MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η νομισματική πυραμίδα

Τα σχήματα «Ponzi» πάντοτε καταρρέουν και οι φούσκες πάντοτε σπάζουν – ενώ όσο πιο πολύ αργεί να συμβεί το νομοτελειακά αναπόφευκτο, το κραχ και το χάος που ακολουθεί, τόσο περισσότερο διογκώνεται, οπότε γίνεται καταστροφικότερο.

«Για να περιγράψει κανείς οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε μία πυραμίδα επενδυτών, το παράνομο σχήμα δηλαδή που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε παλαιότερους επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνουν οι νεότεροι, αντί από τα καθαρά κέρδη που θα προέρχονταν από πραγματικές πωλήσεις, χρησιμοποιεί το όρο «σχήμα Πόντσι» – από το όνομα του Ιταλού απατεώνα που χρησιμοποίησε πρώτος τη συγκεκριμένη μέθοδο, για να κλέψει τα χρήματα αυτών που του τα εμπιστεύονταν.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ!ΞΕΝΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ!

Επίσημα πλέον η Ελλάδα μπορεί να θεωρείται χώρα προτεκτοράτο των δανειστών της. Με την αναθεώρηση του Συντάγματος που ετοιμάζει η τρόικα, θα αλλάξει και η επίσημη ονομασία της από «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» σε «ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»…

Θα πρέπει να είναι κανείς αφελής για να νομίζει, πως η τρόικα που μπορεί και περνά στη Βουλή όποιο νόμο επιθυμεί, θα άφηνε το υπάρχον Σύνταγμα να της δημιουργεί προβλήματα. 

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

Ο Ευρωπαϊκός Νότος των Μνημονίων τα Βάζει με τον πλούσιο Βορρά – Ανησυχία στην Γερμανία

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος 

Δεν είναι καινούργια ιστορία ότι πάντα ο νότος ήταν περισσότερο αδικημένος και παραμελημένος σε σχέση με το βορά. Στην ΕΕ ο νότος των μνημονίων, προσπαθεί να βρει τρόπο εδώ και πολύ καιρό να πείσει τον πλούσιο βορρά, να γύρει λίγο η πλάστιγγα και να μπορέσουν οι Νότιοι να πάρουν ανάσα. Ειδικά δε τώρα με το προσφυγικό η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο καθόσον ο νότος καλείται χωρίς ουσιαστική βοήθεια να «βγάλει το φίδι από την τρύπα», ενώ οι βόρειοι δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν για το θέμα. Μέχρι και BREXIT έγινε με κύριο και πρωτεύοντα παράγοντα το μεταναστευτικό. 

ΕΕ δύο ταχυτήτων, πατρίκιοι και πληβείοι...

Το πρόβλημα της Ευρωπαικής Ένωσης έχει να κάνει πρωτίστως με την ενισχυόμενη ανισότητα σε όλα τα θεσμικά και κοινωνικά επίπεδα ενώ παράλληλα η χρήση ενός κοινού νομίσματος με σοβαρά δομικά προβλήματα επέτρεψε στις πλούσιες χώρες να επωφεληθούν και να γίνουν πλουσιότερες ενώ οι φτωχές έχασαν σχεδόν ολόκληρη την παραγωγική τους βάση κινδυνεύοντας με χρεοκοπία και υποδούλωση στο διηνεκές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πρόσφατα (21/4/2016) ότι οι κύκλοι της ΕΕ ««δεν θέλανε να έχουνε μια Ελλάδα η οποία είναι θεσμικά ισότιμη και ταυτόχρονα ένα επίπεδο διαβίωσης το οποίο συγκρίνεται με το Γερμανικό, το Γαλλικό, το Ιταλικό, το Βρετανικό».