MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Έρευνα: Δραματική αύξηση της κατάθλιψης στους Έλληνες την τελευταία 5ετία.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που καταγράφει έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σχετικά με την ψυχική υγεία των Ελλήνων. Αρνητικά συναισθήματα βιώνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Η κατάθλιψη παρουσιάζει αύξηση 80,8% και χτυπά πιο πολύ τις γυναίκες. Το 11,3 % αδυνατεί να αγοράσει τα φάρμακά του και ποσοστό 13,6% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να λάβει ιατρική φροντίδα ή θεραπεία. 

Η έρευνα διενεργήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και αφορά την υγεία του πληθυσμού από 15 ετών και πάνω.

BREXIT, FREXIT, ITEXIT, NEXIT….. Οι Βρετανοί στήριξαν την απόφαση τους αφενός μεν στην απέχθεια τους για την πολιτική των ελίτ, κυρίως όμως στη αποστροφή τους για τη γερμανική ΕΕ

Μετά το χάος που επικράτησε στις αγορές την Παρασκευή, οι οποίες δεν περίμεναν ότι οι Βρετανοί Πολίτες θα αψηφήσουν τις συμβουλές των ειδικών, τις προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών των ελίτ (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κοκ.), καθώς επίσης τις απειλές των αγορών, η τρομοκρατία συνεχίζεται – με τους διεθνείς κερδοσκόπους, όπως τον G. Soros, να προβλέπουν (α) την αποσύνθεση της ΕΕ (πηγή) κατηγορώντας τη Γερμανία και (β) τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου

Η απόλυτη καταστροφή του εργατικού δυναμικού στα χρόνια των μνημονίων...

Ακολουθεί η απεικόνιση της απώλειας των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ανά κατηγορία από το 2007 ως το 2014

Γεωργία-Δασοκομία-Αλιεία: απώλεια 55 χιλιάδων θέσεων εργασίας από το 2007 ως το 2014:

Στη δίνη του BREXIT: Ο αμερικανός πρόεδρος έχρησε αυτοκράτειρα της ΕΕ την καγκελάριο, η οποία θα θελήσει να σταυρώσει τη Βρετανία, για να μην τολμήσει την έξοδο καμία άλλη χώρα

Αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ο A. Greenspan, ο οποίος θεωρεί πως πρόκειται για τη χειρότερη ιστορική περίοδο που θυμάται, ισχυρίζονται ότι, η απόφαση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα λειτουργήσει ως ένας μαύρος κύκνος στα χρηματιστήρια – σαν εκείνο το αναπάντεχο γεγονός δηλαδή, το εντελώς απρόβλεπτο, το οποίο θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα ενός παγκοσμίου κραχ τεραστίων διαστάσεων.

Ο ίδιος αναφέρει ότι, η Ελλάδα δεν θα μείνει για πολύ ακόμη στην Ευρωζώνη – κάτι που δεν απέχει ίσως από την πραγματικότητα, κρίνοντας από την πρόσφατη, νέα πτώση των πωλήσεων λιανικής σχεδόν κατά 10%, από τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τα τουριστικά έσοδα, καθώς επίσης από τη συνεχιζόμενη μείωση των τραπεζικών καταθέσεων.

Πολ Κρούγκμαν για Brexit: «Έρχεται το τέλος της Ε.Ε.»

«Λοιπόν, αυτό ήταν υπέροχο». Έτσι ξεκινά το χθεσινό του άρθρο για το Brexit ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Σημειώνει ότι το Brexit έσπασε το σπόστημα της αντιδημοκρατικής λειτουργίας της ΕΕ.

Και συνεχίζει το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του:

"Πολλοί είναι πλέον εκείνοι που δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ και συμμερίζομαι αυτές τις ανησυχίες. Αλλά αυτές οι ανησυχίες δεν θα είχαν υποχωρήσει ακόμη και αν επικρατούσε η παραμονή. 

Η αντίδραση Βρυξελλών και Βερολίνου στο Brexit: Η αλαζονεία καλά κρατεί...

ΠΟΛΥ "ΜΙΚΡΟΣ" ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο Φ.ΟΛΑΝΤ

του Πάνου Σπαγόπουλου 

Επιβεβαίωση της αλαζονείας που προκάλεσε το Brexit και σίγουρα θα φέρει κι άλλα κράτη εκτός της ΕΕ, αλλά και της ευρωζώνης, (Ουγγαρία και Ιταλία είναι οι πρώτες "ύποπτοι" και όχι οι Ολλανδία, Φινλανδία κλπ) αποτελεί επί της ουσίας ο τρόπος που οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο αντιμετωπίζουν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. 

Άρθρο παρέμβαση του Soros: Το Brexit είναι καταστροφικό σενάριο, η αποσύνθεση της ελαττωματικής ΕΕ είναι μη αναστρέψιμη

H Βρετανία μπορεί τελικώς να είναι ή να μην είναι καλύτερα φεύγοντας από την Ε.Ε. ο λαός της όμως θα υποφέρει 

Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μη αναστρέψιμη αναφέρει ο μεγαλοεπενδυτής George Soros σε άρθρο παρέμβαση. 

Στο άρθρο του στο Project Syndicate αναφέρει τα εξής. 

"Η Βρετανία, πιστεύω, βρισκόταν στην καλύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέλος της κοινής αγοράς, χωρίς να ανήκει στο ευρώ και έχοντας εξασφαλίσει μια σειρά από άλλες εξαιρέσεις από τους κανόνες της ΕΕ. 

Χάθηκαν δύο τρισεκατομμύρια δολάρια

Εφιαλτικό 24ωρο που θύμιζε εποχή «Lehman Brothers» βίωσαν τα διεθνή Χρηματιστήρια στον απόηχο του Brexit.

Περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από τις διεθνείς αγορές λόγω του BrexitΑπό την Ανατολή μέχρι τη Δύση οι χρηματιστηριακοί δείκτες στα ταμπλό «κοκκίνισαν», καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών απώλεσαν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η στερλίνα υπέστη σφυροκόπημα που την οδήγησε στο ναδίρ τριών δεκαετιών.