MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Το ΥΠΟΙΚ προσλαμβάνει... σκύλους για να εντοπίζουν μετρητά!

( Σ.Σ.: Αν αυτό δεν είναι απόγνωση ... τότε τι είναι; )

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Στην πρόσληψη ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι θα αναλάβουν ως καθήκον τον εντοπισμό... μετρητών σε αποσκευές επιβατών στις εισόδους και εξόδους της χώρας, με στόχο την αποφυγή της φοροδιαφυγής και των περιορισμό των ροών χρημάτων «χέρι-με-χέρι».

Ποιος φοβάται τα μετρητά;

σχόλιο ID-ont: Εξαιρετικό, νηφάλιο, πλήρες επιχειρημάτων.

Πλησιάζει ο χρόνος της κατάθεσης νομοσχεδίου για τον περιορισμό των πληρωμών με μετρητά. Οι αντιφάσεις και η προχειρότητα του νομοσχεδίου είναι εμφανείς ήδη από τις πρώτες πληροφορίες. Ας αναφερθεί μόνον η πλέον εμφανής: Το χτίσιμο του αφορολόγητου για εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ φέρεται να απαιτεί διατραπεζικές δαπάνες άνω του 30% του εισοδήματος. Όμως με εισόδημα 40.000 ευρώ, ο μισθωτός δεν έχει πια καθόλου αφορολόγητο. Πώς λοιπόν θα δίδεται κίνητρο;

Πώς οι Γερμανοί διαλύουν την Ευρωζώνη.

Σε έναν συνεταιρισμό είναι φυσικό ο ισχυρότερος εταίρος να ηγείται του σχήματος. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για αυτόν ισχύουν διαφορετικοί κανόνες από τους υπόλοιπους που μετέχουν στον ίδιο συνεταιρισμό. Αυτό είναι το.. πρόβλημα της Ευρωζώνης. Η γερμανική ηγεμονία στο ευρώ δεν αμφισβητείται, αλλά ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Οι ιταλικές τράπεζες φορτωμένες με 360 δισ. κόκκινα δάνεια είναι προβληματικές. Οι μετοχές τους καταρρέουν, ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων κόκ. Η τράπεζα που πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα στο ιταλικό δράμα είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και η παλαιότερη στον κόσμο, η Βanca Monte dei Paschi di Siena. 

Δάνεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ από τις τράπεζες στα μέσα ενημέρωσης. Πόσα πήραν από την Πειραιώς...

Στα 432 εκατ. ευρώ είναι συνολικά τα δάνεια που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στα ΜΜΕ, ενώ οι δανειοδοτήσεις τους από τις τέσσερις συστηματικές Τράπεζες, φθάνουν στο 1,3 δισ ευρώ. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Πουλόπουλος, κατά την... πολύωρη ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα. 

Αναφορικά με την δανειοδότηση των κομμάτων, όπως είπε ο κ. Πουλόπουλος, έχουν καταγγελθεί και έχουν ξεκινήσει ήδη οι νομικές διαδικασίες, για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε ΝΔ, ύψους 131 εκατ. ευρώ, και του ΠΑΣΟΚ που είναι της τάξεως των 108 εκατ. ευρώ. 

Το θαλασσοδάνειο των 300.000 ευρώ στον Μητσοτάκη και η τράπεζα Πειραιώς

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών στα κόμματα και τα ΜΜΕ, αποκαλύφθηκε χθες ότι τον Απρίλιο του 2005 η τράπεζα Πειραιώς είχε χορηγήσει στην εφημερίδα «Κήρυκας» που εκδιδόταν στα Χανιά και ήταν συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη, δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, χωρίς καμία εξασφάλιση και χωρίς... να έχει πληρωθεί ούτε μία δόση! 

Σε ερώτηση μάλιστα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Σαντορινιού, ο εξεταζόμενος μάρτυρας και νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Πουλόπουλος, απάντησε ότι «να μην έχει πληρωθεί τίποτα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι λογικό». 

Η Ιρλανδία μείωσε το φόρο στις επιχειρήσεις και αύξησε 26,3% το ΑΕΠ - Στην Ελλάδα Σόιμπλε και "συμμορία" των Βρυξελλών υπαγορεύουν αυξήσεις

ΑΦΩΝΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η Ιρλανδία έρχεται να καταρρίψει τα προγράμματα που επιβάλλουν οι δανειστές στην Ελλάδα με την υψηλή φορολόγηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών. Αφού κατάφερε να ξεφύγει από τη μέγγενη του Σόιμπλε και της λοιπής “συμμορίας” των Βρυξελλών μείωσε τη φορολογία, ειδικά για τις επιχειρήσεις και εκτοξεύτηκε οικονομικά. 

Τι τρομακτικό έρχεται αν σκάσουν οι Ιταλικές Τράπεζες;

Του Κωνσταντίνου Βέργου* 

Κατά το προηγούμενο διήμερο ίσως δεν έμεινε οικονομικός αναλυτής, πολιτικός ηγέτης ή αρθρογράφος παγκοσμίως που να μην αναφέρθηκε στην κρίση των Ιταλικών τραπεζών! Όμως, η συζήτηση όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ φαίνεται σαν συζήτηση για ποδοσφαιρικό ματς ανάμεσα σε πατατάκια και παγωμένη μπύρα. Μιλάει για ποσά, χρόνους, ονόματα, αλλά αποκρύπτει την ουσία. Τελικά, τι ‘παίζει’, τι κρύβουν τα παγκόσμια ΜΜΕ για το Ιταλικό πρόβλημα των τραπεζών; 

Γιώργος Κασιμάτης: O αγώνας όσων συμμετέχουν σε στάση πληρωμών συμφωνά με το Σύνταγμα συνεχίζεται!

Οι φόροι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται για την λειτουργία του κράτους άλλα για την αποπληρωμή του παράνομου χρέους προς τους δανειστές! Το κράτος ήδη έχει χάσει 90 δις από ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο, και αναμένεται να αυξηθεί με τα νέα απάνθρωπα μέτρα της τελευταίας υπογραφής του μνημονίου.

Αυτό που πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους τους φορολογούμενους είναι ότι το καθεστώς του φόρου, δεν σχετίζεται με των τραπεζών, και οι νόμοι περί κατασχέσεων ή παρακράτησης μισθών, δεν αφορούν τα χρέη προς την εφορία.