MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Eπιδημία λουκέτων

Βιομηχανία ώρα μηδέν - Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα του τρόμου με τον Λεβεντέρη

«Mαύρες ημέρες» περνά η ελληνική βαριά βιομηχανία, καθώς αδυνατεί, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να είναι ανταγωνιστική. H πλήρης διακοπή λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων της Λεβεντέρης στο Bόλο, ήλθε να προστεθεί σε μία σειρά από βιομηχανικές ομάδες που είτε έβαλαν λουκέτο είτε αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Deutsche Bank: 7.000 μηνύσεις και αγωγές για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, φοροδιαφυγή και χειραγώγηση επιτοκίων

AYTOI MAΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ «ΔΑΧΤΥΛΟ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Τραγική είναι η κατάσταση της γερμανικής Deutsche Bank η οποία αντιμετωπίζει 7.000 μηνύσεις και αγωγές παγκοσμίως, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος, χειραγώγηση επιτοκίων ή φοροδιαφυγή και πέρσι τα αυξημένα δικαστικά έξοδα προκάλεσαν ζημίες 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα, ενώ φέτος έχουν ήδη δεσμευθει 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο σκοπό, προμηνύοντας ένα πολύ άσχημο μέλλον για τον γερμανικό γίγαντα. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασωθεί το ευρώ κι όχι η Ελλάδα.

Όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – I.O.E.) του ΔΝΤ, όσοι έχουν λερώσει τη φωλιά τους όλα αυτά τα χρόνια και έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των ελλήνων πολιτών υποστηρίζοντας τα μνημόνια ως αναγκαστικό μονόδρομο, σιώπησαν. 

Μίλησαν μόνο για ομολογία λαθών εκ μέρους του ΔΝΤ κι αυτό ήταν όλο. 

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Η έκθεση αυτή ομολογεί ανοιχτά αυτό που είναι γνωστό σ’ όλους με εξαίρεση τον μέσο Έλληνα πολίτη. Ομολογεί ότι η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επί Στρος Καν – του φίλου μας, αν θυμάστε – και Λαγκάρντ, παραπλάνησε το διοικητικό συμβούλιο, προχώρησε σε μια σειρά από ολέθρια εσφαλμένες εκτιμήσεις για την Ελλάδα, θεώρησε ως βασικό σκοπό τη διάσωση όχι της Ελλάδας, αλλά του ευρώ, αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια της επικείμενης κρίσης, και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη διάσωση του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης. 

Έκθεση ΔΝΤ: «Η Ελλάδα θα έχει το ΑΕΠ του 2008 το... 2036 » - Χωρίς «κούρεμα χρέους» θα χαθεί μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων

Η ΕΛΛΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1953

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Η έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει ότι το 2036, η Ελλάδα θα έχει αποκτήσει εκ νέου το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) που είχε το 2008! Είναι επιτακτικότερη από ποτέ μια σημαντική ελάφρυνση χρέους το λιγότερο.

Δηλαδή μια ολόκληρη γενιά απλώς καταστράφηκε διότι το ΔΝΤ επέλεξε να ικανοποιήσει τα πολιτικά παιχνίδα Γάλλων και Γερμανών και δεν πίεσε για μια αναδιάρθρωση χρέους από το 2010, πριν την υλοποίηση των Μνημονίων παραβιάζοντας ακόμα και το ίδιο το καταστατικό του. Τελικώς οι κανόνες ισχύουν μόνο για τους Έλληνες. Οι άλλοι τους παρακάμπτουν το αποκρρύβουν και με θράσος κουνάνε και το δάκτυλο.

Τρέμουν την ύφεση που έρχεται

Του Βασίλη Γεώργα 

Η οικονομία δείχνει πως οδεύει ολοταχώς για ύφεση αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη που έχουν προβλέψει η κυβέρνηση και οι δανειστές για το 2016. 

Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες, από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις μέχρι την κατανάλωση και τις πωλήσεις στο λιανεμπόριο, κατέδειξαν το προηγούμενο διάστημα ότι το ΑΕΠ παρέμεινε εγκλωβισμένο σε έντονα αρνητική τροχιά και κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Το τοπίο της είσπραξης εσόδων, τέτοιων που να επαρκούν για να αποτραπεί το σενάριο ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη, έχει ήδη στρωθεί με νάρκες. Αν όχι φέτος, επειδή οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι σχετικά διαχειρίσιμοι (0,5% του ΑΕΠ ή περίπου 900 εκατ. ευρώ) από το επόμενο έτος που ο στόχος σχεδόν τετραπλασιάζεται στα 3 δισ. ευρώ (1,75% του ΑΕΠ), ο κίνδυνος θα έρθει πολύ κοντά. 

Εκκληση Α.Τσίπρα: «Εδώ και τώρα κουρέψτε το χρέος»

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

«''Εδώ και τώρα'' κουρέψτε το χρέος» ζητά ο Αλέξης Τσίπρας ανήμερα της συμπλήρωσης των 63 ετών από την διαγραφή του γερμανικού χρέους. Τη στιγμή που η διασωληνωμένη οικονομία της χώρας βρίσκεται στο όριο, ο πρωθυπουργός απευθύνει δραματική έκκληση προς δανειστές και ΗΠΑ.

Υπενθυμίζοντας ότι σαν σήμερα, 8 Αυγούστου 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημειώνει ότι η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης με τη διαγραφή του 60% του χρέους της.

Έρχονται κατασχέσεις - εξπρές λογαριασμών και ακινήτων για 1,5 εκατ. οφειλέτες – Ποινικές διώξεις για 1.536.

Τα χρέη προς την εφορία «πνίγουν» έναν στους δύο φορολογούμενους. Πάνω από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτους τους φόρους.

Συνολικά χρωστούν στην εφορία σχεδόν το μισό ΑΕΠ ή 89,8 δισ. ευρώ και ήδη εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών, τα οποία δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν σε επίπεδα των 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους. Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει επιστρατεύσει το «όπλο» των κατασχέσεων για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΠΟΜΙΔΑ: Η χώρα θα μετατραπεί σε απέραντο «νεκροταφείο ακινήτων»- Ποια νέα χαράτσια έρχονται.

Τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2016 με σημαντικές αυξήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ήδη βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα, δύο νέες απαράδεκτες επιβαρύνσεις σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων ετοιμάζει και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το υπό σύνταξη νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων, οι οποίες, αν ευσταθούν όσα έχουν διαρρεύσει, απειλούν να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο «νεκροταφείο ακινήτων», όπου τίποτε δεν θα ενοικιάζεται, και τίποτε δεν θα κληρονομείται!

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ δίνοντας έμφαση στα παρακάτω: