MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η ΕΚΤ απειλεί τη Σλοβενία με μέτρα, επειδή η αστυνομία εισέβαλε στην Κεντρική Τράπεζα

(Σ.Σ.: Οι τραπεζίτες δεν δέχονται έλεγχο... από κανέναν κοινό θνητό ...)

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απείλησε χθες Τετάρτη (6 Ιουλίου 2016) τη Σλοβενία ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά από την έφοδο της αστυνομίας στην κεντρική τράπεζα της χώρας στη Λιουμπλιάνα και την κατάσχεση εγγράφων, σε μια σπάνια αντιπαράθεση μεταξύ τοπικών αρχών και ενός από τους πιο σεβαστούς θεσμούς της ευρωζώνης. 

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι αποδοκιμάζει την κατάσχεση, η οποία παραβιάζει τα νομικά προνόμια και τις νομικές ασυλίες της ΕΚΤ, και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να επέμβει.

Η Ευρωζώνη έχει σχεδιαστεί σαν φυλακή, με δεσμοφύλακα τη Γερμανία. Ποιός έχει όμως τα κλειδιά της φυλακής; Μήπως οι Πολίτες; Η Πορτογαλία απειλείται ξανά με Τρόικα και με μνημόνια.

Εξαγριωμένος ο Ιταλός πρωθυπουργός, λόγω των πολιτικών, οικονομικών και τραπεζικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα του, όπου αφενός μεν κινδυνεύει άμεσα με τραπεζικές επιθέσεις (Bank runs), αφετέρου με την εφαρμογή των κανόνων διάσωσης της Ευρωζώνης (Bail in) εις βάρος των μετόχων, ομολογιούχων και καταθετών, επιτέθηκε εναντίον της Deutsche Bank – χαρακτηρίζοντας την ως την πιο χρεοκοπημένη τράπεζα του πλανήτη!

Πως η πολιτική του Βερολίνου οδηγεί σε καταστροφή ΕΕ και Ευρωζώνη - Αν "σκάσει" η Ιταλία απλά έρχεται το τέλος

ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Έφτασε η ώρα που η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη δείχνει να έχει πάρει δρόμο χωρίς επιστροφή. Κι αυτός είναι δρόμος της διάλυσης. Το Brexit έχει αρχίσει να προκαλεί συνεχές ντόμινο. Η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την Ιταλία. Τον “μεγάλο ασθενή” της Ευρώπης. Και η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Αυτό, η μόνη που δεν το καταλαβαίνει είναι η Γερμανία που είναι και η βασική υπεύθυνη για τα δεινά που βιώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. 

Ο βρετανικός Τύπος «ξεσκίζει» τον Τόνι Μπλερ: «Ο χειρότερος τρομοκράτης στον κόσμο»

«ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

«Ξεσκίζει» τον Tόνι Μπλερ ο βρετανικός Τύπος για την εισβολή στο Ιράκ λέγοντας χαρακτηριστικα ότι πρόκειται για τον "χειρότερο τρομοκράτη στον κόσμο". Να σημειώσουμε ότι ο Τ.Μπλέρ ήταν και παραμένει φανατικός υπέρμαχος του Bremain και υπέρ της γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη.

Ας δούμε τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου.

«Ο χειρότερος τρομοκράτης στον κόσμο», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Daily Star». 

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής

Φόβοι για καθολικό κραχ: Πάνω από 240.000 λουκέτα στην αγορά.

«Κανόνι» για 15.409 επιχειρήσεις, το α' εξάμηνο – Χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας – Εξαφανίστηκαν 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος - 3.000 λιγότερες οι νέες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2015 - Βαθιά ανησυχία για επιδείνωση του κλίματος -Απαραίτητες οι νέες επενδύσεις, η μείωση της φορολογίας και τα φορολογικά κίνητρα.