MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Εκθεση – σοκ για την ακραία φτώχεια στην Ελλάδα

1.647.703 πολίτες, το 15% του πληθυσμού για το 2015, βρίσκονται κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με νέα έρευνα της diaNEOsis. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έρευνας, το όριο της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα κυμαίνεται από 182 ευρώ το μήνα για μονομελές νοικοκυριό σε ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές που ζει σε ιδιόκτητο σπίτι, μέχρι 905 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά που ζει στην Αθήνα και πληρώνει ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο. 

Πόσοι έχουν μηνιαία εισοδήματα κάτω από αυτό το όριο; Το ποσοστό της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα κυμαίνεται για το 2015 στο 15%. Το 2011, το ποσοστό ήταν 8,9%. Το 2009 δεν ξεπερνούσε το 2,2%. 

Από τα 74,7 δισ. ευρώ μέτρων των Μνημονίων εισπράχθηκαν μόλις τα 21,7 δισ.ευρώ! - Απλά δημιουργούν χρεωμένους πολίτες...

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να πάρουν εισπρακτικά μέτρα συνολικού ύψους 74,7 δισ. ευρώ από το πρώτο Μνημόνιο το 2010 μέχρι τα προσφάτως συμφωνηθέντα, από τα οποία τα 53 δισ.ευρώ έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές! 

H ΕΕ προτείνει κρατική ταυτότητα για την χρήση του Ίντερνετ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει να υπάρχει ταυτότητα που θα εκδίδεται από το κράτος, για τη χρήση του Διαδικτύου, κάτι το οποίο θα εξαλείψει τόσο την on-line προστασία της ιδιωτικής ζωής, όσο και την ελευθερία του λόγου.

Με αιχμή του δόρατος έναν πρώην κομμουνιστή αξιωματούχο, τον Εσθονό Andrus Ansip (Άντρους Άνσιπ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα σχέδιο που περιγράφει την προτεινόμενηηλεκτρονική ταυτότητα, η οποία όχι μόνο θα επιτρέπει στην ΕΕ να παρακολουθεί ό,τι λέτε διαδικτυακά, αλλά και ό,τι αγοράζετε.

ΕΒΕΑ: Επτά στους δέκα Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους!

Επτά στους Δέκα πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που τους καταλόγισε η Εφορία.

Αυτή και μόνο η φράση που αφορά την οικονομική καταστροφή εκατομμυρίων Ελλήνων θα έπρεπε ήδη να αποτελεί το κατηγορητήριο σε Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους όλους όσους κυβέρνησαν τα τελευταία 7 χρόνια.

Αλλά όταν οι μαφιόζοι νομοθετούν για τον εαυτό τους και για τους τοκογλύφους προφανώς δεν θα υπάρχει καμία διαδικασία και κανένας δικαστής με τέτοια δυνατότητα. 

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ….

…Η διαφθορά θεωρείται ως «το πρόβλημα που οδήγησε την Ελλάδα στην τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση»… 

….Ο ετήσιος τζίρος της διαφθοράς στην Ελλάδα (2012) υπερβαίνει τα 3.000.000.000 ευρώ και, μαζί με την παραοικονομία, υπερβαίνει τα 70.000.000.000 ευρώ»…. 

…Η Ελλάδα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο των σχετικών με την ακεραιότητα πολιτικών για κοινοβουλευτικούς. Δεν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας ακόμη και λείπουν κανόνες για διάφορους τομείς όπως: διαχείριση στιγμιαίων συγκρούσεων συμφερόντων, περιστάσεις υπό τις οποίες μπορούν να γίνουν δεκτά δώρα, φιλοξενία και άλλα οφέλη, τρόποι πρόληψης της κατάχρησης πληροφοριών, επαφές με τρίτους και παρασκηνιακούς πολιτικούς μεσάζοντες (lobbyists), αύξηση της ευαισθητοποίησης, κατάρτιση και/ή παροχή συμβουλών για σχετικά με την ακεραιότητα ζητήματα…. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Μια δημοσκοπική έρευνα γνώμης, η οποία δεν πρόκειται να συζητηθεί στα ΜΜΕ.

Προφανώς όλοι έχετε ακούσει τις περίφημες δημοσκοπήσεις των εγχώριων διαπλεκόμενων εταιρειών να μας λένε ότι οι Έλληνες είναι υπέρ του ευρώ και της ΕΕ με συντριπτικά ποσοστά. Κάθε φορά που δημοσιεύεται μια τέτοια δημοσκόπηση, γίνεται πρώτο θέμα στα γνωστά μέσα μαζικής εξαχρείωσης για να μας πείσουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πάσχει από μια ιδιάζουσα μορφή οξύτατου σαδομαζοχισμού. 

Ν.Φάρατζ: "Με το Brexit δεν θα δεχόμαστε bullying από τον Γιούνκερ και τη Μέρκελ" - Καταρρέει η ΕΕ στη συνείδηση των Ευρωπαίων

ΕΡΕΥΝΑ: ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 71% ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει να καταρρέει, τουλάχιστον στη συνείδηση των πολιτών των χωρών-μελών που δεν αντέχουν πλέον την πολιτική συνεχούς λιτότητας. Μία έξοδο δε της Μεγάλης Βρετανίας θα ενέτεινε ακόμη περισσότερο τη διάλυση και απ' ότι φαίνεται αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αφού οι δημοσκοπήσεις τελευταίως δείχνουν σταθερά να προηγείται το Brexit.