MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η απογοήτευση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευσή της;

Λίγες μέρες μένουν πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ενώ αρκετοί Ευρωπαίοι εμφανίζονται να είναι αντίθετοι με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση - BREXIT - ήρθε στη δημοσιότητα μεγάλη έρευνα κοινής γνώμης από το ερευνητικό κέντρο PEW.

Τα δεδομένα της έρευνας της PEW αφορούν 10 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες συνθέτουν το 80% του πληθυσμού της Ευρώπης (EE-28) και αντιπροσωπεύουν το 82% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τη χρονική περίοδο 4 Απριλίου έως 12 Μαΐου 2016.

Η βρετανική υστερία...

Με φονικές προβοκάτσιες επειχειρούν να αποτρέψουν το BREXIT - Πέθανε η Βρετανή βουλευτής που υροβολήθηκε στο Λιντς
Το Brexit πυροδοτεί τα πάθη στην Βρετανία - Κατέληξε η 41χρονη βουλευτής - Ο ένοπλος πυροβόλησε με μανία την βουλευτή μέρα μεσημέρι και την μαχαίρωσε - Την κλωτσούσε και την τραβούσε από τα μαλλιά πριν την πυροβολήσει, λέει αυτόπτης μάρτυρας - Διακόπτουν τις καμπάνιες τους και οι υποστηρικτές του Brexit και οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ποιός κινδυνεύει να καταρρεύσει από το Brexit, η Βρετανία, ή η ΕΕ;

του Δημήτρη Καζάκη 

Καθώς η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στη Βρετανία αποκτά δυναμική επικράτησης, οι διεθνείς αγορές αρχίζουν και παραπαίουν. Τα διεθνή αρπακτικά εκδίδουν ανακοινώσεις επικεί-μενης «καταστροφής» σε περίπτωση εξόδου. Μια ψήφος ναι την επόμενη εβδομάδα στο λεγόμενο Brexit θα ήταν μια «οικονομική κατα-στροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο και πολιτική καταστροφή για την ΕΕ,» δήλωσε ο πρόεδρος της Deutsche Bank AG, Paul Achleitner σε δείπνο το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη από το Αμερικανικό Συμβούλιο για τη Γερμανία.