MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η «δικτατορία της Δημοκρατίας» και οι Δυτικοί… ζηλωτές

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Παραλογίζομαι; Δε νομίζω. Η Δημοκρατία ως όρος και ως ταμπέλα υπάρχει παντού, ξεκινάει από την Δημοκρατία των πολλών για να φτάσει στην Δημοκρατία του ενός. Κανένα πολιτικό σύστημα στον κόσμο δεν τολμάει να αποποιηθεί την ταμπέλα η τον όρο Δημοκρατία κι ας είναι η πιο στυγνή και απολυταρχική Δικτατορία (λέγε με Βόρια Κορέα).

Γιατί αυτό; Ίσως διότι στο υποσυνείδητο όλων η Δημοκρατία για κάποιον λόγο έχει συνδεθεί με το ενδιαφέρον και την ευημερία του συνόλου των ανθρώπων μιας χώρας. Έχει αυτό σχέση με την αλήθεια; Σαφώς όχι, αυτό είναι ένας απολύτως αυθαίρετος ορισμός της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία είναι ένα σύστημα αποφάσεων και διοίκησης και τίποτε άλλο, ένα σύστημα όπου η πλειοψηφία αποφασίζει για το σύνολο, τέλος.

Πουλάνε τζάμπα την Ελλάδα: Τα κοράκια των hedge funds "αρπάζουν" 413.000 σπίτια και 380.000 εταιρείες!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει χάσει την κυριαρχία στις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις και όλα δείχνουν ότι φτάνει η ώρα να χάσει και τον έλεγχο στις επιχειρήσεις της.

Οι σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η ξαφνική εμπλοκή στην επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι δύο μόνον επεισόδια της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη για να ελεγχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου οι ελληνικές τράπεζες από ξένους παράγοντες και κερδοσκοπικά funds.

Η ύφεση που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζεται έχοντας καταστρέψει το 25% της οικονομίας μας, εκτός από τις ανθρώπινες τραγωδίες και τις υπόλοιπες επιπτώσεις δημιούργησε και 16.473 κόκκινα δάνεια μεγάλων εταιρειών, 71.000 μικρομεσαίων και 293.500 μικρών και ατομικών επιχειρήσεων. 

Εφιαλτικά σενάρια για την οικονομία και την κοινωνία

BREXIT, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και φόβου εισέρχεται η ελληνική οικονομία, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το «προσκλητήριο» από τον Αλ. Τσίπρα για επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι και οι παράγοντες της αγοράς που ανησυχούν ότι επιστρέφουν τα εφιαλτικά σενάρια, ένα χρόνο ακριβώς από το δημοψήφισμα και τις κλειστές τράπεζες.

Ολος ο πλανήτης τρέμει για την Deutsche Bank

Τι συμβαίνει με την Deutsche Bank;

Είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία όπως προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; 

Τι κρύβει το «παιχνίδι» του Σόρος με τις μετοχές του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού;