MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ !

Σήμερα Τετάρτη στις 13:30 περίπου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κος, Αγανικόλας Παράσχος, κατέθεσε στην εισαγγελία Καβάλας, μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία, κατά των προσώπων που διατέλεσαν Πρωθυπουργοί Ελλάδος από το 2008, έως και σήμερα, κατά των Υπουργών οικονομικών από το 2008, έως και σήμερα, κατά των Προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των τραπεζών, κατά παντός αποκαλυφθησομένου από την διαταχθησομένη ανάκριση υπευθύνου ή καθ’ οιονδήποτε τρόπον και υφ’ οιονδήποτε ιδιότητα συμμετάσχοντος και κατά, προς όσους γνωρίζουν την τέλεση της απάτης – κακουργήματος και δεν πράττουν τα όσα ορίζει το άρθρο 232 του Ποινικού Κώδικα.

Ποινικές διώξεις κατά μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπεξαίρεση

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά νυν και πρώην μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπεξαίρεση, αναφορικά με παράνομες καταβολές ποσών που διαπιστώθηκαν στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον έλεγχο της μισθοδοσίας στην εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή. Εκτός από την καταβολή μη νόμιμων... 

επιδομάτων (Χριστουγέννων και Πάσχα) που λάμβαναν πρωτοκλασάτα στελέχη της Επιτροπής, όπως ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος (σ.σ. Κυριτσάκης και Λουκάς αντίστοιχα), είχε διαπιστωθεί υπέρβαση ορίου συνεδριάσεων. 

Κυνική παραδοχή του ΔΝΤ: Τα δικά μας λάθη έστειλαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο

ΕΚΘΕΣΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ

Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση».

Η βόμβα των κόκκινων δανείων

Το θέμα της υπερχρέωσης αποτελεί το κορυφαίο της εποχής μας, ενώ επιλύεται είτε με μαζικές διαγραφές, είτε με υπερπληθωρισμό, είτε με πόλεμο – ευχόμενοι να έχει ωριμάσει η ανθρωπότητα και να μην επιλεχθεί το σενάριο της καταστροφής / ηχητικό

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες είναι επακόλουθο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει η Γερμανία στην Ευρώπη – λόγω της οποίας η ήπειρος μας έχει βυθιστεί στην ύφεση, με αποτέλεσμα να μειώνονται η κατανάλωση, οι επενδύσεις, το ΑΕΠ κοκ. Προηγούνται βέβαια τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου, μηδενός εξαιρουμένου, ενώ ακολουθεί αμέσως μετά η Ανατολική Ευρώπη – με αρκετές άλλες χώρες που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή προβλήματα, να κινδυνεύουν επίσης.

Δήλωση-σοκ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για Γερμανικές αποζημιώσεις «Δεν διεκδικούμε χρήματα, αλλά ηθική αναγνώριση»!

«Δεν διεκδικούμε χρήματα, αλλά ηθική αναγνώριση»! 

Δήλωση-σοκ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρουσίαση της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων 

Ούτε οι –δήθεν- πατριωτικές φανφάρες του Πάνου Καμμένου δεν μπορούν να καλύψουν πια την υποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων στα εθνικά θέματα, ειδικά όταν υπάρχει κίνδυνος να διαταραχτεί η σχέση επιτροπείας με τους δανειστές και κυρίως με το Βερολίνο. 

Βουλιάζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία: Χρέη 25 δις από ληξιπρόθεσμες οφειλές - Κίνδυνος για τις συντάξεις

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ... ΤΙΠΟΤΑ

Τραγική είναι η εικόνα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Τα χρέη προς αυτά φθάνουν τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ με την κατάσταση να βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη και βεβαίως να τίθενται σε κίνδυνο ακόμη και αυτές οι συντάξεις πείνας που δίδονται σήμερα.

Από το σύνολο των χρεών τα 16,6 δισ. έχουν ενταχθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, γιατί αφορούν πρόσωπα που έχουν οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ.