MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Άφιξη της κρίσης στη Γερμανία

Η χώρα δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί πως είναι μεν ο δεσμοφύλακας της ευρωπαϊκής φυλακής, επιβάλλοντας δυσβάστακτους όρους σε όλους, δεν βρίσκεται όμως έξω αλλά μέσα, μαζί με όλα τα άλλα κράτη – οπότε δεν θα μείνει αλώβητη.

Ανάλυση

Η κρίση χρέους της Ευρώπης δεν θα αφήσει αλώβητη καμία χώρα, όσον δεν λαμβάνονται τα σωστά μέτρα αντιμετώπισης της – πόσο μάλλον όταν η Γερμανία συνεχίζει απτόητη την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα, επιβάλλοντας ταυτόχρονα κυρώσεις στους εταίρους της, όπως πρόσφατα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ανάλογες κυρώσεις βέβαια δεν επιβλήθηκαν ποτέ στην ίδια στο απώτερο παρελθόν, όταν δεν σεβάσθηκε τους ευρωπαϊκούς κανόνες – κάτι που όμως δεν την απασχολεί καθόλου.

Κ Ρ Α Χ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΧ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ… 

Βροχή πέφτουν τα κατασχετήρια για τους οφειλέτες των Ταμείων, πλην όμως οι λογαριασμοί σε ποσοστό που φτάνει το 70% έχουν μέσα ποσά της τάξης των 0,02 ευρώ ως 100 ευρώ. Σε πολλές, δε, περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών με χρέη άνω των 500.000 ευρώ, τα κατασχετήρια γυρίζουν πίσω με μηδενικές εισπράξεις, καθώς δεν βρίσκουν απολύτως τίποτε. 

Πρέπει η Σλοβενία να συλλάβει τον «αξιότιμο κύριο Ντράγκι»;

Του Κωνσταντίνου Βέργου* 

Η Σλοβενία είναι μία μικρή χώρα 2 εκατομμυρίων κατοίκων. Και φυσικά είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, με τους δικούς του νόμους, τους οποίους τηρεί και πρέπει πάντα να τηρεί και με ανεξάρτητες δικαστικές αρχές. Η επιδρομή, επομένως, εισαγγελέα στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας, η κατάσχεση και ο έλεγχος αρχείων δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν! Ποιος μπορεί να φοβάται τον έλεγχο εκτός από έναν κλέφτη, έναν πλαστογράφο ή έναν εγκληματία;

Aποδομημένη η δικαιοσύνη σε όλη την Ευρώπη!

Για να μην έχετε απορίες για το τι κάνει η δικαιοσύνη και σε ευρωπαικό επίπεδο!

Γράφει ο Δ.Παλάσκας

Α.Το ΣτΕ εξαιρεί τους δικαστικούς λειτουργούς από την υποχρέωση δήλωσης των μετρητών σε θυρίδες και εκτός τραπεζών (όχι όλους τους υπόλοιπους Έλληνες). Έτσι, δε θα χρειαστεί ΠΟΤΕ ΠΙΑ να αναρωτηθούμε τελείως άσκοπα "τι κάνει η Δικαιοσύνη", "μα δεν τα βλέπει ένας εισαγγελέας αυτά" κτλ κτλ. (πηγή)