες – ενώ είναι ανόητος όποιος τη συγκρίνει με αυτήν της δύστυχης Βενεζουέλας

Είναι καλά να μην ξεχνάει κανείς τα γεγονότα που μεσολάβησαν μετά το 2009, έτσι ώστε να κατανοεί πώς έφτασε στα σημερινά αδιέξοδα, πάντοτε μέσα από σκόπιμα ενδιάμεσα αδιέξοδα και συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, μία χώρα που δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να χρεοκοπήσει σε αυτόν τον απελπιστικό βαθμό – παρά τα λάθη που ασφαλώς είχε κάνει στο παρελθόν. Επιγραμματικά τα εξής: 

Ο σιωπών συναινεί ή μιλάς με την σιωπή σου;

Τι να ισχύει άραγε; Το λατινικό ρητό «Qui tacet consentit» ήτοι ο σιωπών συναινεί ή τα λόγια του Ευριπίδη «Φησίν σιωπών» δηλαδή «μιλάς με την σιωπή σου»; Μάλλον και τα δύο… Ειδικά στην χώρα μας!

Σε μία χώρα που συνθλίβεται κυριολεκτικά, τι να πει κανείς; Τι να γράψει, να σχολιάσει;

Η χώρα λεηλατείται με ευθύνη όλων των πολιτικών κομμάτων και τα λαμόγια συνεχίζουν τον χαβά τους… Η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο… Και οι περισσότεροι είτε είναι πολιτικοί είτε επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο συνεχίζουν να ασχολούνται αποκλειστικά με το προσωπικό τους συμφέρον… Και η χώρα να πάει να καεί!!! Είναι ειλικρινά απίστευτο αυτό που συμβαίνει.