MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: Χειραγώγηση των ΜΜΕ και του μηχανισμού του Δημοκρατικού κόμματος υπέρ της Χίλαρι Κλίντον

Ξεκίνησε ως «θεωρία συνωμοσίας» αλλά τελικά αποδεικνύεται πραγματικότητα. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ προσπάθησε να προωθήσει με κάθε μέσο την Χίλαρι Κλίντον και να σαμποτάρει τον αντίπαλο της, Μπέρνι Σάντερς. Αυτό αποδεικνύουν μερικά από τα περίπου 20.000 emails που διέρρευσε το Wikileaks το βράδυ της Παρασκευής. 

Το ThePressProject ανοίγει τον φάκελο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος, που διέρρευσε το Wikileaks.

Νέα καταιγίδα λουκέτων: Παύση πληρωμών από την Enterprise Insurance Company- Στον αέρα 142.000 ασφαλισμένοι

Ξεκρέμαστοι βρίσκονται 142.000 ασφαλισμένοι της εταιρείας Enterprise Insurance Company, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα με αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas για τον κλάδο του αυτοκινήτου. 

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία, ειδοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε την παύση πληρωμών, εν όψει διορισμού προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρεία, καθώς αυτή δεν καλύπτει τις απαιτήσεις φερεγγυότητας.

Η Τουρκία αναστέλλει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μια νέα πρωτοβουλία που έρχεται να αφήσει την σκιά της στις σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε. λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση. 

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hürriyet Daily News ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αναστέλλει προσωρινά την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECHR) .

Θερινό εισπρακτικό «σαφάρι» από την Εφορία με 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων την ημέρα

Περισσότερες από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων φεύγουν κάθε μέρα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 

Την ώρα που οι φόροι σε περιουσία και εισόδημα κινούνται ανοδικά, σημειώνοντας αύξηση κατά 500 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2016 και ροκανίζοντας κατά το αντίστοιχο ποσό το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, η Εφορία εντείνει το εισπρακτικό «σαφάρι» της σε φορολογούμενους με χρέη προς το Δημόσιο. 

Περισσότερες από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων φεύγουν κάθε μέρα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ περίπου 600 είναι τα κατασχετήρια που στέλνονται καθημερινά από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). 

Τι είναι ο «ηλεκτρονικός Τειρεσίας» χρέους - περιουσίας.

( Σ.Σ. : Μετάφραση : Είναι ένας ήπιος τρόπος, για να πάρουν τις περιουσίες του κόσμου, ώστε να αποπληρωθούν τα λεφτά που έχουν κλέψει (και που μετακύλυσαν μέσω των φόρων στους πολίτες)  οι τραπεζίτες οι φίλοι τους οι πολιτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί... μέσω μιας στατιστικής ανάλυσης που θα εφαρμόζετε συντονισμένα, ώστε να μην τα πάρουν όλα μαζί και ταυτόχρονα από όλους, και καταλάβει και ξεσηκωθεί ο κόσμος.... )

Σαν ένας «Τειρεσίας» χρέους περιουσίας θα λειτουργεί το «credit bureau», μία πλατφόρμα στην οποία θα γίνεται αναλυτική χαρτογράφηση του συνολικού χρέους σε δάνεια, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και ταυτόχρονα της περιουσιακής κατάστασης των δανειοληπτών -ιδιωτών και επιχειρηματιών- την οποία ετοιμάζουν οι τράπεζες σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. 

Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί τον κάθε δανειολήπτη, στο αν μπορεί να δανειοδοτηθεί, να ρυθμίσει ή να αποπληρώσει την οφειλή του.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ”ΦΑΓΟΠΟΤΙ” ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΣΤΑ 240 ΕΚΑΤ. € ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΤΕ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Δάνεια συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ !! είχε χορηγήσει η Αγροτική Τράπεζα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, ποσό που αντιστοιχεί στο 1% του χαρτοφυλακίου της, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης.

Δηλαδή στα χρόνια που ο δοκιμαζόμενος Έλληνας φορολογούμενος έκανε θυσίες για να αντιμετωπίσει την καταστροφική επέλαση των μνημονίων, τα δύο κόμματα που οδήγησαν την χώρα στον γκρεμό, δανείζονταν αφειδώς με χρήματα, προκειμένου να καλύψουν τις πανάκριβες προεκλογικές εκστρατείες και να προπαγανδίσουν στους Έλληνες τα ”κατορθώματά” τους.