MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πολιτικοί επιχειρούν την απαξίωση της Δικαιοσύνης

( Σ.Σ.: Οι Δικαστικοί, αφού επέτρεψαν να γίνει το Σύνταγμα της Ελλάδας "κουρελόχαρτο" και αφού βοήθησαν τους Πολιτικούς να παραδώσουν την πατρίδα μας "Άνευ όρων και Αμετάκλητα" , και κάνοντας παρεμβάσεις μόνο σε ότι έχει να κάνει, με τους μισθούς και τα αναδρομικά τους , άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύει η θέση τους και πιστεύουν ότι τώρα γίνετε η προσπάθεια απαξίωσης τους. Άρχισαν να φοβούνται μήπως και τυχόν χαλάσει η εικόνα τους στο σύνολο της κοινωνίας. Λοιπόν από ότι φαίνετε , η εικόνα αυτή δεν έχει χαλάσει... παραμένει η ίδια. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τι ρόλο βαράγατε από πολύ παλιά και πια συμφέροντα εξυπηρετείτε , αγαπητοί ... )

Την «επιχειρούμενη από ελάχιστους πολιτικούς και μη απαξίωση της Δικαιοσύνης» καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωσή της. Αν και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά - ωστόσο, χρονικά παραπέμπει στην υπόθεση της Siemens για την οποία δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι τώρα - η Ένωση κάνει λόγο... 

για «άκρα συκοφαντία» της δικαστικής εξουσίας και τονίζει ότι δικαστές και οι εισαγγελείς πράττουν το καθήκον τους, παρά τις δυσκολίες. 

Jul 14 Λαγκάρντ: Αποτυχημένη η προσπάθεια του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

( Σ.Σ. : Ναί οκ , τι καλά!... αλλά φτάνει μια συγνώμη για τις ζωές πού χάθηκαν και καταστράφηκαν ; Δεν νομίζουμε... Ποιός θα αναλάβει την προσωπική ευθύνη ; η ίδια η κυρία Λαγκάρντ ; Αλλιώς η δηλώσεις της  είναι ... "μ' άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" και "τάχα μου, δήθεν" )

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.

«Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε.

Ξεφεύγει η κατάσταση: Φορολογικό ξετίναγμα μέσα στα σπίτια των πολιτών και όποιος δεν συμμορφώνεται συλλαμβάνεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ Η ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Φορολογικός έλεγχος μέσα στα ίδια μας τα σπίτια έρχεται με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για ψήφιση. Οι εφοριακοί θα εισβάλουν με εντολή εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού και θα ξετινάζουν ότι στοιχεία υπάρχουν είτε σε έντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονική. 

Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή γίνονται αλλαγές στο νόμο 4174/2013, βάσει του οποίου διενεργούνται τα τελευταία χρόνια οι φορολογικοί έλεγχοι, με τις νέες παρεμβάσεις να καθιστούν σαφώς ευκολότερο το έργο των εφοριακών.