MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Die Welt: Διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε η Ευρώπη -Παίζει το τελευταίο της χαρτί

Εδώ και καιρό η Ευρώπη δεν είναι μεγάλη δύναμη οικονομικά και στρατιωτικά.

Υπάρχει όμως ένας παράγοντας ο οποίος εξασφαλίζει στη γηραιά ηπειρο την παγκόσμια σημασία της, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο, και αυτός είναι το γόητρό της, γράφει η Die Welt.

Σύμφωνα με το βρετανικό Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ipsos το 34% των Γερμανών επιθυμούν την έξοδο από την Ε.Ε. Ακόμα λιγότερο δημοφιλής είναι η Ε.Ε. στη Γαλλία.

Eurostat: Ρεκόρ ακρίβειας στην Ελλάδα σε γάλα, αβγά, ψωμί και ψάρια

Η δεύτερη ακριβότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στα αβγά ήταν η Ελλάδα το 2015, ενώ συνολικά το επίπεδο τιμών των τροφίμων διαμορφώθηκε πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, η Ελλάδα της πολυετούς ύφεσης, της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 25% και της ανεργίας που επίσης βρίσκεται κοντά στο 25%, είναι ακριβότερη από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, αλλά και από την Πορτογαλία και την Ισπανία. 

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!!! 

Αύξηση σημείωσε στο πρώτο τρίμηνο του 2016 ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς διαμορφώθηκε στο 24,9% έναντι 24,4% στο τέταρτο τρίμηνο του 2015. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η απασχόληση μειώθηκε κατά 1% καθώς ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.606.344 άτομα. Ο αριθμός των ανέργων παράλληλα, αυξήθηκε κατά 1,7% και διαμορφώθηκε σε 1.195.084 άτομα. 

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ BREXIT ΝΑ ΦΕΡΕΙ… ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι τουλάχιστο «περίεργο» που ενώ πριν από ένα μηνά θεωρείτο σχεδόν σίγουρο πως οι Άγγλοι θα ψηφήσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξαφνικά τα δεδόμενα ανατραπήκαν και μάλιστα με την συνδρομή της βρετανικής ελίτ, που στράφηκε σε εντυπωσιακό βαθμό υπέρ του Brexit. Κραυγαλέα περίπτωση ο μεγιστάνας των Media, Μέρντοχ, ο οποίος μέσω της μεγαλύτερης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα, την Sun, τάχτηκε αναφανδών υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ένωση. Ακόμα και η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως αναφέρεται, έχει δώσει «σήμα» πως υποστηρίζει την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας απ την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτή είναι η διαδικασία εξόδου μίας χώρας από την ΕΕ - Θα είναι η Μεγάλη Βρετανία που θα σύρει το χορό...

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Με το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία να απέχει μία εβδομάδα και σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πώς το Brexit επικρατεί στην προτίμηση των πολιτών από την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρκετοί στρέφονται στην επόμενη ημέρα. Τι επιπτώσεις θα έχει για την οικονομία της Ε.Ε., για την ίδια τη Μεγάλη Βρετανία, πώς και πόσο θα διαρκέσει μία τέτοια διαδικασία καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο και ειδικά με τη λειτουργία της Ευρωζώνης το θέμα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο. 

Τελικά η Ε.Ε. διασπάται και καταρρέει από μόνη της

Του Σταύρου Κατσούλη

Όσοι δεν βλέπουν ότι η Ε.Ε. τελικά διασπάται και καταρρέει από μόνη της, λόγω των ίδιων πολιτικών της αλλά και της ίδιας της οργανωτικής δομής της, έχουν σοβαρότατο πρόβλημα. 

Ο μόνος τρόπος για να κρατηθεί αυτή η αντιδημοκρατική Ε.Ε. του ολοκληρωτισμού, είναι δια της στυγνής βίας προς την κοινωνία από το καθεστώς που την ξεπέταξε από τα ναζιστικά αηδιαστικά σωθικά και παρελθόν του. 

Αυτό βέβαια από μόνο του, δίνει ημερομηνία λήξης στην Ε.Ε., αν και αυτό δεν σημαίνει ότι στο άψε-σβήσε, δεν μπορούν να χαθούν κάνα δυο τρείς γεννεές με το μόρφωμα αυτό στην απόλυτη εξουσία. 

Pew Research: Όλο και λιγότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν στην ΕΕ.


Οι λαοί των μεγαλύτερων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχασαν κατά μεγάλο ποσοστό την πίστη τους στην ΕΕ την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, λίγες εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα των Βρετανών στις 23 Ιουνίου για το αν θέλουν να παραμείνουν στην Ένωση ή όχι, με τους Έλληνες να είναι εκείνοι που έχουν τη χειρότερη γνώμη για την ΕΕ σε ποσοστό 71%.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση σε 10 χώρες-μέλη της ΕΕ από το Κέντρο Ερευνών Pew που εδρεύει στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί έντονα την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση των 28 χωρών. 

Το 16% των ευρωπαϊκών ομολόγων επενδυτικής αξίας διαπραγματεύονται τώρα με απόδοση κάτω του μηδενός

Του Son Ofeon

Iσως δεν πρέπει να μιλάμε πια μόνο για τις αρνητικές απόδοσης του δημόσιου χρέους . Ως υπενθύμιση, στον τελευταία υπολογισμό του στις αρχές Ιουνίου, η Fitch εκτιμά ότι το συνολικό ποσό του κρατικού χρέους σταθερού επιτοκίου ,που διαπραγματεύεται με αρνητικές αποδόσεις, αυξήθηκε από τις 31 Μαίου σε 10,4 τρις δολάρια ( 7,3 τρις δολάρια μακροπρόθεσμου χρέους και 3,1 τρις δολάρια σε βραχυπρόθεσμο χρέους ), έως και 5 % περισσότερο από τα 9,9 τρις δολάρια , που η Fitch το υπολόγιζε στις 25 Απριλίου.