MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Γαλλία: Στο εδώλιο η επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde, για την υπόθεση του επιχειρηματία B. Tapie

Η απόφαση από το Εφετείο θα έχει ληφθεί έως και τις 22 Ιουλίου 2016 

Σε δίκη παραπέμπουν την Christine Lagarde οι Αρχές της Γαλλίας, σχετικά με την υπόθεση του επιχειρηματία, Bernard Tapie.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία πρότεινε την παραπομπή σε δίκη της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, «πετώντας το μπαλάκι» στο Εφετείο.

Eurostat: Υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα

ΣΤΟ 24,1% ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης είναι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, σύμωνα με τα στοιχεία της Eurostat. 

Το μέσο ποσοστό ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2016 ήταν στο 10,1% του πληθυσμού, έναντι 11% που ήταν τον Μάιο του 2015. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στον τομέα της ανεργίας, η οποία, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Μάρτιος 2016), ήταν στο 24,1%, έναντι 25,7% τον Μάιο του 2015. 

«Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα» εκστόμισε γερμανός αξιωματούχος μέσα στο Μαξίμου!!!

Σάλο έχει προκαλέσει η φραστική επίθεση που δέχτηκε έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», κατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος προσπάθησε να πάρει την κατάλληλη θέση σπρώχνοντας πιθανώς τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή. Τότε, ο πρώην υπουργός είπε στον φωτορεπόρτερ: «Μη μ' αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.

Για να θέλει ο κ. Renzi να αποφύγει τον τραπεζικό πανικό (Bank runs), χορηγώντας 150 δις € έκτακτη βοήθεια στις ιταλικές τράπεζες, σημαίνει πως είναι πράγματι χρεοκοπημένες

Σύμφωνα με τη WSJ (πηγή), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας βρήκε τρόπο να αποφύγει το βέτο της Γερμανίας (άρθρο), όσον αφορά τη στήριξη του χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος της χώρας του – με την παροχή κρατικών εγγυήσεων (πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας των τραπεζών), για τις οποίες δεν έφερε αντίρρηση ούτε η ευρωπαϊκή επιτροπή, ούτε η ΕΚΤ. Εύλογα επειδή ο διοικητής της ΕΚΤ είναι απόλυτα υπεύθυνος για την άθλια κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ιταλίας – από την προηγούμενη θέση του. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί'

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί''. DRTV 29/6/2016.


Με θέμα : ΑΟΖ, Ορυκτός Πλούτος,
Γεωπολιτική, Γεωστρατηγική

Σόιμπλε: Απείλησε την Πορτογαλία με νέο πρόγραμμα!

(Σ.Σ. : Οι Πορτογάλοι δεν ήταν αυτοί που πήγαιναν καλά και που με τιμές βγήκαν από το Μνημόνιο, και ήταν παράδειγμα για την Ελλάδα, ότι εφάρμοσαν σωστά τις πολιτικές του Βερολίνου ; ή θυμόμαστε λάθος ;)

Με την επιβολή νέου προγράμματος, αν δεν ακολουθήσει τον δρόμο της δημοσιονομικής λιτότητας, απείλησε την Πορτογαλία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας αντίδραση της κυβέρνησης στη Λισαβόνα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της, με τίτλο: «Ο Σόιμπλε προκαλεί σύγχυση», ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε χθες από το Βερολίνο την Πορτογαλία να τηρήσει του δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. Η χώρα, είπε, κάνει «μεγάλο λάθος», αν δεν τηρήσει όσα υποσχέθηκε, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να ζητήσουν ένα νέο πρόγραμμα και θα τo πάρουν».

Η Γερμανία διαλύει ξανά την Ευρώπη

Οι τεράστιες ευθύνες του Βερολίνου

Γράφει ο Ιωάννης Θ. Μάζης*

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εις το Ηνωμένο Βασίλειο έτυχε πολλών ερμηνειών από εγκύρους αναλυτές: 

Η άνοδος της ακροδεξιάς και του «έκπαλαι γνωστού βρετανικού νεοναζισμού» είναι το αίτιον, είπαν ορισμένοι. 

Η ξενοφοβία και ο βρετανικός εθνικισμός ευθύνονται, εθεώρησαν άλλοι. 

Τα σύνδρομα του αντιγερμανισμού των ηλικιωμένων ευθύνονται, εξετίμησαν κάποιοι άλλοι. 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Bαρυσήμαντη παρέμβαση Χ.Κίσινγκερ για το Brexit: «Η Βρετανία θα επιστρέψει στην ΕΕ γιατί δεν το….θέλαμε»

O πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, υποστήριξε ότι το Brexit αποτελεί «ευκαιρία» για την Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ηπείρου. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Kissinger χαρακτήρισε το Brexit ως «Κλασική απεικόνιση του νόμου των αθέλητων συνεπειών» δηλαδή αναγνωρίζει ότι δεν το …ήθελε η Βρετανία. Επιπλέον αναγνώρισε ότι η ψήφος ήταν γεμάτη συναισθηματισμούς και μίλησε για την διεθνή σημασία.