MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Μέρκελ: Να μην θεωρούμε δεδομένη την ειρήνη που έχει η Ευρώπη

(Σ.Σ: ... Ο Chuck Norris δεν μπορεί να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη,... μόνο η Άνγκελα μπορεί...)

Η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη, σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος «Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μια ιδέα ειρήνης», ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση των Βρετανών, μίλησε για «σημείο καμπής» στην Ευρώπη, αλλά τόνισε ότι οι μελλοντικές συνέπειες της σημερινής εξέλιξης θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ. 

Oι "10" λόγοι για τους οποίους η Βρετανία μετά την αποχώρηση της από την ΕΕ θα εκτοξευθεί οικονομικά

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο αγγλικός ως επί το πλείστον λαός (και κυρίαρχη εθνότητα στην Βρετανία όπου αποτελεί το 85% των πολιτών) επέλεξε με γενναιότητα την κυρίαρχη πορεία της χώρας του για το μέλλον της μακριά από τον πολυεθνικό σχηματισμό της ΕΕ και τις εντολές του Βερολίνου, οδηγώντας έτσι την Βρετανία σε συνθήκες ισχυρής μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης. 

Μιας ανάπτυξης που οι Βρυξέλλες προσπαθούν να πείσουν ότι δεν θα συμβεί, αλλά τελικά θα συμβεί για 10 απλούς λόγους που είναι οι εξής: 

BREXIT, η ημέρα της ανεξαρτησίας: Μεγάλη ήττα για τη γερμανική Ευρώπη, από μια χώρα που αψήφησε την καταστροφική ισχύ των αγορών και των λοιπών τοκογλυφικών κεφαλαίων

Ενώ η στερλίνα βυθίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας της, παρασέρνοντας μαζί της τα χρηματιστήρια ολόκληρου του πλανήτη (γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι αγορές ήταν πεπεισμένες για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ), μέχρι στιγμής 16,8 εκ. Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του BREXIT (51,8%), έναντι 15,7 εκ. που τοποθετήθηκαν κατά (48,2%).

Περαιτέρω, η Σκωτία και η Β. Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, οπότε αναμένεται ότι, θα προσπαθήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο – κάτι που θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη Βρετανία, καθώς επίσης νέες αναταραχές στις διεθνείς αγορές. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι τράπεζες, οι μετοχές των οποίων θα υποστούν ισχυρές πιέσεις – όπως τουλάχιστον όλα δείχνουν. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Και τώρα ήρθε η σειρά μας…

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί,» γράφει στο editorial το Bloomberg για την επικράτηση του Brexit. Ο πανικός δεν περιορίζεται απλά και μόνο στα ταμπλό των χρηματιστικών και πιστωτικών αγορών, αλλά έχει καταλάβει και τα επιτελεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέραν του Ατλαντικού. Φανταστείτε τον πανικό τους. Μέχρι δική τους βουλευτή δολοφόνησαν για να αποτρέψουν τη ψήφο στο Brexit και δεν τα κατάφεραν. 

To Brexit ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου - Καταρρέει το γερμανικό οικοδόμημα - Γαλλία και Ολλανδία ζητούν δημοψήφισμα

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ;

Το Brexit ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου. Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούν δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ όπως έχει επισημανθεί η Ιταλία είναι μία επίσης μεγάλη απειλή. Η Γερμανία από την άλλη βρίσκεται σε πανικό, όπως μαρτυρούν και οι πρώτες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, αφού είναι η βασική υπεύθυνη για τα διαλυτικά φαινόμενα που υπάρχουν τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, λόγω της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει.

BREXIT: Η ΕΕ είτε θα θυμηθεί ότι είναι “Ένωση” είτε θα διαλυθεί από τις γερμανικές εμμονές

“Τρέχτε ποδαράκια μου…” 

Σε Βερολίνο και Βρυξέλλες από αλλού το φοβόντουσαν και από αλλού τους ήρθε. Ο “‘άτακτος νότος” τα “γουρουνάκια” όπως μας έλεγαν οι βορειοευρωπαίοι,ο Τσίπρας και οι Podemos,δεν κατάφεραν αυτό που πέτυχαν οι Βρετανοί με την ψήφο τους. Να σημάνουν συναγερμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Και να υπενθυμίσουν ότι αυτό το …πράγμα όπως το κατάντησαν οι Γερμανοί μόνο Ένωση δεν είναι! Η ΕΕ όχι απλά δεν ενώνει λαούς και κουλτούρες όπως φιλοδοξούσε. Διχάζει βαθειά και επικίνδυνα,τροφοδοτεί κάθε μέρα την ακροδεξιά σ΄ όλη την Ευρώπη,απειλεί ευθέως την κοινωνική συνοχή σ΄ όλες σχεδόν τις χώρες μέλη της. 

Κραχ με το καλημέρα … Κατρακύλα Χρηματιστήριο Αθηνών

Κατρακύλα έφερε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο άνοιγμα, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση της τάξεως του -15,4% και διαμορφωνόταν στις 527,54 μονάδες.

Η εικόνα του ξεπουλήματος στις διεθνείς αγορές επικρατεί και στην εγχώρια αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τα πυρά των πωλητών. Οι τραπεζικές μετοχές άνοιξαν στο limit down. Η Πειραιώς και η Eurobank υποχωρούν κατά 30% στα 0,175 ευρώ και 0,616 ευρώ, η Εθνική κατά 29,82% στα 0,193 ευρώ και η Alpha Bank κατά 29,66% στα 1,66 ευρώ. Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές της Viohalco (-18,52% στα 1,10 ευρώ, της ΔΕΗ (-15,65% στα 2,48 ευρώ και της ΕΥΔΑΠ (-14,69% στα 5,13 ευρώ.

Οριστικό και αμετάκλητο: Η Βρετανία εκτός ΕΕ με τελικό αποτέλεσμα 51,9% υπέρ του Brexit (Live μετάδοση)

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

Είναι οριστικό και αμετάκλητο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από 43 χρόνια. Επικράτησε το Brexit με ποσοστό 51,9% έναντι του Bremain που συγκέντρωσε 48,1% κι αυτό λόγω του Λονδίνου, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η πλειονότητα των πολιτών ψήφισε υπέρ της παραμονής. Δεν ήταν όμως αρκετό.