MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με αποβολή από το ΝΑΤΟ! – Ο Ερντογάν αναζητεί Αμερικανούς στρατιώτες από τη βάση του Ιντσιρλίκ!

Πριν από λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, προειδοποίησε την Τουρκία ότι η θέση της στο ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον δεδομένη και ότι μπορεί να αποβληθεί από τη Συμμαχία. 

«Το ΝΑΤΟ έχει προαπαιτούμενο τον σεβασμό στην Δημοκρατία» είπε ο Τ.Κέρι ενώ και η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φ.Μογκερίνι προειδοποίησε την Τουρκία να μην εκτελέσει τους πραξικοπηματίες. 

Κι άλλη «διατλαντική» εξαπάτηση-υπαγωγή; Ντροπή αυτή η Κομισιόν, καιρός να πάψει!

Του Κρεσέντσιο Σαντζίλιο 

Λέει το άρθρο: «Εγκρίθηκε η συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για την διατλαντική προστασία προσωπικών δεδομένων». 

Η ανάγνωση του κειμένου αυτού του άρθρου είναι αποκαλυπτική μιας και άμεση και εμφανής είναι η παραπλάνηση που εμπεριέχει σχετικά με δυο βασικές λέξεις: τη λέξη «διατλαντική» και τη λέξη «προστασία». 

Με την έκφραση «διατλαντική», είναι ευνόητο πως εννοούμε «ό, τι περνάει ανάμεσα στις δυο ακτές του Ατλαντικού», δηλαδή ό, τι από ΕΕ πηγαίνει σε ΗΠΑ και ό, τι από ΗΠΑ πηγαίνει σε ΕΕ. 

Ελληνικές τράπεζες: Ένα οικονομικό έγκλημα κατ’ εξακολούθηση

της Ζωής Χασιούρα* 

Η οικονομική αποτυχία της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης 

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, που απαιτήθηκε στο τέλος του 2015 ως επισφράγισμα της υπογραφής του 3ου μνημονίου, παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών ότι αποβλέπει στην προστασία τους, κατάφερε το χειρότερο: να χάσει η χώρα τον έλεγχο των συστημικών τραπεζών με τεράστιες απώλειες για το ελληνικό δημόσιο. 

ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;;

Όλοι είδαμε δεκάδες χιλιάδες Τούρκους πολίτες να πλημμυρίζουν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και να δέρνουν, ακόμα και να αποκεφαλίζουν στρατιώτες. 

Όλοι υποθέσαμε ότι ευτυχώς ο λαός της Τουρκίας έσωσε τη δημοκρατία του. 


Ποιοι όμως ήταν όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους;

Το αποτυχημένο πραξικόπημα θα ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Τουρκίας – αφού οι επενδυτές θα αποσύρουν τα κεφάλαια τους, λόγω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας

Έχουν γραφτεί πολλά σε σχέση με το τουρκικό πραξικόπημα – για τις αιτίες και για τους πιθανούς υποκινητές του. Αυτό που όμως έκανε σε εμάς μεγάλη εντύπωση δεν ήταν το πραξικόπημα, αλλά η δραστηριοποίηση των Πολιτών – οι οποίοι κατέβηκαν αμέσως στους δρόμους, για να προστατεύσουν την πολιτική από το στρατό. Σκόπιμα δεν γράφουμε Δημοκρατία, επειδή είναι προφανώς ανύπαρκτη στη χώρα – η οποία κυβερνάται δικτατορικά, με τον κατάλληλο πολιτικό μανδύα.

Υπόθεση Siemens: Είναι η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος;

ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΑΠΙΔΗΣ

Αποζημίωση 1,7 δις ευρώ σε δεκαεπτά χώρες, στην Ελλάδα 11 χρόνια δεν γίνεται καν δίκη

Το 2006 ξεσπάει το παγκόσμιο σκάνδαλο Siemens και ενεργοποιούνται τα νομικά αντανακλαστικά από διάφορες χώρες για την άσκηση αγωγών και διεκδίκηση αποζημιώσεων.