MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Έκλεισαν οι γέφυρες στον Βόσπορο - Πυροβολισμοί στην Άγκυρα

ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Εντονές φήμες για εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος ή για καταστολή κάποιου είδους στρατιωτικού κινήματος, επικρατούν σην Τουρκία. Οπως, μόνο το pronews.gr έχει καταγράψει από την περασμένη Κυριακή, η κυβέρνηση με εκατοντάδες συλλήψεις αξιωματικών είχε προσπαθήσει για άλλη μια φορά να αποτρέψει το πραξικόπημα, αλλά αυτή την φορά δεν το κατάφερε. 

Οι ασκοί του Αιόλου: Η μία πόρτα της Ευρώπης άνοιξε από τη Βρετανία, η οποία επιτίθεται πια κατά μέτωπο στην πολιτική λιτότητας της Γερμανίας – ενώ η άλλη θα ανοίξει σύντομα από την Ιταλία, αφού είναι αδύνατον να επιβιώσει εντός της Ευρωζώνης

Όταν οι άνθρωποι αποφάσισαν στο παρελθόν να θυσιάσουν ένα μέρος της ελευθερίας τους, δημιουργώντας τις κοινωνίες, το έκαναν επειδή ανέμεναν περισσότερα ανταλλάγματα – κάτι που πράγματι ισχύει. Το ίδιο συμβαίνει τόσο με την ΕΕ, όσο και με την Ευρωζώνη – με την έννοια πως έτσι θα σταματούσαν οι συγκρούσεις μεταξύ των λαών, θα επικρατούσε η ειρήνη, θα διευκολυνόταν η μετακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων και εμπορευμάτων, οι συναλλαγές θα διενεργούνταν με ένα κοινό νόμισμα κοκ., με τελικό αποτέλεσμα την άνοδο της ευημερίας τους.