MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ξεκίνησε η άλωση της Ελλάδας: Αφού η κυβέρνηση παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας αμαχητί στους δανειστές, άρχισε η δεύτερη βάση αφελληνισμού της πατρίδας μας

«Αλλάζει χέρια η Ελλάδα – το σχέδιο άλωσης τραπεζών και επιχειρήσεων από ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια: Σε μια περιδίνηση χωρίς προηγούμενο βρίσκονται τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, έγινε αντιληπτό πως εξυφαίνεται ένα σχέδιο άλωσης και αφελληνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων που εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους. 

Δηλαδή, την επικαρπία των «κόκκινων» δανείων και μέσω αυτής τον έλεγχο της εγχώριας οικονομίας, καθώς επίσης των ελληνικών επιχειρήσεων. Στόχος είναι συγκεκριμένες εταιρείες, μείζονος σημασίας για την Ελλάδα, να περιέλθουν στα χέρια κερδοσκοπικών κεφαλαίων. 

Ύπουλο παιχνίδι για τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της ελληνικής οικονομίας παίζουν ξένοι «επενδυτές». Το σχέδιο εξυφαίνεται, έτσι ώστε να ελεγχθούν οι τράπεζες και εν συνεχεία τα «κόκκινα» δάνεια – άρα η ιδιωτική περιουσία, επί πλέον της δημόσιας» (πηγή: msn).

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας λέγανε; Έρχεται καταιγίδα λουκέτων στην αγορά!

Τα 25.000 λουκέτα που έπληξαν την αγορά είναι η προίκα που μας άφησε ο ένας χρόνος μετά την επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα που προκάλεσαν η κεφαλαιακή ασφυξία και έφεραν επιχειρήσεις και καταναλωτές στα όριά τους. Το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται συνεχώς αντίστοιχα μειώνονται οι δαπάνες κατανάλωσης , αφού αυξάνονται οι φόροι και οι υποχρεώσεις και μειώνονται τα εισοδήματα. 

Από τα μέσα στο 2011 τα νοικοκυριά έχουν ξοδέψει 19 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, ενώ ο συνδυασμός περικοπών μισθών, υψηλής ανεργίας και αύξησης των φόρων οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Το «e-mail gate» κλονίζει την Χίλαρι Κλίντον: Ο γαμπρός της «τζογάριζε» στο ελληνικό χρέος με απόρρητες πληροφορίες που του έδινε η ίδια ως ΥΠΕΞ!

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Mεγάλο σκάνδαλο ταλανίζει την προεδρική υποψηφιότητα της πρώην Αμερικανίδας ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία κατέθεσε στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση του προσωπικού της email κατά τη διάρκεια της θητείας της μέσω του διαχειρίστηκε παράνομα απόρρητες πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως προς το ελληνικό χρέος προς όφελος του γαμπρού της, Μαρκ Μεζβίνσκι. 

Εν ολίγοις η οικογένεια Κλίντον «τζογάριζε» με την ελληνική δυστυχία. 

Απίστευτο: Στα 100 ευρώ μισθού τα 57 τα παίρνει το κράτος για φόρους και εισφορές

ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΟΛΙΣ 43 ΕΥΡΩ


Πρωταθλήτρια σε κρατήσεις φόρων και εισφορών αναδεικνύεται η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. 

Ολο και πιο βαθιά βάζουν το χέρι στην τσέπη οι έλληνες αφου με τις νεες εισφορές και κρατήσεις το μεγαλύτερο μέρος του μισθού καταλήγει στο κράτος. Για κάθε 100 ευρώ μισθού που λαμβάνει ο εργαζόμενος τα 57 ευρώ πηγαίνουν σε φόρους και εισφορές συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των μισθωτών. 

«Τρομακτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας κήρυξε η Ευρωπαϊκή Ενωση»

Angelo D’Orsi, Καθηγητής Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο

Συνέντευξη στον Βασίλη Σ. Κανέλλη

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κήρυξε έναν πραγματικό πόλεμο στην Ελλάδα, έναν τρομακτικό πόλεμο. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει». Αυτό τονίζει στην «ΗτΣ» ο Angelo D’Orsi, καθηγητής Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο. Η συνέντευξη δόθηκε μετά τη διάλεξη που έδωσε στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ στις 21 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Ιταλικής Ιστορίας και Ιστοριογραφίας.