MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι Γάλλοι διαδηλώνουν πεισματικά με σύνθημα «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες»!‏

Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Πολιτικού Μηχανικού

Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη προσβολή για την προσωπικότητά μας και την εθνική μας καταβολή. Έρχεται σαν συνέχεια του συνθήματος το Μάιο του 2011 «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», όταν συγκεντρωμένοι Ισπανοι διαδηλωτές στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης μας χλεύαζαν για την απάθειά μας

Η Έσχατη Επική Καταστροφή Δυστυχώς, η Πρώτη Ελπίδα

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ‘πρώτη φορά αριστερά’, σε μια επίδειξη θρασυτάτης νεοφιλελεύθερης συμπροφοράς, οι πολίτες βρίσκονται υπό κατοχή, η περιουσία του Κράτους υποθηκευμένη, οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της Χώρας προς πώληση, μαζί με τα υπάρχοντα των κατοίκων της.

Απ’ ότι φαίνεται, αυτό δεν ενοχλεί τους πιο πολλούς Έλληνες, αφού θεωρούν ότι με το ευρώ στη ζωή τους, το χειρότερο θα είναι σαφώς καλύτερο απ’ ότι με το Εθνικό Νόμισμα. Άρα το κακό γίνεται στο τέλος καλό.

Είναι θέση άγνοιας και φόβου που οδηγεί στην δουλικότητα που προκαλεί και αηδία και αγανάκτηση.
 

Νόμος για την παραχώρηση εξουσιών: Ελλάδα 2016, Γερμανία 1933

Ίσως, αυτό το γεγονός να διαφεύγει κάπως από την μνήμη ή την γνώση πολλών συμπολιτών μας, αλλά η παραχώρηση απόλυτης δημοσιονομικής εξουσίας στον Υπουργό Οικονομικών και σε όργανα όπως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την ΓΓΔΕ, απόλυτα ελεγχόμενα από τους Θεσμούς ή τον ESM,όπως και η γενικευμένη παραχώρηση με νόμο όλης της δημόσιας περιουσίας στην Εταιρεία Συμμετόχων και Περιουσίας ΑΕ για 99 χρόνια με το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, διαθέτουν ένα ενδιαφέρον ιστορικό ανάλογο ή προηγούμενο πριν από ογδόντα χρόνια περίπου.

Προειδοποίηση προς ΗΠA & ΝΑΤΟ για την αντιπυραυλική ασπίδα απηύθυνε ο Πούτιν από την Αθήνα

«Η αντιαεροπορική ασπίδα των ΗΠΑ στη Ρουμανία επηρεάζει αρνητικά επειδή μονόπλευρα οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία για την αντιαεροπορική άμυνα» ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ρωσίας και συνέχισε: «Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 λέμε τα ίδια. Κανείς δεν θέλει να κάνει διαπραγματεύσεις μαζί μας, το μόνο που ακούμε είναι ότι τα σχέδια αυτά δεν είναι εναντίον της Ρωσίας και το μόνο που μας έλεγαν είναι ότι (σ.σ. τα σχέδια για την αντιπυραυλική ασπίδα) είναι για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν». 

«Τώρα δεν υπάρχει πυρηνική απειλή από το Ιράν αλλά οι εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας στη Ρουμανία υπάρχουν!» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε: «Τι είναι αυτό; Είναι ραντάρ και εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας με βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων!». 

Θέλουν να κρατήσουν τη Βρετανία στην ΕΕ για να μην χρεοκοπήσει η Γερμανία

Τελικά σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα για τους Γερμανούς γίνονται; Με ανάρτησή της την Παρασκευή η βρετανική Expressγράφει ότι εάν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ η γερμανική οικονομία θα υποστεί ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ με πάμπολλες γερμανικές εταιρείες να χρεοκοπούν.

Σύμφωνα με την Euler Hermes, εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων και διαχείρισης κινδύνων, ένα Brexit θα έπληττε βαρύτατα τις γερμανικές εξαγωγές, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να χάνει τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, ενώ οι μηχανολόγοι μηχανικοί και η χημική βιομηχανία θα χάσουν ακόμα 1,5 δισ. ευρώ. 

Στην Παρίσι Γαλλία ετοιμάζεται μια νέα «γαλλική επανάσταση» που θα σαρώσει όλη την Ευρώπη

Σε άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο (Stratfor: «Η επόμενη δεκαετία θα έχει πολύ πόνο, δάκρυ και αίμα»), από τον Φεβρουάριο του 2015, είχαμε προειδοποιήσει ότι σύμφωνα με το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor, η ποικιλία των συστημάτων και τα δημογραφικά στοιχεία, που αφορούν την Ευρώπη, θα θέσουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό σοβαρές πιέσεις. 

Υποψιαζόμαστε, λένε οι Αμερικανοί ειδικοί ότι, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα επιβιώσουν. Αμφιβάλλουμε όμως πραγματικά το εάν αυτά θα λειτουργήσουν πολύ αποτελεσματικά. 

Εμφύλιος πόλεμος εντός του ΔΝΤ προκαλεί τρόμο στις Βρυξέλλες

Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΜΣΕΝ, ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ, ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

Σκηνικό εμφυλίου πολέμου εντός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό πρόβλημα, περιγράφει το Reuters σε ρεπορτάζ του. Αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες συνεννόησης που βάζουν φωτιά και στους Ευρωπαίους. Οπως τονίζει το πρακτορείο: 

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν ότι ήταν έκπληκτοι από την ασυνήθιστη ένταση και τις δύσκολες συζητήσεις ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και άλλους αξιωματούχους του ΔΝΤ και κυρίως για το γεγονός ότι ο Δανός χρειάστηκε να περιμένει ώρες για να βρει την Λαγκάρντ, πριν αποδεχθεί τη συμφωνία», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. 

Πάμε ολοταχώς για κραχ

ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΩΝ» GOLDEN BOYS – ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Η πλεονεξία υπήρξε πάντοτε κακός σύμβουλος, τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τις οικονομίες του πλανήτη. Έχοντας διανύσει ήδη την πρώτη 15ετία του 21ου αιώνα και έχοντας υποστεί αλλά και προκαλέσει ανήκεστο βλάβη, με τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια, στην παγκόσμια οικονομία, τα golden boys προετοιμάζουν, για ακόμη μία φορά, ένα μεγάλο κόλπο. 

Η κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Πούτιν

«Η ενέργεια αποτελεί κεντρικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα και έχουμε στρατηγική επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο», είπε ο Αλ.Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βλ. Πούτιν.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε... ότι "είμαστε ανοιχτοί στη δυνατότητα συνεργασίας και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε κοιτώντας το εθνικό μας συμφέρον και με τη γνώμη ότι οι αγωγοί είναι γέφυρες συνεργασίας. 
 

Η "δικτατορία" της E.E. στηρίχθηκε από τους Αμερικανούς και το ΔΝΤ.

Γράφουν: Κώστας Δημουλάς* και Βασίλης Κ. Φούσκας**

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Καναδός νεομαρξιστής Stephen Gill γράφει για κάτι που αποκαλεί «νέο συνταγματισμό» (new constitutionalism).
Η σημασία του όρου είναι απλή: πρόκειται για τη θεσμοποίηση-συνταγματοποίηση των κανόνων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δηλαδή τη μεταφορά των αγοραίων οικονομικών μορφών και της λιτότητας μέσα στους θεσμούς του κράτους, εφόσον, ως επί το πλείστον, τα Συντάγματα του μεταπολέμου ήταν κεϊνσιανά.