MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ


Αμερικανική προειδοποίηση ότι τα πυρηνικά της βάσης του Ιντζιρλίκ στην ανατολική Τουρκία είναι εκτός ελέγχου και ο κίνδυνος από την όλη κατάσταση είναι πολύ μεγάλος, έρχεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Αμερικής» και αναδημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα Cumhurrıyet, με την επισήμανση ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το πραξικόπημα έχει καταστήσει την βάση σαν άκρως επικίνδυνη.

Σε κατάσταση ομηρίας! Ένας απίστευτος εκβιασμός

Μία ακόμα αποκάλυψη σχετικά με τον συναινετικό χαρακτήρα των Βρυξελλών απέναντι στο Brexit βγήκε στην επιφάνεια… Με… δημοκρατικές διαδικασίες οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ζητούν την καταβολή 25 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να προχωρήσουν ομαλά οι διαδικασίες εξόδου! 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε κατάσταση ομηρίας, αν δεν πληρώσει το λογαριασμό, σε μια απροκάλυπτη επίθεση κατά της δημοκρατίας μετά τη βαρυσήμαντη ψήφο του Brexit. 

Ερχονται κατασχέσεις λογαριασμών - ακινήτων για 1,5 εκατ. οφειλέτες

(Σ.Σ.: Οι Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελλάδος, καθώς και οι Εισαγγελείς, οι Έφοροι, οι κρατικοί λειτουργοί γενικότερα... πιστεύουν δηλαδή, ότι είναι "στραβός ο γιαλός" και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να "αρμενίζουνε  στραβά"... εκτελώντας τις αντισυνταγματικές και παράνομες επιταγές των τελευταίων κυβερνήσεων....

Το 50% των πολιτών δηλαδή είναι μπαταχτσήδες , φοροφυγάδες , λαμόγια κλπ ... ωραία !..., άντε να τα εκατοστίσετε....  

Μην πει κανείς τους λοιπόν αργότερα, "έτσι ήταν ο νόμος τότε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς"... γιατί ορκίσθηκαν πρωτίστως στο Σύνταγμα  και όχι  σε  κόμματα, η στην εκάστοτε κυβέρνηση  .... )

Στην Ευρώπη είμαστε όλοι ίσοι, αλλά οι Γερμανοί είναι πιο ίσοι

Δεν έχει περάσει πάρα πολύς καιρός που η διοίκηση της Bundesbank με τον διοικητή της τον Βάιντμαν και με τον Σόιμπλε σε υψηλό επίπεδο που έριχναν τα βέλη τους προς τον Ντράγκι. (1) 

Όπου αυτή η εχθροπάθεια προς τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ε.Κ.Τ. προερχόταν κυρίως της αντίθεσης τους επί του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης QE προς τις χώρες της Ευρωζώνης (με την μόνιμη και γνώριμη επωδό ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να πληρώνουν τα σπασμένα των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης) και ότι προσφέρει αναίτια δώρα και χειραγωγεί την οικονομία εις βάρος τους κέρδους τους, σε αυτό τον πόλεμο συμμετείχαν και το πλήθος των Γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης, φυσικά. Σήμερα οι ίδιοι οι Γερμανοί αλλάζουν άρδην τη στάση τους προς το πρόγραμμα χαλάρωσης του Ντράγκι, διότι προσβλέπουν στη διάσωση των Γερμανικών τραπεζών. (2) 

Δημοσκοπική κατάρρευση Μέρκελ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις: Πτώση 12 μονάδων

Η δημοτικότητα της Αγγελα Μέρκελ μειώθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στη Γερμανία, που δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν υποστηρίζουν την προσφυγική της πολιτική.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου ARD δείχνει ότι η υποστήριξη προς το πρόσωπο της καγκελαρίου υποχώρησε κατά 12% σε σχέση με τον Ιούλιο, στο 47%. Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Αγγελα Μέρκελ από την επανεκλογή της το 2013. Τον περυσινό Απρίλιο, και πριν από την προσφυγική κρίση, η δημοτικότητά της βρισκόταν στο 75%. 

Απειλές κραχ και χάους

Η Deutsche Bank με σημερινή μόχλευση στο 1:105, όταν η Lehman Brothers χρεοκόπησε με 1:32, αποτελεί τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της Γερμανίας, αφού εάν υποχρεωθεί να αποσβέσει μόλις το 1% των δανείων της θα πτωχεύσει – ενώ οι Η.Π.Α., η Ευρώπη και η Ιαπωνία έχουν εξαντλήσει όλα τα όπλα καταπολέμησης της κρίσης, χωρίς κανένα αποτέλεσμα

«Υπαίτιος για τη διαστρέβλωση των χρηματοοικονομικών κύκλων είναι τα τεχνητά χαμηλά βασικά επιτόκια – τα οποία λειτούργησαν, όπως οι ενέσεις κορτιζόνης σε έναν άρρωστο αθλητή κατά την BIS.

Απλούστερα, ο αθλητής συνέχιζε να αυξάνει τις επιδόσεις του, παίρνοντας δύναμη από τις ενέσεις, εις βάρος όμως της υγείας του – με αποτέλεσμα, αφενός μεν η φυσική του κατάσταση να έχει «κυκλοθυμικές εξάρσεις», αφετέρου να κινδυνεύει να πεθάνει είτε όταν σταματήσει τις ενέσεις, είτε όταν υποχρεωθεί σε υπερβολικές δόσεις του φαρμάκου«.