MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η μοναδική βιώσιμη λύση που απομένει σήμερα στην Ελλάδα είναι η στάση πληρωμών και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

Μόλις με 5,2 μονάδες προηγείται στην πρόσφατη δημοσκόπηση η αντιπολίτευση της κυβέρνησης, παρά το ότι η τελευταία ψήφισε πανηγυρικά ένα θηριώδες, άκρως νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο – έχοντας δολοφονήσει την ύστατη ελπίδα των Ελλήνων, λέγοντας τα περισσότερα ψέματα στην παγκόσμια ιστορία, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην ευρωπαϊκή Τρόικα και σκλαβώνοντας την Ελλάδα για 99 χρόνια! 

Πλήγμα για τη Γερμανία ενδεχόμενο Brexit.

Τις τελευταίες μέρες κορυφαίοι γερμανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Οι γερμανικές εκκλήσεις υπέρ της παραμονής όμως δεν είναι εντελώς ανιδιοτελείς. 

Οι γερμανοί πολιτικοί ήθελαν να αποφύγουν μια ανάμειξη στη βρετανική συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά του Brexit, φοβούμενοι ότι οποιαδήποτε παρέμβαση θα ενίσχυε, πιθανότατα, περισσότερο το στρατόπεδο των αντιπάλων της Ευρώπης. Με τους υποστηρικτές του Brexit όμως να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο Βερολίνο κυριαρχεί πλέον σε πολλά υπουργεία ένα κλίμα πανικού.

Βιωσιμότητα του χρέους και μη βιωσιμότητα του λαού

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ για το ελληνικό δημόσιο χρέος που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 23 Μαΐου 2016. 

(Εδώ το πλήρες κείμενο).


Κατ’ αρχήν είναι αποκαλυπτική για όσα τεχνηέντως, πρέπει να ομολογήσουμε, αποκρύπτει. Οι συντάκτες της έκθεσης κρύβουν ότι το ΔΝΤ χαρακτήριζε βιώσιμο το ελληνικό χρέος μέχρι το 2015. Πέρυσι ξεκίνησαν να συνοδεύουν τη διαπίστωση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο με μια σειρά από αιρέσεις και όρους που στην πράξη κατέληγαν πώς το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κι αυτό μάλιστα συνέβη αφού προηγήθηκαν οι αποκαλύψεις στην Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής.