MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Έχουν χεστεί οι τραπεζίτες σε όλον το κόσμο. Ετοιμάζονται ακόμα και για να κατεβάσουν ρολά. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου;

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, περιλαμβανομένων των Citi και Goldman Sachs, θα βάλουν υψηλόβαθμα στελέχη να εργαστούν ολόκληρο το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης οπότε και θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αιτία είναι η πρόβλεψη ότι το εικοσιτετράωρο αφότου κλείσουν οι τράπεζες θα είναι το πλέον ταραχώδες για τις αγορές τα τελευταία 25 χρόνια. 

Καταστροφικό το 2016: Λουκέτο σε 10.000 επιχειρήσεις μέσα σε ένα εξάμηνο

Στο «χείλος του γκρεμού» άλλες 21.000 ενώ άλλες 63.000 έχουν πολύ χαμηλό δείκτη επιβίωσης 

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός υπόσχεται ανάπτυξη και αλλαγή σελίδας στην οικονομία και η αγορά ρημαγμένη από τα μεγάλα χρέη και την έλλειψη δανεισμού είναι έτοιμη να βυθιστεί στην ύφεση

Χιλιάδες επιχειρήσεις είναι πλέον στα όριά τους και θα τελειώσουν τη στιγμή που οι τράπεζες θα αποφασίσουν να αποσυνδέσουν την τεχνητή υποστήριξη, να τις βγάλουν από την «πρίζα». Την ίδια στιγμή το νέο κύμα φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων θα προκαλέσει «έμφραγμα» στην εναπομείνασα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, και το επόμενο εξάμηνο αναμένεται ακόμη χειρότερο. 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ – 1941-44 - ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα. 

75 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη αναδιανομή γης, ακίνητων και εισοδημάτων, από την κατοχή του 1941, η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Φτωχούς και άνεργους, καταχρεωμένους από τη συνεχή φοροληστεία και τα χαράτσια από τη μία και μαυραγορίτες, τοκογλύφους, τραπεζίτες και το κράτος από την άλλη, στην υπηρεσία των δεύτερων, όπως και τότε, να πρωτοστατούν στη δεύτερη μεγαλύτερη απόπειρα βίαιης αναδιανομής του κόπου και του ιδρώτα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων των δύο τελευταίων γενεών και με σχεδιασμούς που ξεπερνούν τους σημερινούς χρεοφειλέτες στις τράπεζες και το κράτος που χρησιμοποιούνται ως εμπροσθοφυλακή των σχεδιασμών που στοχεύουν στο σύνολο της λαϊκής ιδιοκτησίας που προορίζεται να αποτελέσει τη μεγάλη πηγή κερδοφορίας του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "Οι εξαιρέσεις της Συνθήκης της Λωζάνης και η Συνθήκη Σεβρών ".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"Οι εξαιρέσεις της Συνθήκης της Λωζάνης και η Συνθήκη Σεβρών ". 

Τεχνικό επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9. 

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Που ήσασταν κύριοι εισαγγελείς όταν αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατήγγελλε σημεία και τέρατα στη Δικαιοσύνη;

«Αναξιοκρατία, οσφυοκαμψία, αριβισμός, ιδιοτέλεια, ανεπάρκεια και αρνησιδικία είναι μερικά από τα ''σημεία και τέρατα'', που χαρακτηρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες τον ευαίσθητο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης». Μην μπερδεύεστε. Αυτό που διαβάσατε δεν είναι οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη... για την ελληνική Δικαιοσύνη και την πιθανότητα ύπαρξης παραδικαστικών κυκλωμάτων, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, την οργή της αντιπολίτευσης και το μένος ορισμένων μέσων ενημέρωσης. Αυτό που διαβάσατε είναι αντιθέτως απόσπασμα από συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου στον Τάκη Κωνσταντινόπουλο και τον «Κόσμο του Επενδυτή» το 2010! 

Η Ισλανδία έχει βάλει φυλακή 26 τραπεζίτες και ξεπέρασε τη κρίση! Η άλλη συνταγή

Οκτώ χρόνια μετά από την οικονομική της κατάρρευση η Ισλανδία εξακολουθεί να εκπλήσσει τους πάντες,ακολουθώντας τελείως διαφορετικές “συνταγές” απ΄ αυτές που προτείνουν οι “γκουρού” της δύσης,με τα γνωστά στη χώρα μας αποτελέσματα.Και πρώτα απ΄ όλα η Ισλανδία οκτώ χρόνια κάνει κάτι που καμία άλλη χώρα δεν έχει τολμήσει: βάζει στη φυλακή τραπεζίτες!!! 

Σύμφωνα με την είδηση του US uncut που αναδημοσιεύει το hitandrun.gr το ανώτατο δικαστήριο της Ισλανδίας μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη στη φυλακή για το ρόλο του στην οικονομική κατάρρευση του 2008!