MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ε.Ε.: Το προφίλ ενός σίριαλ κίλερ

Η κεντρική σιδηροδρομική γραμμή που οδηγούσε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου 

Κυριαρχία, Χειριστικότητα και Έλεγχος 

Ο Τρόμος της «Υπερβολικής Δημοκρατίας»Ο Τζον Ντάγκλας, είναι ο ιδρυτής της profiling σχολής του FBI, (της εφαρμοσμένης ψυχολογίας του εγκλήματος για να είμαστε πιο σαφείς).Η ευστοχία στις προβλέψεις του είναι τέτοια που τον παρομοιάζουν με τον Σέρλοκ Χολμς – με μια δόση από μέντιουμ. Χωρίς να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, χωρίς να έχει χειροπιαστά στοιχεία, ακούγοντας μόνο τις συνθήκες στις οποίες διαπράχτηκε το έγκλημα μπορεί να προβλέψει τι χρώμα αυτοκίνητο οδηγάει ο δολοφόνος και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, όπως ότι είναι ψευδός. 

Ανασφάλεια, κρίση και προσφυγικό «κατεδαφίζουν» τη δημοτικότητα της Μέρκελ

Τι κρύβεται πίσω από την κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας της Ανγκελα Μέρκελ και την παράλληλη εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών του Χόρστ Ζέεχοφερ. 

Σε δημοσίευμα της Deutsche Welle ο πολιτικός επιστήμονας Γκέρο Νοϊγκεμπάουερ αξιολογεί τις εξελίξεις. 

Βild: Υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, το 66% των Γερμανών - Να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα

Η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών και συγκεκριμένα το 66%, τάσσονται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία 

Τον άμεσο τερματισμό της χρηματοδότησης της Τουρκίας και την απόδοση των σχετικών κονδυλίων για τη φροντίδα και περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα ζητά το 69% των Γερμανών, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, την οποία δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Bild.

Οι κ. Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου είναι οι μοιραίοι πολιτικοί για την Ελλάδα

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ (IEO) δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία από τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, αν και το ανύπαρκτο κόμμα του εξοχότατου κ. Γεωργίου Παπανδρέου έκανε αγωνιώδη προσπάθεια να την αναλύσει και να τη «μεταφράσει» όπως βολεύει τον ηγέτη της. 

Και δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία -ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έλεγα πως «βολεύεται» από τις διαπιστώσεις του Γραφείου του Ταμείου-, διότι βασικά αποδεικνύεται η ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών. 

Αντί να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμα, μήπως να το εφαρμόζαμε;

Είναι εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια του κοινοβουλευτικού πολιτικού προσωπικού της χώρας να αποδείξει πως έχει λόγο ύπαρξης. Αλλά είναι προφανές πως δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί και επίσημα σε προτεκτοράτο -και να έχει ξεπουληθεί για έναν αιώνα-, η Βουλή είναι ένας θίασος σκιών που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στους πολίτες που την εξέλεξαν.

Βέβαια, προσφέρει πολλά στους βουλευτές και τους υπουργούς, οπότε θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.