MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ανοιχτή επιστολή από οργανώσεις πολιτών για ένα νέο Σύνταγμα.

Ομάδες και οργανώσεις πολιτών απευθύνουμε την ακόλουθη επιστολή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες, με αφορμή την επικείμενη κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και τις μέχρι τώρα θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Ρεκόρ φτώχειας στην Ιταλία το 2015.

Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι και 1,5 εκατομμύριο οικογένειες ζούσαν το 2015 στην Ιταλία σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αριθμοί που είναι οι μεγαλύτεροι από το 2005, όπως ανακοίνωσε η ιταλική στατιστική υπηρεσία, Istat.

Συγκεκριμένα, η Istat εκτιμά πως 1.582.000 οικογένειες και 4.598.000 πολίτες ζούσαν το 2015 σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, δηλαδή «το 7,6% του πληθυσμού που κατοικεί στην Ιταλία».

FAZ για Ελλάδα: Μια χώρα σε κατάσταση σοκ

H γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιερώνει μια σελίδα στο οικονομικό της ένθετο στην Ελλάδα και στην πορεία που έχει διανύσει η χώρα από τότε που ανέλαβε την ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα.

Το άρθρο υπογράφει ο Ρίχαρντ Φραουνμπέργκερ. Ξεκινάει από τον Ιούλιο του 2015 κάνοντας μια αναφορά στις διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, στις υποσχέσεις που έδωσε και στην απογοήτευση που ακολούθησε στον κόσμο, όπως μεταφέρει η Deutsche Welle. Ο Ρίχαρντ Φραουνμπέργκερ διαπιστώνει: «Η χώρα βυθίστηκε σε σοκ. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δάνειο ύψους 2.000.000 ευρώ έλαβε από την Attica Bank η Ν.Δ. επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, που είχε εκχωρήσει όμως και σε άλλες τράπεζες για τη λήψη άλλων δανείων! Το «φέσι», μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αλέξανδρος Αντωνόπουλος κατά την απολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έχει φτάσει σήμερα τα 2.500.000 ευρώ, αφού, μετά την εκταμίευσή του το 2011, δεν πληρώθηκε καμία δόση.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συλλήψεις ΝΑΤΟϊκών Τούρκων στρατιωτικών που ευθύνονται για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24

ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ 

Τεράστιο γεωπολιτικό παίγνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρεται ευθέως σε ανάμιξη των ΗΠΑ και του ιμάμη Φ.Γκιουλέν ενώ πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν πως δεν ήταν και τόσο...πραξικόπημα. Πριν από λίγο έγινε διαρροή από το περιβάλλον του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι ΝΑΤΟικοί Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στα σπλάχνα της τουρκικής Αεροπορίας κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 για να αποδυναμώσουν την τουρκική κυβέρνηση. 

Όχι Γερμανίας για άσυλο σε Ερντογάν: Ελικόπτερο άνοιξε πυρ στην Άγκυρα – Έκρηξη στην πόλη

Έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες απεύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Ο Ερντογάν είπε πως πρόκειται για «απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και ότι «με την απάντηση που θα δώσει ο λαός, θα δοθεί η δέουσα απάντηση».

Μάχη στο τουρκικό υπουργείο Αμυνας, την γέφυρα του Βοσπόρου και πολλά κρατικά κτίρια - Το βομβάρδισαν με επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη oι πραξικοπηματίες

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ!

του Πέτρου Αναστασίου 

Μάχες μαίνενται γύρω και μέσα από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας και πολλά κρατικά κτίρια στην Αγκυρα τα οποία περί τις 22.00 ώρα Ελλάδος δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτες και πολυβόλα gatling των 7,62 χλστ. από επιθετικά ελικόπτερα AH-64W τα οποίο ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών, οι οποίοι εν συνεχεία επιτέθηκαν και κατέλαβαν το υπουργείο, συλλαμβάνοντας και τον Αρχηγό του Στρατού. 

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους

ΣΤΡΑΤΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΛΕΟΝ

Στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Το Γενικό Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε ότι έχει πλέον την εξουσία. Ο στρατός είναι στους δρόμους με άρματα μάχης, ενώ γίνονται και υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από την Αγκυρα. Εχουν καταληφθεί αεροδρόμια, κρατική τηλεόραση ενώ κρατούνται όμηροι, ανάμεσά τους και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.