MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το τέρας του Δημοσίου με τα 604 «κεφάλια».

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Αν σας ρωτούσε κανείς «πόσα κτίρια νομίζετε ότι στεγάζουν τις υπηρεσίες των 15 υπουργείων της χώρας», τι θα του απαντούσατε; Στοιχηματίζω ότι θα πολλαπλασιάζατε το 15 επί 4 ή, άντε, επί 5 και θα λέγατε έναν αριθμό ανάμεσα στο 60 και στο 80.

Και τώρα καθίστε αναπαυτικά για να μάθετε την αλήθεια. Τα ελληνικά υπουργεία στεγάζονται σε 604 κτίρια! (Μόνο στην Αττική). Το δε, ακόμη πιο απίθανο στην έκθεση που θα διαβάσετε και δεν έχει ξαναδημοσιευθεί, είναι ότι σχεδόν το 45% των κτιρίων αυτών –τα 263– δεν ανήκει στο κράτος, αλλά σε ιδιώτες και η πολιτεία τα νοικιάζει. Θέλετε να μάθετε και ποιο είναι το ποσό που καταβάλλεται ως ενοίκιο; Καθίστε ακόμη πιο αναπαυτικά. Κάθε χρόνο το κράτος –δηλαδή όλοι εμείς– δίνει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ μόνο για ενοίκια κτιρίων τη στιγμή που έχει στην κατοχή του εκατοντάδες αναξιοποίητα ακίνητα.

«Λύσσα» στον γερμανικό Τύπο με την επίσκεψη Β.Πούτιν: «H Eλλάδα θέλει να απελευθερωθεί από τους δανειστές»

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΛΘ ΚΑΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

«Λύσσα» έχει πιάσει τον γερμανικό Τύπο για την πρόσφατη επίσκεψη του Β.Πούτιν την Ελλάδα όπου έτυχε υποδοχής «σούπερσταρ» από τον ελληνικό λαό και τους αγιορείτες Μοναχούς με σαφή αναφορά στο γεγονός ότι «η Ελλάδα θέλει να απελευθερωθεί από τους δανειστές» και βρίθουν σωρείας ειρωνικών σχολίων κατά του Α.Τσίπρα και της χώρας επειδή «τολμάει» να έχει καλές σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία και επιδιώκει ως ανεξάρτητη οντότητα να προσελκύσει επενδύσεις από την Μόσχα.

Η χρεοκοπία της Ευρωζώνης

Το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα που επιβίωσε μεν μετά το ξέσπασμα της πρώτης κρίσης από την εποχή της υιοθέτησης του, αλλά δεν θα τα καταφέρει όταν προκύψει η επόμενη – το κραχ, προς το οποίο βαδίζει ήδη ο πλανήτης

«Είναι εντελώς ανόητο, εάν όχι εσχάτη προδοσία, να παραδίδει η κυβέρνηση τα κλειδιά της Ελλάδας για ένα νόμισμα που μάλλον δεν θα υπάρχει μετά από λίγο καιρό».

Munchau: Δεν είναι το Grexit ούτε το Brexit που απειλεί την ΕΕ - Είναι η συμφωνία της με την Τουρκία.

Τα τρία «καυτά» προβλήματα της ΕΕ σχολιάζει στο άρθρο του στους Financial Times, ο γνωστός αρθρογράφος Wollfgang Munchau υποστηρίζοντας ότι από την αρχή του έτους, η ΕΕ είχε παραλύσει από την προοπτική αυτών των τριών δυνητικά καταστροφικών απειλών οι οποίες εμφανίστηκαν ταυτόχρονα. 

Πρόκειται για το Grexit, το Brexit και την προσφυγική κρίση. 

Από τότε έως σήμερα, το ελληνικό ζήτημα φαίνεται να έχει υποχωρήσει αν και δεν έχει επιλυθεί οριστικά. 

Για το Brexit περιμένουμε την ετυμηγορία στις 23 Ιουνίου ενώ το τρίτο πρόβλημα, αυτό του προσφυγικού απειλεί πραγματικά να τινάξει τα πάντα στον αέρα. 

Μπούμερανγκ η υπερφορολόγηση για τα δημόσια οικονομικά

Μπούμερανγκ γυρνά η υπερφορολόγηση για τα δημόσια οικονομικά, καθώς παρά το γεγονός ότι οι φόροι αυξάνονται τα κρατικά ταμεία μένουν άδεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής που επικαλείται στοιχεία του ΔΝΤ, από τα 100 ευρώ των φόρων που επιβάλλονται, εισπράττονταν το 2015 τα 45 ευρώ, με το δείκτη εισπραξιμότητας να υποχωρεί σταθερά από το 2010. 

Σοκ και δέος στον ευρωπαϊκό Τύπο από την επίσκεψη Β.Πούτιν στην Ελλάδα: «Τον υποδέχθηκαν σαν σούπερσταρ»

(Σ.Σ: Γιατί άραγε; Μήπως γιατί δεν είναι υπάλληλος των τραπεζιτών και το παιδί για τα θελήματα; )

«ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ανησυχία προκλήθηκε στους Γερμανούς καθώς «στην Ελλάδα και στο Άγιο Όρος ο Β.Πούτιν έτυχε υποδοχής σούπερσταρ» και οι μοναχοί του Αγίου Όρους, οι Φύλακες της Ορθοδοξίας τον θεωρούν «τον μοναδικό αληθινό ηγέτη στον κόσμο» γνωρίζοντας ότι εκφράζουν και την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών