MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Εξι θέσεις υποχώρησε η ανταγωνιστικότητα λόγω capital controls.

Eξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, στην 56η από την 50ή μεταξύ 61 χωρών, υποχώρησε η Ελλάδα το 2015. 

Η δίνη στην οποία βρέθηκε η ελληνική οικονομία τη χρονιά που πέρασε, με την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την πιστωτική ασφυξία επανέφεραν την έλλειψη εμπιστοσύνης τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στις ελληνικές επιχειρήσεις. 

Handeslblatt: Διαμάχη Βερολίνου-ΔΝΤ με φόντο την ελληνική ύφεση

Συρρίκνωση εμφάνισε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 το ελληνικό ΑΕΠ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, παρουσίασε πτώση κατά 0,5% έναντι του τέταρτου τριμήνου του 2015 και κατά 1,4% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2015. Οι αρχικές εκτιμήσεις της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας έκαναν λόγο για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, κατά 0,4% και 1,3% αντίστοιχα.

Έλληνες η πλειοψηφία των αστέγων – Το κράτος στεγάζει μόνο τους «μετανάστες»

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του δήμου Αθηναίων, αποκάλυψε πως η συντριπτική πλειοψηφία των αστέγων που ζουν στο κέντρο της Αθήνας είναι ελληνικής καταγωγής.

Την ίδια ώρα το κράτος αδιαφορεί παγερά για αυτούς, προσφέροντας βοήθεια μόνο στους μουσουλμάνους «πρόσφυγες και μετανάστες», οι οποίοι κατακλύζουν την Ελλάδα, προκείμενου να την εποικίσουν.

Βρετανία: Για πρώτη φορά δυο δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά το Brexit

Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δειχνουν να στρέφονται για πρώτη φορά υπέρ του «ναι» στο Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις. 

Τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ICM, αιφνιδίασαν τους επενδυτές και οδήγησαν σε πτώση τη στερλίνα. 

Μια τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής.