MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Χάθηκαν ΚΑΙ πυρηνικές βόμβες…

Μαζί με τα 42 ελικόπτερα και τα 14 πλοία της Τουρκίας που αγνοούνται, αν και για τα τελευταία έσπευσαν να το διαψεύσουν οι γείτονες μας, εξαφανίστηκαν και 84 ατομικές βόμβες που υπήρχαν στην βάση Ιντσιρλίκ.

Πλέον, είναι φανερό ότι υπάρχει σχέση των ΗΠΑ με το πραξικόπημα, όπως φανερό είναι ότι η Ελλάδα παραμένει απαθής και δεν κάνει ραγδαίες κινήσεις για προστατεύσει τα σύνορα, με όλα αυτά που βγαίνουν στη «φορά» μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Γιατί κωφεύει η Ευρώπη εμπρός στον προκλητικό αυταρχισμό του Erdogan; - Σε 120 ώρες εκδιώχθηκαν 50 χιλ πολίτες

Ο Erdogan μέσα σε 120 ώρες σε 5 ημέρες έχει εκκαθαρίσει 50.000 πολίτες, συλλάβει, εκδιώξει, θέσει σε διαθεσιμότητα. Το πραξικόπημα στην Τουρκία είναι απόλυτα καταδικαστέο, καθώς η λύση των όπλων μόνο αδιέξοδα φέρνει και όχι λύσεις σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Οι πραξικοπηματίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια των νόμων και των ποινών και βεβαίως η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. 

Ο νόμος επιβάλλεται από την δικαιοσύνη και όχι από το πολιτικό σύστημα. 

50 δισ. ευρώ μας «στοίχισε» η φυγή των Ελλήνων επιστημόνων.

Πολύ ακριβά πληρώνει η χώρα μας τη φυγή ταλέντων και επιστημόνων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με νέα έρευνα, από την έναρξη της κρίσης του 2008, η Ελλάδα έχει χάσει δυνητικά 50 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ της.

Μια «απώλεια» που καρπώθηκαν οι νέες «πατρίδες» των εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων μεταναστών. 

Την έρευνα συνέταξε η Endeavor Greece.

Ανοιχτή επιστολή από οργανώσεις πολιτών για ένα νέο Σύνταγμα!

Ομάδες και οργανώσεις πολιτών απευθύνουν την ακόλουθη επιστολή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες, με αφορμή την επικείμενη κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και τις μέχρι τώρα θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Ολόκληρη η επιστολή:

Σφοδρή επίθεση Κασιδιάρη σε Μοσκοβισί: Είσαι άσχετος και εγκληματίας

Σφοδρή επίθεση στον Επιτροπό Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ηλίας Κασιδιάρης, από το βήμα της Βουλής. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρχικά αποκάλεσε «άσχετο» τον Πιέρ Μοσκοβισί και στη συνέχεια τον  κατηγόρησε ότι «προκαλεί και εμπαίζει τους Έλληνες, όταν... δηλώνει πως το μνημόνιο αναβάθμισε το ελληνικό ΑΕΠ και δημιούργησε θέσεις εργασίας».