MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κεν Λόουτς: "Η ΕΕ προκάλεσε δεινά στην Ελλάδα και ταπείνωσε τον ελληνικό λαό"!

Ο ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ ΤΑ ΛΕΕΙ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ"

της Χριστίνας Φλάσκου

Ο Λόουτς είδε 12 ταινίες του να περιλαμβάνονται στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ των Καννών κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, όπως το αριστούργημα «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα το 2006

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκαλέσει «δεινά και φτώχεια σε εκατομμύρια ανθρώπους», παραλαμβάνοντας αργά το βράδυ της Κυριακής (22/05) τον Χρυσό Φοίνικα στο 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η… «ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 16 ΝΗΣΙΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια διεθνούς Διάσκεψης όπου θα έχει και συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάποιοι στην Τουρκία τραβούν αγρία το σχοινί σχετικά με την υπόθεση της «παράνομης», όπως υποστηρίζουν, κατοχής από την Ελλάδα 16 νησιών του ανατολικού Αιγαίου. 

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δικηγόρος Σμύρνης, Tacettin Çolak και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος, «Halkın Kurtuluş Partısı», έκανε προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας για την υπόθεση της παράνομης όπως υποστηρίζει κατοχής από την Ελλάδα, 16 νησιών του ανατολικού Αιγαίου τα οποία… ανήκουν στην Τουρκία! 

Τουρκική υφαλοκρηπίδα και Έλληνες συνεργάτες…

Σε Ελλάδα και Κύπρο, οι πάπιες απέκτησαν πολλές φίλες τις τελευταίες ημέρες. 

Μετά από άρθρα μας στα οποία μιλήσαμε για τη δυνατότητα να έχουν ΑΟΖ στο Αιγαίο και άλλα κράτη, αφού η Μαύρη Θάλασσα μπορεί να θεωρηθεί ως Λίμνη, η Τουρκία που “κάπως” ενημερώθηκε έστειλε μια επιστολή στον ΟΗΕ παρουσιάζοντας τις απόψεις της για το θέμα της υφαλοκρηπίδας της αλλά και έδειξε μεγάλη ανησυχία προς το ΝΑΤΟ αναφέροντας τη Λίμνη “Μαύρη Θάλασσα” ως Ρωσική Λίμνη!

Η Τουρκία είναι ένα κράτος που δεν σέβεται τους διεθνείς νόμους και το έχει αποδείξει και στο θέμα της Κύπρου και στο θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ που δεν την αναγνωρίζει όπως αυτή σαφώς ορίζεται απο το Διεθνές Δίκαιο (Νόμος της Θάλασσας). Ο Νόμος της Θάλασσας δίνει και έναν άλλο ορισμό για την υφαλοκρηπίδα που παύει να έχει τον ορισμό της γεωλογικής.

Public Issue: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες λένε «Oχι» στο «ευρώ πάση θυσία» - 55% δεν θέλει πια την ΕΕ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΥΜΑΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα στην Ελλάδα και η άρνηση στο «ευρώ πάση θυσία» αφού το 55% των Ελλήνων έχει σαφέστατα πλέον αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 44% έχει κακή γνώμη για το ευρώ σύμφωνα με την Publick Issue! 

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας ετιαρείας μόλις 8 μήνες πριν αρνητική γνώμη για το ευρώ είχε το 32%. 

Σε ότι αφορά την ΕΕ μόλις το 43% των Ελλήνων έχει θετική γνώμη και αρνητική το 55%. 

Βαδίζοντας προς το κραχ

Εάν δεν αποδώσει η οικονομική πολιτική, ούτε η φορολόγηση όλων των καταθέσεων με 25% για να διασωθεί το σύστημα, το τελευταίο χαρτί της ελίτ θα είναι ο πόλεμος – εκτός ίσως εάν καταργηθεί η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, όπου το παγκόσμιο σύστημα κινδύνευσε να καταρρεύσει – με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η διάσωση των τραπεζών από τα κράτη, άρα από τους φορολογουμένους Πολίτες τους, επειδή θεωρήθηκαν πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν (too big to fail), χωρίς καν να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 

Γερμανία: Βίζα γιοκ για Τουρκία πριν το 2017 – Tα 2/3 των Γερμανών κατά της συμφωνία με Άγκυρα

Η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένει ότι η Τουρκία θα εξασφαλίσει την χωρίς βίζα είσοδο των πολιτών της στην ΕΕ πριν από το 2017, επειδή η Άγκυρα δεν θα έχει εκπληρώσει τα κριτήρια γι’αυτό ως το τέλος του έτους, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές στο Βερολίνο.

Η Τουρκία και η ΕΕ συζητούν την κατάργηση της θεώρησης εισόδου (βίζα) από το 2013 και συμφώνησαν τον Μάρτιο να προχωρήσουν σε αυτό στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας για να ανακοπεί η μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη. 

Ν. Λυγερός - Η στρατηγική και η δυναμική της Δυτικής Αρμενίας.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"Η στρατηγική και η δυναμική της Δυτικής Αρμενίας". 

Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, Αντωνίου Καμάρα 1, Θεσσαλονίκη. 

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Deutsche Welle: Πάγωσαν την Ευρώπη τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών στην Αυστρία

Ο Αυστριακός αναλυτής P. Filtchmayer δλωσε οτι η παράδοξη πολιτική της Αυστρίας αντικατοπτρίζει μία σταθερή τάση στην Ευρώπη 

Πάγωσε η Ευρώπη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, που έδειχναν ραγδαία αύξηση των ποσοστών του ακροδεξιού λαϊκού κόμματος FPÖ, με τον υποψήφιό του να είναι πιθανότατα ο αυριανός Πρόεδρος της χώρας.

Όπως σχολιάζει η Deutsche Welle, εάν ο ακροδεξιός Norbert Hofer επικρατήσει του αντιπάλου του θα είναι ο πρώτος ακροδεξιός στο ύπατο αξίωμα μιας χώρας-μέλους της ΕΕ. 

Σκληρή δήλωση της Σοφίας Σακοράφα: Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Νιώθω ντροπή που κάποτε ήλπισα μαζί σας

“Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. 

Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση. Η κυβέρνηση σας, αλλά κι εσείς που, θριαμβολογώντας ή με "βαριά καρδιά", βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί, θα λογοδοτήσετε παρέα με όλους όσους μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία και το λαό μας σε υποτελή.