MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ο Νέρωνας της Ευρώπης

Η CETA προωθείται δόλια, αφού σχεδιάζεται η παράκαμψη των εθνικών κοινοβουλίων και των πολιτών – οπότε λογικά θεωρείται πως ο πρόεδρος της Κομισιόν θα είναι ο «νεκρωτικός ηγέτης» που θα δρομολογήσει τη διάλυση της ΕΕ και της Ευρωζώνης

«Αποφασίζουμε κάτι, το αφήνουμε να διαρρεύσει και περιμένουμε λίγο καιρό για να διαπιστώσουμε τι θα συμβεί. Εάν δεν σημειωθούν μεγάλες διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καν τι έχει αποφασιστεί, τότε εφαρμόζουμε τις αποφάσεις μας – αργά και σταδιακά, έως ότου δεν υπάρχει πλέον κανένας δρόμος επιστροφής» (J.C.Juncker, πρόεδρος της Κομισιόν – πηγή)

Η μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε υπερεθνική απολυταρχία

Eυρωπαϊκή απόρριψη των εθνικών προϋπολογισμών που παραβιάζουν τους κανόνες θέλει ο Schaeuble!

Μπροστά σ’ ένα ακόμη χειρότερο κύμα λιτότητας και οριζόντιων περικοπών βρίσκεται ολόκληρη η ευρωζώνη. Ο έλεγχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις κυβερνήσεις των κρατών μελών και στους προϋπολογισμούς τους γίνεται ακόμη πιο ασφυκτικός παρακάμπτοντας εθνικά κοινοβούλια και εθνικές νομοθεσίες! Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας που αναμένεται να κάνει οσονούπω το ντεμπούτο του εισάγει νέους ακόμη πιο αδίστακτους και ανελέητους όρους συμμόρφωσης της οικονομίας ενός κράτους μέλους. Πολύ σύντομα θα μας κάνουν να λαχταράμε τα μνημόνια.

Αποκαλύπτεις σκάνδαλα; Τιμωρείσαι!

Σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας παροχής λογιστικών υπηρεσιών PricewaterhouseCoopers, Αντουάν Ντελτούρ και σε 9 μήνες με αναστολή ο πρώην συνάδελφός του, Ραφαέλ Αλέ, οι δύο καταμηνυτές ατασθαλιών που αποκάλυψαν το σκάνδαλο LuxLeaks!

Το σκάνδαλο απο μόνο του είναι τεράστιο και δείχνει την σαπίλα στην καρδιά της ΕΕ και την διαπλοκή με τους επιχειρηματίες! Δεν μπορεί ο Γιουνκέρ να μας κουνάει απειλητικά το δάχτυλο ως φοροφυγάδες, όταν ο ίδιος έστησε στην πατρίδα του το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Ξέπλυμα! 

Ισχυρά σημάδια διάλυσης της ΕΕ μετά το Brexit - Ο Ευρωπαϊκός Νότος συγκροτεί "μέτωπο" κατά της Γερμανίας

ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

Σημάδια αποσύνθεσης και διάλυσης εμφανίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit παρά την φαινομενική ενότητα για την διατήρηση της Ευρώπης των “27”. Και η ευθύνη γι΄ αυτά καταλογίζεται στη Γερμανία που δεν θέλει να δει πώς το οικοδόμημα οδεύει προς κατάρρευση εξαιτίας των εμμονών της σε μία αδιέξοδη πολιτική που διαλύει τις κοινωνίες και τσακίζει τους πολίτες.

ΣΟΚ: Η Γερμανία ζήτησε από την Ιταλία να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των Ιταλών καταθετών!

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ Α.ΜΕΡΚΕΛ - Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΕΡΧΕΤΑΙ BANK RUN ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ»!

του Πέτρου Αναστασίου

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας καταγράφηκε στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Ρέντσι, να "κουρευθούν" οι καταθέσεις των Ιταλών καταθετών για να διασωθούν οι ιταλικές τράπεζες!

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; Ο Σοίμπλε απειλεί την Πορτογαλία!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέτρεψε πιεστικά σήμερα την κυβέρνηση της Πορτογαλίας να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους στους οποίους έχει συμφωνήσει με την ΕΕ, διαμηνύοντας ότι εάν χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης, οι όροι θα είναι εξαιρετικά σκληροί.