MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Κάτω από το όριο της φτώχειας το 21,4% των Ελλήνων.

Την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και τη γενικότερη φτωχοποίηση του πληθυσμού των Ελλήνων το 2014 σε σχέση με το 2013 υποδεικνύει η μείωση του ορίου της φτώχειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), με βάση τα εισοδήματα του 2014, το όριο της φτώχειας ανήλθε στα 4.512 ευρώ ανά άτομο ή 9.475 ευρώ για νοικοκυριό με δύο ενήλικες και δύο παιδιά έως 14 ετών, όταν τα αντίστοιχα ποσά το 2013 ήταν 4.608 ευρώ και 9.677 ευρώ. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : O βαθιά δημοκρατικός χαρακτήρας του Brexit

Ο πανικός με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit συνεχίζεται. Και τι δεν ακούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η βλακεία είναι τόσο απόλυτη που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Αυτοί που ψήφισαν υπέρ του Brexit είναι εθνικιστές και ακροδεξιοί. 

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των Βρετανών και ιδίως των λαϊκών στρωμάτων και τάξεων – με πρώτη την παραδοσιακή εργατική τάξη στα παλιά βιομηχανικά κέντρα της Βρετανίας που σήμερα σαρώνονται από τη μαζική ανέχεια και ανεργία – ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του έθνους κράτους και εναντίον του υπερεθνικού αυτοκρατορικού μορφώματος της ΕΕ. 

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει την Ευρώπη μας» - Εννοεί από τον έλεγχο της Γερμανίας;

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε σήμερα ότι τα έξι ιδρυτικά μέλη της ΕΕ που συναντώνται στο Βερολίνο για να συζητήσουν για το Brexit δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να μας πάρει την Ευρώπη μας».

Οι Βρετανοί νίκησαν για τρίτη φορά τους Γερμανούς-Ευχαριστούμε το Βρετανικό λαό που άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Ευρώπης

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Οι Βρετανοί, νίκησαν για τρίτη φορά τους Γερμανούς στον σημερινό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο όπου τα όπλα και η ένοπλη βία έχουν υποκατασταθεί από τον έλεγχο των τραπεζών, της οικονομίας, του χρήματος και των ΜΜΕ. Κι’ αυτό, ύστερα από δύο αιματοβαμμένους παγκόσμιους πολέμους όπου η Γερμανία απέτυχε να κυριαρχήσει στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τη μεγάλη πολεμική της μηχανή και αφήνοντας πίσω ερείπια, εκατομμύρια νεκρούς, απλήρωτα χρέη και πολεμικές αποζημιώσεις. Η Βρετανία, με το υπερήφανο Brexit όπου πρωτοστάτησαν τα λαϊκά στρώματα, στον σημερινό ιδιότυπο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο του χρήματος, νίκησε για άλλη μια φορά τη Γερμανία και τους σημερινούς της συμμάχους, τους διεθνείς Γύπες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, τα κοράκια του πλούτου και των Τραπεζών. 

Η Πρώτη φορολογική επανάσταση στην Ελλάδα που έγινε το 1928!

Η εξέγερση του 1928 στην Κρήτη, κατά των φόρων για τα δάνεια που κλήθηκε να πληρώσει ο λαός με άγρια φορολογία, η πυρπόληση των φορολογικών γραφείων, η μεγάλη συγκέντρωση του Ηρακλείου, η αποκήρυξη των τοπικών βουλευτών και η ανάληψη της διοίκησης της πόλης από το λαό!


Η εποχή του 1928 έμοιαζε πολύ με τη σημερινή. Οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα δημόσια ταμεία, φόρτωναν με σπατάλες και ρουσφέτια το φτωχό ελληνικό κράτος κι έπαιρναν δάνεια για να λειτουργήσει η χώρα και να πληρώνουν τους δανειστές. Δάνεια τα οποία καλούσαν το λαό να πληρώσει, χωρίς να φταίει. Και τότε έγινε κάτι που δεν το υπολόγιζαν. 

Η επόμενη ημέρα του BREXIT

Η ΕΕ, χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα μπορεί πλέον να θεωρεί πως εκπροσωπεί την Ευρώπη, οι αγορές δοκιμάζουν ήδη πόσο ανθεκτική είναι η Ευρωζώνη, το GREXIT επανέρχεται, ενώ κερδισμένη είναι η Ρωσία – αν και θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες των Η.Π.Α. 

«Οι έννοιες της ελευθερίας, καθώς επίσης της ανεξαρτησίας, είναι μέσα στα «γονίδια» όλων των ανθρώπων, καθώς επίσης των εθνικών κρατών τους – ενώ είναι πρόθυμοι να παραδώσουν ένα μέρος τους, να συμβιβαστούν με ορισμένες αναγκαίες παραχωρήσεις, όταν και εάν εισπράττουν ως αντάλλαγμα μεγαλύτερα οφέλη. 

Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αποδέχθηκαν την καθορισμένη από τους νόμους και τους θεσμούς συμβίωση τους, την πληρωμή φόρων κοκ. – ενώ αποτελεί τη βασική αιτία, λόγω της οποίας δημιουργήθηκαν οι κοινωνίες, τα κράτη, καθώς επίσης οι διακρατικές ενώσεις. Όταν τώρα τα ανταλλάγματα που ζητούνται είναι μεγαλύτερα από τα οφέλη ή/και όταν κινδυνεύουν να υποδουλωθούν σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, τότε παύουν να είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν – οπότε οι εν λόγω κοινωνίες, τα κράτη και οι ενώσεις τους διαλύονται«. 

Α.Γκρίνσπαν: "Ποιο Brexit; Η ίδια η ευρωζώνη καταρρέει σε λίγο καιρό - Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ"!

ΤΟ "ΙΕΡΟ ΤΕΡΑΣ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ FED "ΠΑΓΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ 

της Χριστίνας Φλάσκου 

Την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη καταρρέει και ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με «πραγματικά σοβαρά προβλήματα» και ότι «δεν πρόκειται να συνεχίσει μέσα στο ευρώ για πολύ ακόμα, ανεξαρτήτως όσων συμβαίνουν αυτή την περίοδο» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και «ιερό τέρας» της αμερικανικής οικονομίας, Alan Greenspan.