MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Κράτος απατεών: "Παγώνει" τη μείωση αντικειμενικών αξιών για να εισπράξει ΕΝΦΙΑ και βγάζει στο σφυρί σπίτια με "γκρεμισμένες" εμπορικές τιμές

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ - ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Όσοι ήλπιζαν πώς θα δουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ από τα τέλη του 2016 μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν, όπως έπραξε και η κυβέρνηση, αναβάλλοντας για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ή αρχές του 2018 τη μείωση των αντικειμενικών αξιών βάσει των οποίων υπολογίζεται το “χαράτσι”. Σε αντίθεση ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι απολύτως συνεπής και αρχίζει από 29 Ιουνίου να βγάζει στο σφυρί σπίτια πολιτών για χρέη προς την Εφορία.

Munchau: Η Ευρώπη δεν πρέπει να τιμωρήσει τη Βρετανία.

Η καμπάνια «φόβου» δεν φαίνεται να δουλεύει στο βρετανικό δημοψήφισμα. Ποια πρέπει να είναι η στάση των Eυρωπαίων, αν οι Βρετανοί αποφασίσουν να φύγουν. Γιατί η τιμωρία δεν είναι λύση. 

Σε συζητήσεις με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ακούω ένα αποκαλυπτικό επιχείρημα: αν η Βρετανία ψηφίσει για να φύγει από την ΕΕ και αν αυτό αντιμετωπιστεί ως επιτυχία, άλλα κράτη-μέλη ίσως θελήσουν να ακολουθήσουν. Και αυτός ο κίνδυνος πρέπει να εκλείψει. 

Αυτός ο τρόπος σκέψης αποκαλύπτει μια σιωπηρή παραδοχή ότι το Brexit μπορεί να δουλέψει οικονομικά. Ειδικότερα όσοι σκέφτονται έτσι ανησυχούν ότι μια επιτυχημένη έξοδος της Βρετανίας θα στερήσει από τους φιλοευρωπαίους αυτό που πιστεύουν ότι είναι το ισχυρότερο επιχείρημά τους: ο φόβος του αγνώστου. 

«Ξέπλυναν» τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το «φουσκωμένο έλλειμμα»!

Ο άνθρωπος που φρόντισε να «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2009, κατά το κατηγορητήριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εξόντωσαν εκατομμύρια Έλληνες, καταδικάστηκε σε έναν ολόκληρο χρόνο φυλάκισης με τριετή αναστολή (!), λόγω πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με το crash on line, ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη (διήρκεσε δύο ημέρες) για τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που αφορούσε την υπόθεση για την παραπομπή του για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, λόγω πρότερου έντιμου βίου.