MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Περισσότερα από 1.200 e-mail της Κλίντον δημοσίευσε το WikiLeaks!

Η γνωστή αποκαλυπτική ιστοσελίδα δημοσιεύει ένα θησαυρό αρχείων από 1.258 emails της Χίλαρι Κλίντον, όσο εκείνη διετέλεσε ως πρώην Γραμματέας του Κράτους στην Ουάσιγκτον.

Το αρχείο με όλα τα email μπορείτε να το βρείτε εδώ: wikileaks.org/clinton-emails

Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο που αφορά στοιχεία για τον καταστροφικό πόλεμο του 2003 στο Ιράκ, ωστόσο η υποψήφια των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δεν καθίσει ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου…

Η Κατάρρευση της Δυτικής Δημοκρατίας...

Εκθεση διάγνωσης θανάτου της Δημοκρατίας -στο τμήμα εκείνο του πλανήτη που με τη μάσκα της δημοκρατίας εξαπολύει πολέμους και επισωρεύει νεκρούς και ερείπια- αποτελεί το κατωτέρω άρθρο του καθηγητού, συγγραφέα και τέως υπουργού Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς.

Ιδού τι γράφει:

Η Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον στη Δύση. 

Η Ε.Ε. σε διαγράμματα – Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τους Ευρωπαίους

Η Γερμανία, με μικρή διαφορά από τη Γαλλία, είναι το κράτος – μέλος με το μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων

Οι συνεχείς και έντονες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας έχουν αποσπάσει την προσοχή από την κοινωνική διάσταση του μπλοκ, τους απλούς πολίτες του.

Συγκεντρώνοντας μια σειρά διαγραμμάτων, πινάκων και εικόνων από ξένα πρακτορεία και ινστιτούτα, παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την «ψυχή» της Ένωσης, τους Ευρωπαίους.

Η Ιταλία θεωρείται το νούμερο ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης – με το ρίσκο χρεοκοπίας τόσο της χώρας, όσο και των τραπεζών της που χρειάζονται τουλάχιστον 565 δις €, να αυξάνεται συνεχώς

Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της Ευρωζώνης. Εν τούτοις, μία νομισματική ένωση, η οποία δεν διαθέτει κανενός είδους δημοσιονομικούς εξισορροπητικούς μηχανισμούς, οδηγεί νομοτελειακά στην επιδείνωση των αντιθέσεων μεταξύ των ισχυρών και των αδύναμων κρατών – με αποτέλεσμα τη διάλυση της η οποία, όσο πιο πολύ αργεί, τόσο πιο επώδυνη είναι.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, το πώς θα διατηρηθεί το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι περισσότερο ασαφές από ποτέ – ενώ μπορεί η Ελλάδα να μετατράπηκε σε αποικία χρέους, η Ιρλανδία να το απέφυγε λόγω των ιδιαιτεροτήτων της (άρθρο), η Πορτογαλία να υποτάχθηκε αποδεχόμενη να γίνει χώρα της Lidl και η Κύπρος να διασώθηκε με το κούρεμα των καταθέσεων, κυρίως των Ρώσων, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Κίνδυνος τραπεζικού ντόμινο και χρηματιστηριακού κραχ στην Ευρώπη.

Η κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος γίνεται πάλι ο «εφιάλτης» αγορών και κυβερνήσεων, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος ενός ντόμινο καταρρεύσεων και αναγκαστικών διασώσεων τραπεζών, που θα προκαλέσει χρηματιστηριακό κραχ και θα προσθέσει δημοσιονομικά προβλήματα, μεταφέροντας τελικά την κρίση στην πραγματική οικονομία.

Η Deutsche Bank θεωρείται ο «μεγάλος ασθενής» του συστήματος και το Βερολίνο προσπαθεί να συγκαλύπτει το πρόβλημα με κάθε τρόπο. Όμως το ντόμινο μπορεί να ξεκινήσει από την Ιταλία, όπου κόκκινα δάνεια 360 δισ. ευρώ - ποσό διπλάσιο(!) του ελληνικού ΑΕΠ – αποτελούν πραγματική «πυριτιδαποθήκη» για τις τράπεζες της χώρας.

Στα 95 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι στο τέλος του 2016 φέρνουν "κόφτη" και εκλογές το 2017!

ΝΕΟ "ΜΑΧΑΙΡΙ" ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Αν ένα θεωρείται βέβαιο στην οικονομία και ειδικότερα στα δημοσιονομικά της χώρας είναι η έλευση του "κόφτη" από τον ερχόμενο Απρίλιο αφού ο τομέας συλλογής εσόδων θυμίζει πλέον Τιτανικό. 

Στα 90 δισ. ευρώ είναι σήμερα οι ανείσπρακτες οφειλές σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών και θα φτάσουν τα 95 δισ. μέχρι το τέλος της χρονιάς! 

Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί οι φόροι ΔΕΝ εισπράττονται γιατί δεν υπάρχει χρήμα. Τόσο απλά...!