MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Φινλανδία, υποψήφια για την έξοδο από την Ευρωζώνη: Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα (FIXIT), αφού διαφορετικά δεν θα βγει από την κρίση

Ίσως, εκεί που δεν το περιμένει κανείς να αμειφθεί η «υπομονή» της Ελλάδας, όσον αφορά την ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας – με την έννοια πως δεν μπορεί μεν η ίδια να αποδράσει από την ερμητικά κλειστή φυλακή του ευρώ, αλλά δεν είναι απίθανο να διαλυθεί η Ευρωζώνη. Αφενός επειδή τα προβλήματα συσσωρεύονται, αφετέρου λόγω του ότι ο δεσμοφύλακας, η Γερμανία, δεν είναι συμπαθής σε κανέναν – ενώ η κρίση έχει περάσει τα σύνορα της (ανάλυση), όταν παράλληλα η μεγαλύτερη τράπεζα της απειλείται με τη χρεοκοπία της.

Deutsche Bank, η αρχή του τέλους: Η τράπεζα των σκανδάλων, την οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν χαρακτηρίσει ως εγκληματική συμμορία, φαίνεται πως είναι έτοιμη να καταρρεύσει

Οι οικονομικοί θάνατοι της Bear Stearns και της Lehman Brothers ήταν γρήγοροι, όπως συνήθως συμβαίνει στις Η.Π.Α. – όπου η χρεοκοπία είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό στα πλαίσια του καπιταλισμού (άρθρο), ενώ προτιμάται πάντοτε ένα οδυνηρό τέλος, παρά μία οδύνη δίχως τέλος, όμοια με αυτήν που βιώνουμε στην Ελλάδα.

Άφαντοι Τρέμη - Πρετεντέρης από τη Μεσογείων - Ώρα επίσχεσης στο …φάντασμα του Mega

Αργοπεθαίνει μέρα τη μέρα το Mega, όπου το κλίμα που επικρατεί, παρά την κατάθεση φακέλου (έστω και ελλιπούς) από την πλευρά των μετόχων για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, είναι χειρότερο από ποτέ. 

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού δεν πείστηκαν ότι υπάρχει διάθεση από τους ιδιοκτήτες και τους υποψήφιους επενδυτές να κάνουν μια προσπάθεια διάσωσης του σταθμού και βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίσχεση εργασίας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον (;) του Mega.

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων: 60 εισπρακτικές εταιρείες και 10 δικηγορικές στον εισαγγελέα

ΣΟΒΑΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ 

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ταλανίζουν τους οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, για τουλάχιστον μία δεκαετία! 

Ήδη, τα στελέχη 30 εισπρακτικών έχουν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, για κακουργηματικά αδικήματα, όμως ο αριθμός τους αυξάνεται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας. 

ΔΝΤ: Ζητάει σοβαρές παρεμβάσεις στην ελληνική αγορά εργασίας - Προτείνει ομαδικές απολύσεις και ευελιξία

Πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σύμφωνα με το ΔΝΤ 

Αντιμέτωπη με τις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις αλλαγές στα εργασιακά θα βρεθεί η ελληνική κυβέρνηση στη δεύτερη αξιολόγηση το Φθινόπωρο, όπως προκύπτει από την έκθεση του Ταμείου για την Ευρωζώνη. 

Συγκεκριμένα το ΔΝΤ ζητά εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο «ευέλικτη», και να περιοριστεί η ανεργία των νέων. 

Eurostat: Αυξήθηκε ο πληθυσμός της ΕΕ – Μειώθηκε της Ελλάδας

Στα 510,1 εκατ. εκτιμήθηκε ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου 2016 σε σχέση με 508,3 την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2015 καταγράφηκε μείωση του πληθυσμού κατά 6% σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Κατά τη διάρκεια του 2015 σχεδόν 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι γεννήθηκαν στην ΕΕ, ενώ απεβίωσαν πάνω από 5,2 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ΕΕ καταγράφηκε αρνητική φυσική αλλαγή πληθυσμού.