MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Τεκτονικές αλλαγές

Διαισθανόμενη πως οι Η.Π.Α. βρίσκονται σε πορεία παρακμής και η ΕΕ καταρρέει, η Ρωσία στρέφεται προς την Ασία για οικονομικούς λόγους, ενώ το Ισραήλ προς τη Ρωσία για ασφάλεια – με την Ινδία να θεωρείται ως η νέα ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης

Η Ρωσία, μετά τις κυρώσεις, καθώς επίσης τις χρηματοπιστωτικές επιθέσεις εκ μέρους της Δύσης, έχει αλλάξει εντελώς οικονομική συμπεριφορά, στρεφόμενη ταυτόχρονα προς την Ανατολή (ανάλυση) – κάτι που πιθανότατα σχεδιάζει επίσης η Μ. Βρετανία με την προσέγγιση της Κίνας (άρθρο), προβλέποντας την πτώση των Η.Π.Α. και την κατάρρευση της ΕΕ .

Η κρίση έδιωξε από την Ελλάδα μισό εκατομμύριο νέους επιστήμονες

Μια καλύτερη ζωή μακριά από την Ελλάδα αναζήτησαν μισό εκατομμύριο Έλληνες (427.000) από το 2008 έως σήμερα. Πρόκειται για νέους, μορφωμένους και με επαγγελματική εμπειρία. 

Σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», ένας ένας οι Έλληνες εγκαταλείπουν την τη χώρα εξαιτίας της κρίσης. 

Ελλάδα και χρέος: Δύο αιώνες ανάμειξης των πιστωτών (Μέρος 2ο)

Δημοσιεύουμε σήμερα το δεύτερο μέρος μιας σημαντικής δουλειάς του Ερίκ Τουσέν για την ιστορία του ελληνικού δημόσιου χρέους που συμπεριλαμβάνει όλα τα ιστορικά γεγονότα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ο Ερίκ Τουσέν είναι Βέλγος πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός, διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Παρισιού VIII και του Πανεπιστημίου της Λιέγης, όπου και διδάσκει. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους των Χωρών του Τρίτου Κόσμου (Comité pour l'annulation de la dette du Tiers Monde, CADTM). 

Ηλεκτρονική, Μαρινόπουλος, Μαμιδάκης: Κλιμακώνονται οι χρεοκοπίες, σε μία οικονομία που προσπαθεί ανόητα να διασωθεί με ασπιρίνες, όταν χρειάζεται επειγόντως χειρουργείο

Οι κακές ειδήσεις από τον τομέα των επιχειρήσεων συσσωρεύονται, οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, οι φόροι την ανοδική, ενώ δεν φαίνεται καμία προοπτική αλλαγής της τάσης – χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει ο επιθανάτιος ρόγχος αρκούμενος μόνο στο ότι, ο θάνατος είναι αδύνατον πια να αποφευχθεί. Δυστυχώς για το κακό υπάρχει πάντοτε το χειρότερο – γεγονός που σημαίνει πως η κατάρρευση της χώρας δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της.

Δημοψήφισμα αποχώρησης από την ΕΕ και στην Αυστρία αν μπει η Τουρκία στην ΕΕ! - Τέλος τα «μπουρκίνι» από δημόσιες πισίνες

«Η ΕΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ Ν.ΧΟΦΕΡ

του Βασίλη Καπούλα 

"Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να δεχθεί ως μέλος της την Τουρκία τότε θα κάνουμε δημοψήφισμα αποχώρησης από την ΕΕ, δήλωσε ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO) ο οποίος έπεσε θύμα νοθείας στις αυστριακές κάλπες. 

Η ΕΕ σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο κατεστημένο της Αυστρίας προσπάθησαν να του "κλέψουν" τη νίκη στις εκλογές - είχε ηττηθεί με 49,7% έναντι 50,3%- αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε επανάληψη των εκλογών λόγω παρατυπιών σε 94 από τις 117 εκλογικές περιφέρειες! 

Δημοψήφισμα για την ΕΕ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Β.Ορμπάν -Ντόμινο μετά το Brexit

O Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε δημοψήφισμα με αντικείμενο τη μετανάστευση το οποίο μπορεί να οδηγήσει την χώρα εκτός ΕΕ καθώς η Ουγγαρία θέλει παραμονή αλλά με περισσότερες εθνικές εξουσίες. 

«Πρέπει να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι εφικτό να καταρτιστεί μια πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση που θα συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας», υπογράμμισε ο Όρμπαν μερικές ημέρες μετά την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.