MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Στο σκαμνί καθίζει το Εφετείο της Γαλλίας την Κριστίν Λαγκάρντ

Στο σκαμνί καθίζει το Εφετείο της Γαλλίας την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την κατηγορία της αμέλεια στην υπόθεση της αμφιλεγόμενης διαιτησίας υπέρ του Γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί στη διαμάχη με την τράπεζα Crédit Lyonnais το 2008. Πρόκειται για την περίοδο που η ίδια διατελούσε υπουργός Οικονομίας.

Πλέον η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

Πρώτη φορά Μπανανία..

Το ότι ζούμε σε συνθήκες μιάς οιονεί δικτατορίας τα τελευταία 7 χρόνια δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Η καταπάτηση πλέον του Συντάγματος με "αναγκαστικούς"-κατοχικούς νόμους (άνομους και εντελώς παράνομους) έχει καταντήσει γαϊτανάκι,

..που η "πρώτη φορά υπηρετριούλες των τοκογλύφων" κυβέρνηση ξεσήκωσε απ' τους προηγούμενους προδότες, και ακολουθεί πιστά.

Ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενός κλάδου που τόσο απροκάλυπτα τα τελευταία χρόνια ευνόησε μνημόνια και δωσιλογικές κυβερνήσεις,

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 309,2 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έως και τον Μάρτιο 2016

Στα κρατικά έσοδα υπήρξε μία ραγδαία πτώση της τάξης του 33%, καθώς έφτασαν τα 18,83 δισ. ευρώ, από 27,64 που ήταν το δ’ τρίμηνο 2015 

Στα 309,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μέχρι και τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα 22/7 η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. 

Η απόλυτη ντροπή: 130.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ 152.636 ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων εξαιτίας της ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας, της κυριαρχίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της απότομης βύθισης των μισθών την περίοδο 2010 - 2015 αποτυπώνει το κείμενο θέσεων για τις εργασιακές σχέσεις που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας περιέχουν αναλυτικά δεδομένα για τις μισθολογικές ανισότητες και φωτογραφίζουν μια μεγάλη κατηγορία νεόπτωχων εργαζομένων που αμείβονται με πενιχρούς μισθούς οι οποίοι είναι πολύ μικρότεροι ακόμη και από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ του ΟΑΕΔ.

Η διαφθορά μας στοιχίζει 120 δισ. ευρώ ετησίως

(Σ.Σ.: Δηλαδή οι Δικαστικοί, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, οι δημοσιογράφοι  και οι ολιγάρχες, μας λένε πόσα βγάζουν "μαύρα" με κομπίνες και απάτες κάθε χρόνο, γιατί δεν γνωρίζουμε κάποιον μεροκαματιάρη η άλλο απλό εργαζόμενο ... να είναι διεφθαρμένος!)

ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Το ποσό μαμούθ των 120 δις ευρώ ετησίως κοστίζει η διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε στην παρέμβασή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στο πλαίσιο ημερίδας για τον απολογισμό των 15 μηνών της λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς.