MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΒΟΜΒΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΣΩΖΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ 

Οι δανειστές επιστρέφουν και ζητούν κανόνες ιδιωτικού τοµέα στο ∆ηµόσιο και τις ∆ΕΚΟ 

Ατοµικές συµβάσεις στο ∆ηµόσιο! 

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το µελάνι της πρώτης αξιολόγησης και λίγες ηµέρες µετά την επικείµενη εκταµίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ (αναµένεται περίπου στις 20 Ιουνίου), οι δανειστές επανακάµπτουν στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήµερο του µήνα. Αφορµή είναι η συµµετοχή τους σε διεθνές συνέδριο, αλλά µε την ευκαιρία πρόκειται να δώσουν τις κατευθύνσεις στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει της φθινοπωρινής αξιολόγησης. 

Κατηγορούν την Ελλάδα για τις συντάξεις οι Γερμανοί ενώ οι ίδιοι χορηγούν ακόμη συντάξεις σε Βέλγους πρώην ες-ες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Οι βελγικές αρχές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σήμερα, διότι εν έτει 2016 2.500 πρώην Βέλγοι ες ες της περιβόητης ναζιστικής Μεραρχίας ξένων εθελοντών «Division 39 Magdeburg», συνεχίζουν να λαμβάνουν γερμανικές συντάξεις, αναφέρει το BBC και ο διεθνής τύπος.

Πρόκειται για το παράλογο του αιώνα από μία χώρα ( Γερμανία) η οποία όχι μόνο κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα , αλλά μας επιβάλει μαζί με την μείωση των συντάξεων, και την διακοπή της χορήγησης της σε πολλές ευοπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η εφορία άρπαξε λεφτά από … 430.000 λογαριασμούς!

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα» 

Σοκ προκαλεί η είδηση: η εφορία μόνο το α” τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2016 άρπαξε ληξιπρόθεσμες οφειλές από… 428.465 λογαριασμούς τραπεζικών καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου! Λογαριασμους καταθέσεων που είχαν μέσα χρήματα από μισθούς, συντάξεις ή πάσης φύσεως εισοδήματα. Αυτό αποκάλυψε η Realnews. 

Φυσικά, όλα έγιναν βάσει του νόμου, αφού ο νόμος επιτρέπει πλέον να κατάσχεται οποιοδήποτε οφειλόμενο στο Δημόσιο ποσό αν αυτό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και αν ο λογαριασμός του οφειλέτη έχει μέσα πάνω από 1.250 ευρώ – στον βαθμό, φυσικά, που ο καταθέτης και ταυτόχρονα οφειλέτης του Δημοσίου έχει κάνει τις σχετικές ενέργειες για να χαρακτηριστεί το ποσό των 1.250 ευρώ ως ακατάσχετο, πράγμα που ελάχιστοι συγκριτικά καταθέτες έχουν κάνει. 

Το Brexit όπως «δεν αναλύεται»!

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*

Εντός ολίγων ημερών (στις 23 Ιουνίου 2016) καλούνται οι Βρετανοί πολίτες, να αποφασίσουν για την παραμονή τους ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) στο πλαίσιο, άλλωστε, των διαρκών «επιφυλάξεων» που το Ηνωμένο Βασίλειο παγίως διατηρεί για τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Το Ηνωμένο Βασίλειο (ως ονομασία κράτους) είναι περισσότερο «αποδεκτό» ως «Μεγάλη Βρετανία» λόγω των επιφυλάξεων επιμέρους εθνοτήτων που αφορούν στους Σκωτσέζους, στους Ουαλούς και στους Ιρλανδούς της Βόρειας Ιρλανδίας. Επίσης η Μεγάλη Βρετανία αναφέρεται και ως Γηραιά Αλβιόνα, με αναφορά στην αρχαιότερη ονομασία της περιοχής (6ος π.Χ. αιώνας), όπου το όνομα που της αποδίδεται είναι το Albionum. Στο παρόν κείμενο, το «Ηνωμένο Βασίλειο» θα αναφέρεται λόγω οικονομίας χώρου ως «Βρετανία» -εξού και το «Brexit» άλλωστε. Ενόψει, λοιπόν, των εξελίξεων που αφορούν στο δημοψήφισμα για το ενδεχόμενο ή όχι του Brexit, χρήσιμα είναι να τεθούν υπ’ όψιν τα εξής, για τα οποία κατά κανόνα δεν γίνεται δημόσιος λόγος:

Σε τόκους και χρέος θα καταλήξει και η νέα δόση των 7,5 δισ. ευρώ!

Σε τόκους προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και σε πληρωμή παλαιότερων ομολόγων θα καταλήξουν περίπου τα 4/5 της δόσης, ήτοι 5,7 από τα 7,5 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα, ενώ οι ιδιώτες θα μοιραστούν περί τα 1,8 δισεκατομμύρια τα οποία θα δοθούν για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Κουτί της Πανδώρας τα 1,8 δισ. ευρώ θα μοιραστούν σε δύο δόσεις, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών να ξεκαθαρίζουν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην απονομή συντάξεων που καθυστερούν, στην επιστροφή φόρων και στη συνέχεια στις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και του ΕΟΠΠΥ.

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Δέκα ποσοστιαίες μονάδες μπροστά το Brexit

Το 55% θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υπέρ του «Βrexit», ενώ μόλις το 45% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Βρετανία ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, το οποίο θα κρίνει την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, τα μηνύματα δεν είναι καθόλου καλά για την Ευρώπη και τους υποστηρικτές της παραμονής, καθώς οι μετρήσεις έδωσαν σαφές προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του Brexit.

Pew: Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να μισούν την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το έγκυρο Αμερικανικό κέντρο έρευνας της κοινής γνώμης Pew Research Center διεξήγαγε μια έρευνα[1] σχετικά με τη στάση των πολιτών της ΕΕ προς την ΕΕ. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες: η αξιοπιστία της ΕΕ μειώνεται και ο αριθμός των υποστηρικτών του ευρω-σκεπτικισμού αυξάνεται. Η έρευνα περιορίζεται στο βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο θα αποφασίσει το θέμα της απόσυρσης των Βρετανών από την ΕΕ.

Spiegel: Βρετανοί σας παρακαλούμε μη φύγετε από την Ευρώπη

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό τεύχος του Spiegel »στηρίζει» την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το επόμενο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel θα κυκλοφορήσει το Σάββατο σε μια δίγλωσση έκδοση, γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, ενώ από τις σελίδες του θα απευθύνεται μια ηχηρή έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23η Ιουνίου υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.