MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σε Γερμανική δύναμη κατοχής στα Ελληνικά σύνορα, μετατρέπεται η Frontex

Του Νότη Μαριά* 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», την Τετάρτη 8/6/2016 στην ενδοχώρα της Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κέρβελης, στη διασταύρωση Ποσειδωνίου - Παλαιοκάστρου, Γερμανοί αστυνομικοί με διακριτικά «POLIZEI» που δρουν στο νησί στο πλαίσιο της Frontex, έστησαν μπλόκο ακινητοποιώντας παρανόμως διερχόμενο όχημα Ι.Χ. και προέβησαν σε εξακρίβωση στοιχείων του οδηγού ο οποίος ήταν Έλληνας πολίτης. 

Επιπλέον, όπως αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα, αυτό αποτελεί το δεύτερο επιβεβαιωμένο περιστατικό παράνομης δράσης από το προσωπικό της Frontex αφού υπάρχει αναφορά και για αντίστοιχο περιστατικό ελέγχου ταυτότητας Έλληνα πολίτη το καλοκαίρι του 2015. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ο μεγάλος διχασμός που φέρνει στην επιφάνεια το Brexit

Καθώς η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στη Βρετανία αποκτά δυναμική επικράτησης, οι διεθνείς αγορές αρχίζουν και παραπαίουν. Διακυβεύονται πολύ μεγάλα συμφέροντα και η τυχόν επικράτηση του Brexit στις 23 Ιουνίου είναι σίγουρο ότι θα δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στις υπερεθνικές δυνάμεις των ανοιχτών αγορών που έχουν οδηγήσει τόσο την Ευρώπη, όσο και τον πλανήτη στη χειρότερη περίοδο παρακμής και ολοκληρωτικής κρίσης των τελευταίων αιώνων. 

Ψάχνουν 34 δισ. ευρώ φόρους, σε απόγνωση οι φορολογούμενοι.

Αν ήταν δύσκολη για το υπουργείο οικονομικών η ψήφιση των φορολογικών μέτρων της πρώτης αξιολόγησης ακόμη πιο δύσκολη είναι οι εφαρμογή τους και άρα η είσπραξη περίπου 33 δισ. ευρώ από φόρους ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του «κόφτη». 

Η καθαρή πρόσθετη επιβάρυνση που αντιστοιχεί για το 2016 από τα μέτρα σε άμεσους έμμεσους φόρους και εργοδοτικές εισφορές πρόσθεσε άλλα 1,2 δις ευρώ στις ήδη υφιστάμενες υποχρεώσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών . Από αυτά τα 800 εκ ευρώ προέρχονται από το χαμηλότερο αφορολόγητο και νέα φορολογική κλίμακα σε μισθωτούς και συνταξιούχους και 400 εκ ευρώ από τα πρόσθετα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν από την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% και τις αυξήσεις συντελεστών στα νησιά και τις επιμέρους αυξήσεις σε έμμεσους φόρους

Παρακαλούμε μη φύγετε! Στους Βρετανούς προβάλλονται συνθήκες χάους & αποκάλυψης, εάν δεν ψηφίσουν υπέρ της αμερικανικής φυλακής με τους Γερμανούς δεσμοφύλακες

«Η λογική λέει να μείνουμε, το συναίσθημα να αποχωρήσουμε από τη γερμανική Ευρώπη. Δύσκολο όμως να αποδράσεις από μία τέτοια φυλακή» (Βρετανός αναλυτής).

Λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα και αφού προηγήθηκαν προειδοποιήσεις από τους πάντες, μεταξύ των οποίων από το ΔΝΤ, από την Παγκόσμια Τράπεζα και από τον ΟΟΣΑ, έχουν βγει πλέον τα «μεγάλα πιστόλια» – αφού ο G. Soros, o Rothschild και ολόκληρο το τραπεζικό/επενδυτικό καρτέλ, αναφέρουν τους κινδύνους εξόδου από την ΕΕ για τους φτωχούς!