MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το τοξικό ελληνικό δράμα

Οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν θα προσφέρουν καμία ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, εάν δεν βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν ακόμη περισσότερα χρήματα – οπότε οφείλουμε να ρισκάρουμε άμεσα τη στάση πληρωμών

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταπολεμήσει την ηττοπάθεια της, καθώς επίσης να διευρύνει τον ορίζοντα της – επειδή υπάρχουν πολύ περισσότερες λύσεις των προβλημάτων της οικονομίας μας, εκτός από αυτές που έχουμε ήδη αναφέρει στο παρελθόν. 

Όσον αφορά το ευρώ, είναι ένα νόμισμα που μας ανήκει, που το πληρώσαμε πολύ ακριβά, που δεν πρέπει και που δεν μπορεί να μας το πάρει κανένας – αφού η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη είναι τελεσίδικη και ανέκκλητη, δεν είμαστε εκβιάσιμοι, ενώ φυσικά κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τη στάση πληρωμών μίας χώρας του ευρώ, η οποία προφανώς δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότητα. 

Η παραμονή μας στην Ευρωζώνη τότε, όταν η Ελλάδα αποφασίσει να προβεί σε στάση πληρωμών, αποτελεί βέβαια ένα ρίσκο, το οποίο όμως οφείλει να αναληφθεί – αφού τελικά δεν θα αποφευχθεί, ενώ όσο πιο πολύ καθυστερεί, τόσο πιο οδυνηρό θα είναι» (πηγή).

Δημογραφικό: Η Ελλάδα εξαφανίζεται από τον χάρτη!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! 

Ολοταχώς στον αφανισμό οδεύει το Έθνος μας, όπως μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού! 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων του 2015, πέθαναν 117.829 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 89.881 παιδιά!

Απόφαση "κόλαφος" του ΕΔΑΔ για την Ελληνική Δικαιοσύνη - Δεν σέβεται το τεκμήριο αθωότητας

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα κρίνοντας ουσιαστικά ότι δεν σέβεται το τεκμήριο της αθωώτητας και ότι η καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων δεν συνάδει με το δικαίωμα της δίκαιης και σύντομης δίκης. Η απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη το ΕΔΑΔ, σύμφωνα με...
νομικούς κύκλους αποτελεί "κόλαφο" για την Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αναδεικνύει ζητήματα τα οποία ανακύπτουν από τους αργούς ρυθμούς στην απονομή του δικαίου που φθάνουν στα όρια της αρνησιδικίας.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα της αλήθειας τους

Της Ζωής Χασιούρα 

Το Κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί τις εργασίες του Euro Working Group καθώς ευελπιστεί στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση ενός μέρους της δόσης των 10,3 δις, τα 7,5 δις ευρώ. 

Ως τον Ιούνιο αναμένεται να εισρεύσει στην αγορά ένα μέρος αυτών, ύψους 1,8 δις, τα οποία θα διατεθούν σταδιακά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Η ανάλυση που ακολουθεί, δείχνει ποιές είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και ποιό πραγματικά είναι το ύψος τους σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ερευνα: Το 1% του πληθυσμού κατέχει τον μισό πλούτο του κόσμου.

Οι εκατομμυριούχοι δεν αποτελούν παρά μόνο το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως, όμως έχουν στην κατοχή τους σχεδόν τον μισό ιδιωτικό πλούτο του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Boston Consulting Group.

Συνολικά, 18,5 εκατομμύρια πλούσια νοικοκυριά μοιράζονται το 47% όλου του παγκόσμιου πλούτου σε εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις ή μετοχές. Το ύψος της περιουσίας όλων μαζί ανέρχεται στα 78,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπερνά το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Μερικά στοιχεία που αγνοούμε

Αναδημοσίευση από ανάρτηση της 8.6.2011

του Thierry Meyssan 

Για αρκετά χρόνια, διαδόθηκε η ιδέα ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ θα ήταν το έμβρυο μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Μετά την πρόσβαση στα αρχεία αυτής της πολύ μυστικής λέσχης, ο Thierry Meyssan τεκμηριώνει ότι αυτή η άποψη είναι ένα παραβάν πίσω από το οποίο κρύβεται η πραγματική ταυτότητα της λέσχης: H Μπίλντερμπεργκ (Bilderberg) είναι μια δημιουργία του ΝΑΤΟ.

Στόχος της Λέσχης είναι να πείθει τους ηγέτες να χειραγωγούν την κοινή γνώμη των χωρών τους για την δράση της Ατλαντικής Συμμαχίας