MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

New York Times: "Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει σε όλα εκτός από το όνομα".

Σκληρή κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις "αόριστες υποσχέσεις" που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, άσκησε χθες Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 σε άρθρο γνώμης η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αλληλοσυνεχάρησαν την περασμένη εβδομάδα για την επίτευξη συμφωνίας να παράσχουν περισσότερα δάνεια στην Ελλάδα και τελικά να χαλαρώσουν τους όρους του τεράστιου χρέους της χώρας, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος εορτασμών", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Χορός κατασκόπων και εντελοδόχων πολιτικών εις βάρος της Ελλάδας!

Το βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε από τους πρ. πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, σε βάρος της ασφάλειας της Ελλάδας, ξετυλίγεται σε μια έρευνα ποταμό, όπου αποκαλύπτεται πως στήθηκε ο ιστός της αράχνης και όλα τα εμπλεκόμενα σ' αυτήν πρόσωπα.

Ένα σκηνικό τρόμου, για το οποίο ο ελληνικός λαός είχε και εξακολουθεί να έχει άγνοια, καθώς δεν είχαν έρθει μέχρι πρόσφατα στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία... 

Η έκπληξη του ΔΝΤ

Το Ταμείο εντυπωσιάζει, κατακρίνοντας αυστηρά τα βασικά στοιχεία της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, κυρίως τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την απελευθέρωση των χρηματαγορών, χαρακτηρίζοντας το φάρμακο ως δηλητήριο – ηχητικό

Το ΔΝΤ αποτελούσε ανέκαθεν ένα σύμβολο φανατικού μίσους, για όλους τους επικριτές της παγκοσμιοποίησης – κυρίως επειδή θεωρείται ως ο βασικότερος οργανισμός προώθησης του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Εύλογα λοιπόν έχει εκπλήξει ένα πρόσφατο άρθρο του τμήματος έρευνας του Ταμείου, το οποίο καταδικάζει αυστηρά πολλές παραδοσιακές συνταγές της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας (πηγή). 

ΚΑΖΑΚΗΣ – Η Ελλάδα καταλύθηκε επίσημα ως συγκροτημένο κράτος χωρίς να έχει ηττηθεί σε κανέναν πόλεμο !

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ιστορία της οικουμένης που δέχεται να καταλυθεί ως συγκροτημένο κράτος χωρίς να έχει ηττηθεί σε κανέναν πόλεμο. Μας αξίζουν ως έθνος συγχαρητήρια. Ίσως γι’ αυτό ζητωκραυγάζουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας. Μαζί βέβαια με τους κυβερνώντες. 

Η χώρα μας είναι η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία που συγκροτήθηκε ως κράτος – αμέσως μετά την παλιγγενεσία – υπό καθεστώς προστασίας. Δηλαδή ως προτεκτοράτο. Με άλλα λόγια η νεώτερη Ελλάδα – ή ορθότερα η κρατούσα τάξη των τυχοδιωκτών κάθε είδους και των παλιών μπέηδων του οθωμανικού μεσαίωνα που πήραν την εξουσία σε τούτον τον τόπο με τις πλάτες ξένων πρεσβειών και δυνάμεων – δίδαξαν στη νεότερη ανθρωπότητα τι σημαίνει προτεκτοράτο και ημιαποικία.