MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο πανικός των ελίτ μπροστά στο οργισμένο “πρεκαριάτο”

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 

Λίγα έγιναν γνωστά σχετικά με τις μυστικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Δρέσδη, τον Ιούνιο, κατά την Σύνοδο του 2016 της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. 

Όμως, αυτό που φαίνεται ότι χαρακτήρισε την φετινή συνάντηση ήταν το θέμα: “Πρεκαριάτο και μεσαία τάξη”

Αν σκεφθούμε ότι η αιχμή αυτής της κλειστής συνάντησης των ισχυρών της διεθνούς ελίτ δεν ήταν μόνο να συζητήσουν το τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο, αλλά να καθορίσουν το τι θα συμβεί, δικαιολογημένα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον η εισαγωγή του καινοφανούς αυτού θέματος. 

ΟΗΕ για συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας: «Οι συζητήσεις για το προσφυγικό έχουν de facto ανασταλεί μετά το πραξικόπημα»

Πληθαίνουν τα σύννεφα πάνω από τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό, καθώς, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο Βέλγος Βενσέν Κοστέλ, οι συζητήσεις έχουν de facto ανασταλεί, διότι έχουν αποσυρθεί οι Τούρκοι διπλωμάτες, μετά την ανάκλησή της εξαιτίας του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου. 

Η Έκθεση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα

Τον σημαίνοντα ρόλο των εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην αύξηση της απασχόλησης, εξαίρει η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ-1,98% της Ελλάδος (ΕΤΕ), σε έκθεσή της για την ελληνική επιχειρηματικότητα. 

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΤΕ, παρά τη μικρή βελτίωση (5 μονάδων) κατά το α’ εξάμηνο του 2016, ο δείκτης εμπιστοσύνης προς τις ΜμΕ παραμένει σε αρνητικά επίπεδα, υποδηλώνοντας ότι το ευρύτερο περιβάλλον παραμένει περιοριστικό.