MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Στοιχεία – σοκ για τη φτώχεια στην Ελλάδα

Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ( ΕΛΣΤΑΤ ) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC) έτους 2015, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2014. 

Η έρευνα αποτελεί τη βασική πηγή αναφοράς των συγκριτικών στατιστικών για την κατανομή του εισοδήματος και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Ετοιμάζουν εργασιακό Μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα!

Σε πλήρη αναδιάταξη μπαίνει ο εργασιακός χάρτης στη χώρας, αφού έρχονται άμεσα αλλαγές στα εργασιακά που σε πρώτη φάση, εστιάζονται στο σκέλος των συλλογικών συμβάσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και των ομαδικών απολύσεων και μέχρι το φθινόπωρο έρχονται ο κατώτατος μισθός, η κατάργηση τριετιών και όλων των επιδομάτων, αλλά και του 13ου και 14ου μισθού!

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι δανειστές στις παρατηρήσεις τους για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετηθούν για την επόμενη αξιολόγηση, που ξεκινά το φθινόπωρο, κάνουν ρητή αναφορά στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και στον καθορισμό του από την 1/1/2017, σε νέο ποσό και χωρίς κανένα επίδομα!

ΚΑΖΑΚΗΣ : O «φίλος της Ελλάδας» και η γενοκτονία των Ελλήνων

Ο Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, ένας από τους πλέον διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους και απατεώνες πολιτικούς της Ευρώπης όλων των εποχών, ο οποίος βαφτίστηκε από το εγχώριο κατεστημένο ως «φίλος της Ελλάδας», από το βήμα του ΣΕΒ είχε το απίστευτο θράσος να πει προς τους Έλληνες πολίτες:

«Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ περισσότερο από ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού κράτους, έτσι ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κατάλληλες συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη και οι κατάλληλες συνθήκες για τις επιχειρήσεις.