MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η εξέγερση της Γαλλίας

Αν και οι διαδηλωτές μας εξευτελίζουν, με το σύνθημα «εμείς δεν είμαστε Έλληνες», αντιδρώντας μαζικά και από κοινού στις προσπάθειες να επιβληθεί βίαια ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός στη χώρα τους, ίσως δεν έχουν καθόλου άδικο

«Εάν ο πρόεδρος Putin συμπεριφερόταν όπως ο Hollande σήμερα, η δήθεν δημοκρατική Ευρώπη θα τον είχε κατασπαράξει – με πρώτη τη Γερμανία. Όταν όμως ο Γάλλος πρόεδρος επιτίθεται στον πληθυσμό της χώρας του με τις πλέον βίαιες μεθόδους ενός αστυνομικού κράτους, θέλοντας να επιβάλλει δικτατορικά μία «μεταρρύθμιση» της εργατικής νομοθεσίας προς όφελος των αγορών, λειτουργώντας επί πλέον με έναν ποινικά κολάσιμο τρόπο, κανένας δεν διαμαρτύρεται – έτσι και αλλιώς όχι το πολιτικό καθεστώς. 

Πρόκειται άλλωστε για την επιβολή της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας εναντίον των Πολιτών, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Επομένως, για τα ενδιαφέροντα των ισχυρών ελίτ, τις οποίες υπηρετούν έμμισθα όλοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί» (H.B., Γερμανός δημοσιογράφος).

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ! Υλοποίηση μυστικής συνάντησης σε πρώην Καθολικό Μοναστήρι για σχέδιο αντίδρασης της κομισιόν στο Brexit

Τρέχουν και δεν φτάνουν στις Βρυξέλλες λόγω του ενδεχομένου η Βρετανία να «αποχωρήσει» πανηγυρικά αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση στα «κρύα του λουτρού» , σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις μυστικές συναντήσεις που διενεργούνται με σκοπό να διαχειριστεί η ένωση ένα Brexit, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.
 
Ο Πρόεδρος Jean-Claude Juncker πραγματοποίησε νέα μυστική συνάντηση σήμερα μετά την προοπτική της επικράτησης του «ναι» στην ψηφοφορία της 23η Ιουνίου στην Βρετανία, προκαλώντας το απόλυτο σοκ μέσα από τους διαδρόμους της εξουσίας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. 

Η Γερμανία Έτοιμη να Λεηλατήσει Ο,τι Έχει Απομείνει στην Ελλάδα! Έπονται Πορτογαλία και Ισπανία

 
Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς 

Ιδιαίτερης – ενημερωτικής, επεξηγηματικής και διδακτικής- αξίας για τον ΄Ελληνα αναγνώστη, το κατωτέρω άρθρο του γνωστού μας Αμερικανού Οικονομολόγου, καθηγητή, συγγραφέα, πολιτικού διανοητή, πρώην υπουργού κυβέρνησης Ρέϊγκαν (!), παρουσιάζει με εκτυφλωτική διαύγεια τη συνταγή θεραπείας-θανάτου που έχει συντάξει για την Ελλάδα ο Σόϊμπλε -της οποίας το πρώτο στάδιο ακόμη διανύουμε. Αναλύει επίσης και παρουσιάζει τη μηχανή εξαπάτησης περί το Χρέος, που αφ’ ενός παρέχει στο ΔΝΤ το άλλοθι παραμονής ως αιματοστίφτη της χώρας και παράλληλα φουσκώνει τον σάκο αισιόδοξης αερολογίας του Τσίπρα, για την παράταση των χρήσιμων υπηρεσιών του. Ιδού το επιμορφωτικό κείμενο: 

Πού οδηγούνται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Γαλλία και Βέλγιο

Του Κώστα Ράπτη 

Η υιοθέτηση του νόμου για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων θα αποτελούσε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηλυσίων Πεδίων και του Μεγάρου Ματινιόν, μία "φυγή προς τα εμπρός" που θα έστελνε εντός και εκτός γαλλικών συνόρων μήνυμα μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας. Αντ' αυτού, οι κινητοποιήσεις που πυροδότησε βυθίζουν την προεδρία Hollande σε θανάσιμη κρίση. 

Το χαρτί του χρέους

Το συμπληρωματικό μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην παγκόσμια ιστορία – μία διαβολική έμπνευση του κ. Σόιμπλε, για να απολαύσει τον πλήρη εξευτελισμό της δήθεν αριστερής κυβέρνησης

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη, στην οποία θα καταργηθεί η πολιτική των διαπραγματεύσεων και των εκβιασμών, για την πληρωμή των δόσεων – αφού θα εγκατασταθεί ο μόνιμος μηχανισμός επιτήρησης από τους δανειστές της» (ΒΒ).