MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πως η Σωτηρία των τραπεζών έρχεται μέσω της πτώχευσης των λαών...

Η Ε.Ε. είναι ηδη κλινικα νεκρη, διοτι καταρρεουν οικονομικα τοσο η κατωτερη οσο και η μεσεα ταξη των πολιτων της, χωρις αυτή να είναι σε θεση να αντιδραση σωτηρια. Αντιθετως, θα αναγκαστει να σηκωση το βαρος ολων των καταρρευσεων τυπωνοντας πληθωριστικο χρημα.

Όπως το διεπιστωσε η Μεγαλη Βρετανια ετσι πολύ συντομα θα το διαπιστωσουν και τα αλλα μελη της Ε.Ε., ότι το σιωνιστικο αυτό δημιουργημα που δεν εχει καμια σχεση με την Ευρωπη των Πατριδων, είναι ηδη κλινικα νεκρο.

Μπορεί άραγε κάποιος να θυμηθεί έναν νόμο που να έθιξε τόσο τα Τραπεζικά Συμφέροντα ώστε να οδηγήσει Τραπεζικό Ίδρυμα σε λουκέτο;

Συναγερμός για τα έσοδα του προϋπολογισμού

Σοκ προκάλεσαν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Ιουλίου. Τα στοιχεία δείχνουν υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 513 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού. Ακόμα χειρότερα όμως, μετά από ένα τσουνάμι αυξήσεων άμεσων και έμμεσων φόρων, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να βάλει στο ταμείο τον φετινό Ιούλιο 741 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014! 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΗΛΕΗ …»ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ» (απο ‘Χ.Α.’) ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΚΑΙ ΤΙΣ …»ΚΕΡΙΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ», ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Σοκ προκάλεσαν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Ιουλίου. Τα στοιχεία δείχνουν υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 513 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού. Ακόμα χειρότερα όμως, μετά από ένα τσουνάμι αυξήσεων άμεσων και έμμεσων φόρων, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να βάλει στο ταμείο τον φετινό Ιούλιο 741 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014! 

Ο δεκάλογος της χειραγώγησης

Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν (κακή συνείδηση), τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί, να πλημμυρίσει τους δρόμους και να επαναστατήσει.

«Δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι, ούτε η σκέψη μας είναι – γεγονός που τεκμηριώνεται σήμερα στην Ελλάδα, όπου παρά το ότι βαδίζει με γρήγορα βήματα στα σκουπίδια της ιστορίας, δεν αντιδράει απολύτως κανένας, δεν φαίνεται καμία μελλοντική προοπτική υγιούς εξέγερσης, ενώ οι «μελλοθάνατοι» σιωπούν όπως τα πρόβατα που οδηγούνται πειθήνια στη σφαγή. Ουσιαστικά λοιπόν προγραμματιζόμαστε, με την έννοια ότι μας μαθαίνουν πώς θα θέλαμε να είμαστε – έτσι ώστε να νομίζουμε ότι εμείς επιλέξαμε ελεύθερα τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και ενεργούμε ή παραμένουμε παθητικοί«.

Τί σημαίνει ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών για τα "κόκκινα δάνεια"; Ποιοι και πότε κινδυνεύουν με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ 

Τί σημαίνει για τους δανειολήπτες ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας που δημοσιεύτηκε χθές; Ότι όσοι έχουν "κόκκινα δάνεια" μπορούν να τα ρυθμίσουν ίσως με πιο ευνοϊκούς όρους ή πιο αποτελεσματικούς, αλλά στο τέλος καραδοκεί ο πλειστηριασμός της κινητής ή ακίνητης περιουσίας. Αυτό συμβαίνει τόσο για όσους χαρακτηρίζονται "μη συνεργάσιμοι", αλλά και για τους "συνεργάσιμους" που δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

Μπαταχτσήδες οι Γερμανοί: Δεν έχουν δώσει ακόμα τα 1,2 δισ. ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ – ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΥΠΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Είναι φορές που αναρωτιέται κανείς σε τι σημείο εκβιασμού μπορούν να φτάσουν οι δανειστές μιας χώρας, με «μπροστάρη» τη Γερμανία, όταν, στο όνομα μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης και στο πλαίσιο της υπογραφής ενός επαχθούς Μνημονίου 3 αξιώνουν «γην και ύδωρ» από την ελληνική κυβέρνηση. Πόσο δε μάλλον, όταν το «φιλέτο» δεν είναι άλλο από τον Τουρισμό και ειδικότερα το ζήτημα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας σε ξένο «διαχειριστή» και μάλιστα με τίμημα πολύ κατώτερο από την πραγματική αξία τους.

Συνέντευξη στον Χρήστο Θ. Παναγόπουλο

Σοβαρή τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα αξιώνει τη μισή κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί με στρατιωτικές ενέργειες

«ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 6» ΛΕΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ 

Νέα πρόκληση σε βάρος της Κύπρου από την Τουρκία που αγγίζει τα όρια της απειλής πολέμου. Η Άγκυρα αξιώνει σχεδόν τη μισή κυπριακή ΑΟΖ ισχυριζόμενη πώς το τεμάχιο 6 της ανήκει. 

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, προειδοποίησε με λήψη μέτρων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ακόμη και στρατιωτικές ενέργειες, λέγοντας πώς το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ανήκει στην Τουρκία.