MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το παγκόσμιο βουνό των χρεών έχει ξεπεράσει τα 200 τρις δολλάρια !

Ομόλογα αξίας 10 τρις $ διαπραγματεύονται με αρνητικό επιτόκιο, μετοχές αξίας 10 τρις $ είναι υπερτιμημένες και το παγκόσμιο χρέος υπερβαίνει τα 200 τρις $!

Η αύξηση των επιτοκίων εκ μέρους της Fed αναβλήθηκε ξανά – αυτή τη φορά με τη δικαιολογία του βρετανικού δημοψηφίσματος, τα αποτελέσματα ή τις επιπτώσεις του οποίου δεν γνωρίζει κανένας.

Όλοι βέβαια γνωρίζουν πως μία χώρα με δίδυμα ελλείμματα, οπως οι Η.Π.Α., καθώς επίσης με ένα δημόσιο χρέος που υπερβαίνει τα 19 τρις $, ειδικά σε προεκλογική περίοδο, δεν είναι σε θέση να αυξήσει τα βασικά της επιτόκια – πόσο μάλλον όταν ομόλογα αξίας άνω των 10 τρις $ διαπραγματεύονται με αρνητικά επιτόκια, τεκμηριώνοντας πως βιώνουμε τη μεγαλύτερη διαστρέβλωση όλων των εποχών.

Politico: Όλες οι συνέπειες του Brexit για κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ ξεχωριστά

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ»

Αύριο είναι η μέρα της κρίσεως για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία που θα κρίνει αν η χώρα θα μείνει ή θα φύγει από την ΕΕ και όλοι προσπαθούν να μετρήσουν τις συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος για τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ αλλά και το ίδιο το κράτος των Βρυξελλών 

Ο ευρωπαϊκός χορός του Ζαλόγγου: Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει, καταστρέφοντας όλα της τα μέλη, εάν δεν επιλέξει άμεσα είτε την πολιτική της ένωση, είτε την ελεγχόμενη διάλυση της

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει η Ευρωζώνη στη σημερινή της μορφή – χωρίς να ενωθεί τραπεζικά, δημοσιονομικά και πολιτικά, με την ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Πριν από κάθε τι άλλο, είναι αδιανόητο να υπάρχει μία μόνο κεντρική τράπεζα για τόσες ανομοιογενείς χώρες, η οποία να χαράσσει νομισματική πολιτική στη βάση του μέσου όρου!

Πρόκειται για έναν παραλογισμό άνευ προηγουμένου, ο οποίος δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ – ενώ δεν καταστρέφει μόνο τις αδύναμες οικονομίες, οι οποίες λογικά προηγήθηκαν στο χορό του Ζαλόγγου αλλά, επίσης, τις ισχυρές που θα ακολουθήσουν. 

Telegraph: Το σύστημα της ευρωζώνης λειτουργεί προς το συμφέρον μόνο της Γερμανίας

H ιστορική εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με editorial που υπερθεματίζει για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αντιπαράδειγμα της Ελλάδας και των χωρών του Νότου, οι κυβερνήσεις των οποίων εξαναγκάστηκαν σε πολιτικές που επέβαλαν οι Βρυξέλλες 


Η Βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph έλαβε θέση χθες υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να σημειώσουν το κουτί με την επιλογή "Leave" ("Να φύγουμε") κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ρότσιλντ /Μία ενδεχόμενη έξοδος από την ΕΕ θα μπορούσε να οδηγήσει σε «καταστροφικές και έκρυθμες καταστάσεις» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα «παρέμβαση» Σόρος κατά του Brexit! 

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ! ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΟΛΑ ΤΑ «ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ» ΤΗΣ ΝΤΠ! 

Σε πλήρη συνασπισμό των δυνάμεών της η ΝΤΠ κατά του Brexit. Της αυστηρής προειδοποίησης του Τζορτζ Σόρος σχετικά με τις επιπτώσεις του αποτελέσματος του Βρετανικού δημοψηφίσματος, προηγήθηκε η παρέμβαση του Τζέικομπ Ρόθτσαϊλντ (ή Ρότσιλντ ως είθισται να τον λέμε). 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε καθαρή θέση υπέρ του Brexit: «Πέστε μου τρεις σοβαρούς λόγους για να παραμείνουμε στην ΕΕ»!

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε θέση υπέρ του Βrexit καθώς ζήτησε από καλεσμένους της σε δείπνο να της πουν τρεις καλούς λόγους για τους οποίους η Μ. Βρετανία θα έπρεπε να παραμείνει στην Ευρώπη! 

Την αποκάλυψη την έκανε στην Telegraph ο βιογράφος της βασίλισσας, Ρόμπερτ Λέισι και σημειώνει ότι η Ελισάβετ είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.