MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Welt: Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Ιταλία.

Στην Ιταλία τα πράγματα πάνε άσχημα από πάσης απόψεως. Διαφθορά, ανεργία των νέων και τώρα οι εντελώς προβληματικές τράπεζες. Το να αποφεύγεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων και να δίνεται έμφαση στο "φαίνεσθαι" δεν λειτουργεί πλέον, σχολιάζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.

Είναι η Ιταλία η πλέον ασθενής χώρα της Ευρώπης; Και μόνο το ερώτημα είναι ένας εφιάλτης για τους Ιταλούς οι οποίοι δεν θεωρούν το "φαίνεσθαι" ως το σημαντικότερο πράγμα. Είναι όμως δύσκολο στην κεντρική Ευρώπη σε αυτούς τους καιρούς της γενικευμένης κρίσης να φανταστεί κανείς ένα κράτος με μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα από την Ιταλία.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Έχουμε ακούσει πολλά, έχουμε διαβάσει λιγότερα, αλλά ποτέ κανείς δεν συνδέει άμεσα το πραξικόπημα με την τρομοκρατία. Προσπαθούν πολλοί να μιλήσουν για δημοκρατία σ’ ένα κράτος όπου δεν υπάρχει. 

Ξαφνιάζονται όταν μιλάμε για πραξικόπημα και νομίζουν ότι είναι το ανάλογο απ’ αυτό που γνωρίζουν, δίχως ν’ αντιληφθούν ότι πρόκειται για το πέμπτο. Επιπλέον, δεν αντιλαμβάνονται ότι σχετίζονται με την απαράδεκτη και βάρβαρη θέση του κράτους που συνεργάζεται επί του πρακτέου κι όχι μόνο θεωρητικά με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. 

Spiegel: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για Ισπανία και Ελλάδα από τον Σόιμπλε

Για μεροληπτική στάση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέρ της Ισπανίας, ενώ αντίθετα απορρίπτει κάθε επιείκεια προς την αριστερή ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel. 

Στην περίπτωση της Ελλάδας ο Σόιμπλε απέρριψε κάθε επιείκεια, αν και οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η αυστηρή εφαρμογή των υπαγορευθέντων μέτρων λιτότητας στραγγαλίζει την ανάκαμψη. Στην Ελλάδα, όμως, η αντίσταση προήλθε από μια αριστερή κυβέρνηση, αντίθετα στην Ισπανία ο Σόιμπλε υποστηρίζει τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, γράφει το γερμανικό περιοδικό. 

Καταιγίδα εκθέσεων! Το ΔΝΤ ξεφτιλίζεται!

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ! 

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά δεκατέσσερα ογκώδη κείμενα Εκθέσεων, με «καρφιά», αιχμές και υποτυπώδη αυτοκριτική, δημοσιοποίησε το ΔΝΤ για να ανακεφαλαιώσει το πώς παρενέβη στην ευρωπαϊκή κρίση και όπως ήταν αναμενόμενο η μερίδα του λέοντος καλύπτει την Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται «ειδική περίπτωση». 

ΔΝΤ: Τα σκατώσαμε με την Ελλάδα, είναι τελειωμένη υπόθεση!

Έκθεση-κόλαφος για την αποτυχία των Μνημονίων ενώ βρίσκεται σε λειτουργία το τρίτο και μακρύτερο!

Μετά από 6 χρόνια μνημόνια η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει κουτσά-στραβά την ίδια συνταγή της φορομπηχτικής ληστείας που οδηγεί στην απόλυτη φτωχοποίηση και στην καταστροφή της Ελλάδας…

Αυτό είναι λίγο-πολύ το συμπέρασμα-σοκ της Εκθεσης Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης που ερεύνησε για λογαριασμό του ΔΝΤ τους λόγους που απέτυχε το πρόγραμμα στην Ελλάδα.