MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Παράξενες συμπτώσεις… Όποτε κινδυνεύει το «σύστημα Ευρώπη», κάτι συμβαίνει…

Σουηδία, 12 Σεπτέμβρη 2003, δολοφονείται η Ana Lindh, ηγέτης της προπαγανδιστικής καμπάνιας υπέρ της «Ευρώπης», 3 ημέρες πριν το δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του ευρώ…
Αγγλία (Μεγάλη Βρετανία αρέσκονται ορισμένοι), 16 Ιούνη 2016, δολοφονείται η ηγέτης της προπαγανδιστικής καμπάνιας υπέρ της «Ευρώπης, 7 ημέρες πριν το δημψήφισμα υπέρ ή κατά της παραμονής στην Ε.Ε. 

Ένας είναι ο αγώνας, αυτός που επιβάλλει ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ – ενώ η προδοσία της Βουλής με την υπογραφή της τρίτης δανειακής σύμβασης, είναι η χειρότερη

Σύμφωνα με το συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη, σε ομιλία του στο δικηγορικό σύλλογο (πηγή), τα ΜΜΕ έχουν περάσει πλέον στην ιδιοκτησία των εξουσιαστών, αποτελώντας το μεγάλο όπλο τους για την προώθηση των απεχθών πολιτικών τους. Όσον αφορά τώρα την τρίτη δανειακή σύμβαση, τα εξής: 

(1) Ως επακόλουθο της δανειακής σύμβασης, ψηφίστηκε στη βουλή το τρίτο μνημόνιο με μεγάλη πλειοψηφία, με όρους πολύ πιο σκληρούς. Άρα οι αλυσίδες για τους Έλληνες είναι περισσότερο σφιχτές, βαριές και δύσκολο να τις αποτινάξουν. 

Η Fed έχει χάσει το νομισματικό έλεγχο – την τελευταία φορά που τα γερμανικά επιτόκια ήταν αρνητικά ακολούθησε υπερπληθωρισμός – το ΔΝΤ, η κινεζική βόμβα χρέους και η Ν. Κορέα

Στα πραγματικά αγωνιώδη ερωτήματα που προέκυψαν από την ομιλία της διοικητού της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις. Ειδικότερα, κανείς δεν κατάλαβε γιατί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της, οι αυξήσεις των επιτοκίων το 2017 και το 2018 είναι λιγότερο λογικές, από ότι ήταν κατά την προηγούμενη αναφορά της (Μάρτιος 2016).

Γιατί βρήκαμε πετρέλαιο αφού υποθηκεύσαμε την χωρά στο ΔΝΤ;

Τα εθνικά μας θέματα με τα οικονομικά έχουν άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το μυαλό του νεοΈλληνα Ρωμιού. Ο κύριος στόχος των διεθνών τοκογλύφων ήταν πάντα ένας, η υφαρπαγή του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου.

Έτσι απο την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 (προ ΔΝΤ) και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο, περάσαμε στο «πετρέλαια υπάρχουν» και στην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων.