MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Die Welt: «Οι Έλληνες πέτυχαν να μας μισήσει όλη η Ευρώπη!»

( Σ.Σ. : Αν αρχίσουν να πληρώνουν οι Γερμανοί τα λεφτά που χρωστάνε στην Ελλάδα , του αναγκαστικού δανείου που ο ίδιος ο Χίτλερ είχε ξεκινήσει να αποπληρώνει και οι νεότεροι κάνανε την πάπια, τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές, τα αρχαία καθώς και τα πολύτιμα αγαθά που πήραν από τους Έλληνες, τις μίζες και τις λαμογιές που κάνανε μέσω Siemens με τους πολιτικούς, τα ΦΠΑ που χρωστάνε στα αεροδρόμια, τους στημένους διαγωνισμούς και την υπονόμευση π.χ της Fraport κλπ , ίσως οι Έλληνες να αρχίσουν να τους βλέπουν , όχι ώς ένα ληστρικό κράτος, ένα κράτος απατεώνων, αλλά ως κάτι καλύτερο.... μην τα θέλουμε και όλα δικά μας .....)

«Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και βλέπει με αφορμή την Ελλάδα το μίσος απέναντι στη Γερμανία να παίρνει πανευρωπαϊκές διαστάσεις!

Η λεηλασία της Ελλάδας

Ο επόμενος αγοραστής θα είναι κάποια γαλλική εταιρεία, μετά κάποια αυστριακή – ενώ, ακόμη και όταν θα εξαγοράζονται ζημιογόνες επιχειρήσεις του δημοσίου, θα μετατρέπονται πολύ γρήγορα σε κερδοφόρες, μέσω της αύξησης των τιμών πώλησης, των απολύσεων, της μείωσης των μισθών κοκ.

«Όταν μία χώρα δεν θέλει να παραδεχθεί πως έχει χρεοκοπήσει, δηλώνοντας το επίσημα μέσω της άμεσης στάσης πληρωμών, χάνει ακόμη και τα εδάφη της – ενώ όταν οι Πολίτες της κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι, η κυβέρνηση τους δεν είναι αυτή που έχουν εκλέξει, αλλά οι στυγνοί αποικιοκράτες που την ελέγχουν απόλυτα, είναι άξιοι της μοίρας τους» (πηγή).

Liberation: «Η Τουρκία βυθίζεται γρήγορα και σε οικονομική κρίση»

Μια εβδομάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την άγρια αντεπίθεση του Ερντογάν εναντίον των αντιπάλων του, σύννεφα μαζεύονται αυτή τη φορά πάνω από την οικονομία της Τουρκίας. 

Εικόνες με τανκς στους δρόμους, πολεμικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από την Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα, δεκάδες χιλιάδες ύποπτοι να συλλαμβάνονται και να σέρνονται με χειροπέδες στα δικαστήρια, ενώ ένας μαινόμενος όχλος να υποστηρίζεται από τον στρατιωτικό νόμο του Ερντογάν: εθνικοί ή διεθνείς, οι επενδυτές φοβούνται το χειρότερο, ότι δηλαδή η πολιτική κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο χαοτική, γράφει η Liberation. 

Σοβαρή επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Ο Ερντογάν κατηγορεί Αμερικανό στρατηγό ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «SPUTNIK» ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 

Ένα νέο κεφάλαιο ή σενάριο, προστίθεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ το τελευταία διάστημα και με αφορμή το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα. Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Şafak, που υποστηρίζει τον Ρ.Τ. Ερντογάν εμφανίζει ως οργανωτή του πραξικοπήματος Αμερικανό στρατηγό, ενώ ρωσικά ΜΜΕ έρχονται να συνδέσουν την πυρκαγιά που απείλησε τη Νατοϊκή βάση στην Βουτζά της Σμύρνης ως τουρκική προειδοποίηση. 

Στους ξένους όλες οι τράπεζες ! Πραξικόπημα με τα δάνεια – Τι θα γίνει με τα «κόκκινα»

Πώς στήθηκε το «παιχνίδι» για να περάσει και η ιδιωτική οικονομία στους δανειστές – Τον Σεπτέμβριο νέος νόμος βάσει του οποίου θα βγάζουν στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες από εταιρείες έως και τα τριάρια του απλού κόσμουΤο φθινόπωρο θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα. Σε μαζική κλίμακα εταιρείες, ακίνητα κάθε είδους και μετοχές που σήμερα είναι ενεχυριασμένα στις τράπεζες θα οδηγηθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε αναδιάταξη, αλλάζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις ιδιοκτησία. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ο πολίτης και η περιουσία του έρμαιο της οργανωμένης μνημονιακής μαφίας.

Κάθε Τετάρτη αυτή την εποχή στα ειρηνοδικεία της χώρας έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Αλλάζει ιδιοκτησία η χώρα. Οι τράπεζες βγάζουν, με την κάλυψη του μνημονιακού καθεστώτος, κάθε λογής ακίνητη περιουσία στο σφυρί. Ένα ολόκληρο κύκλωμα κορακιών οργανώνεται για να επωφεληθεί. Ειδικά μετά το φθινόπωρο, όταν η αξιολόγηση και η νέα δόση για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος θα έχουν ως προϋπόθεση να βγει μαζικά η ιδιωτική περιουσία όσων χρωστούν στις τράπεζες, τις εφορίες και τα ταμεία στον πλειστηριασμό.